Ιούν 20 2018

Επίσκεψη στη Βουλή

Την Τρίτη 15. 05. 2018 οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, στο πλαίσιο των μαθημάτων της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής και της Ιστορίας, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στον «ναό της δημοκρατίας», τη Βουλή των Ελλήνων.

Εκεί είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του ιστορικού κτηρίου και να παρακολουθήσουν ένα μέρος από τη συνεδρίαση του κοινοβουλίου. Στη συνέχεια περπάτησαν μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου, το Προεδρικό Μέγαρο και το Ζάππειο Μέγαρο και έτσι γνώρισαν την ιστορία των τριών σημαντικών για την πολιτική ζωή της χώρας κτηρίων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Ιούν 17 2018

Θωρηκτό Αβέρωφ ντοκιμαντέρ

Δείτε το ντοκιμαντέρ – αφιέρωμα στο θωρηκτό «Αβέρωφ», το πλοίο που κέρδισε τους Βαλκανικούς Πολέμους, φτιαγμένο με μεράκι και γνώση από ομάδα μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου, με την καθοδήγηση των καθηγητριών της Ιστορίας κκ. Γιαννοπούλου Μ. και Τουλιαρή Τρ. πατώντας εδώ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Ιούν 12 2018

Έλεγχοι Προόδου

Ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018 και ώρα 12:00 – 14:00 θα δοθούν οι Έλεγχοι Προόδου για το σχολικό έτος 2017 – 2018.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μαΐ 15 2018

Επαναληπτικές ερωτήσεις Ιστορίας Β΄ Γυμνασίου

Αγαπητοί μαθητές,

Οι ερωτήσεις που ακολουθούν είναι ενδεικτικές και έχουν στόχο να σας βοηθήσουν στη μελέτη της βυζαντινής ιστορίας. Τονίζεται ιδιαίτερα ότι δεν αποτελούν θέματα των εξετάσεων του Ιουνίου.

  1. Ποιο κράτος ονομάζεται Βυζάντιο και ποιοι οι σημαντικότεροι σταθμοί στην πορεία της μεταμόρφωσης του Ρωμαϊκού σε Βυζαντινό κράτος; (σ. 6)
  2. Με ποια μέτρα προσπάθησε ο Κωνσταντίνος να ανορθώσει το κράτος που κλονιζόταν; (σ. 7)
  3. Ποιοι λόγοι υπαγόρευσαν την απόφαση του Κωνσταντίνου να μεταφέρει την πρωτεύουσα στην Κωνσταντινούπολη; (σ. 7)

Σελίδες: 1 2

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μαΐ 09 2018

Αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση – αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη,

την Κυριακή 13 Μαΐου και ώρα 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων, Κισσάβου 11, Βριλήσσια. Οι μαθητές μας διαβάζουν και δραματοποιούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το έργο του Καζαντζάκη, που φωτίζουν την προσωπικότητα και την κοσμοθεωρία του μεγάλου δημιουργού.

Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Επόμενα »