Νοε 16

Το σχολείο μας συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA2 «Getting Science Closer to Students – Οι μαθητές προσεγγίζουν τις Θετικές Επιστήμες»

Πάντες άνθρωποι φύσει ορέγονται του ειδέναι.

Αριστοτέλης

Το τέλος του καλοκαιριού του 2016 βρήκε το σχολείο μας στην ευχάριστη θέση να δέχεται την πρόσκληση συμμετοχής μας στη «μεγάλη οικογένεια» των ευρωπαϊκών προγραμμάτων ERASMUS+.

Πιο συγκεκριμένα εγκρίθηκε η συμμετοχή του σχολείου μας στο σχέδιο “Getting Science Closer to Students– οι μαθητές προσεγγίζουν τις Θετικές Επιστήμες” που εκπονήσαμε και υποβάλαμε μαζί με τους εταίρους μας Ούγγρους, Λιθουανούς, Ιταλούς και Σουηδούς , στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές θα προσεγγίσουν την Επιστήμη μέσω πειραμάτων, ενώ ταυτόχρονα θα αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους στις νέες τεχνολογίες, τις ξένες γλώσσες, την Ιστορία του τόπου μας.

Το Erasmus+ KA2 αποτελεί το νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό για την περίοδο 2014 – 2020 , που στοχεύει στην ανάδειξη των δεξιοτήτων, της απασχολησιμότητας καθώς και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και νεολαίας , σε όλους τους τομείς της Δια Βίου Μάθησης.
Στόχος του προγράμματος είναι η αύξηση της ποιότητας και της συνάφειας των προσόντων και των δεξιοτήτων, στηριζόμενο σε τρεις βασικούς πυλώνες : τη μαθησιακή κινητικότητα, τη συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών, την ενίσχυση σε θέματα μεταρρύθμισης πολιτικών για την εκπαίδευση.
Ευελπιστούμε ότι συμμετέχοντας οι μαθητές μας θα αναπτύξουν τις γνωστικές τους ικανότητες, θα ενημερωθούν πάνω σε διεπιστημονικά θέματα, θα γνωρίσουν την κουλτούρα άλλων λαών, θα ενστερνιστούν αξίες όπως η αλληλεγγύη, η συνεργασία, η αποδοχή της διαφορετικότητας.
Δεσμευόμαστε να σας ενημερώνουμε συχνά για όλες τις δράσεις μας που αφορούν σ΄ αυτό το «μεγάλο ταξίδι στη γνώση και στην εμπειρία».

Η Διευθύντρια                                                                                                                                     Η Παιδαγωγική Ομάδα

Άννα Κουκουβιτάκη

Top
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων