Φεβ 18
08

Hμέρα ασφαλούς διαδικτύου 2018

 

 

Το 2ο Γυμνάσιο Κοζάνης, συμμετείχε και φέτος στον εορτασμό της «Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου» και ως Υποστηρικτής αυτής της ημέρας υλοποίησε εκδήλωση  στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων  την οποία παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές του σχολείου, ανά τάξη.

Η εκδήλωση περιλάμβανε προβολή παρουσίασης για την ορθή χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης , την προστασία της ιδιωτικής ζωής, τον διαδικτυακό εκφοβισμό,  την προστασία της ψηφιακής φήμης, τις ψευδείς  ειδήσεις  αλλά και τους κανόνες χρήσης του κινητού τους τηλεφώνου! Μετά το πέρας της παρουσίασης  ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να ενεργοποιήσει τους μαθητές να αναλάβουν τον δικό τους  ρόλο στην δημιουργία ενός καλύτερου διαδικτύου, να είναι ευγενικοί , να σέβονται τους άλλους, να χρησιμοποιούν το μυαλό και την κριτική τους σκέψη για να προφυλαχτούν από τους κινδύνους  και να αναζητούν θετικές και δημιουργικές ευκαιρίες στον ψηφιακό κόσμο.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την καθηγήτρια Πληροφορικής του σχολείου, Ζυγούρη Αναστασία και παρουσίασαν οι μαθητές Τζιάστα Ναούμα και Ρήνος Νικόλαος.



Αφήστε μια απάντηση