Η πρώτη εκπαιδευτική ανταλλαγή του σχολείου μας με το Gymnasium Hohenbaden ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αφού επισκεφθήκαμε το Baden-Baden από 3 έως 9 Μαΐου 2017.

2017-05-15
Η διαμονή μας, ιδιαίτερα ευχάριστη και φιλόξενη, πραγματοποιήθηκε στις οικογένειες των Γερμανών μαθητών και εκπαιδευτικών, όπου γνωρίσαμε έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, γευτήκαμε εδέσματα και λιχουδιές της περιοχής, δημιουργήσαμε φιλίες και προσαρμοστήκαμε σε διαφορετικές συνήθειες και ήθη. Οι περιηγήσεις σε μουσεία, μνημεία και αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής ήταν πολύ ενδιαφέρουσες και οι ξεναγήσεις του κ. Reinhard Bode, του Γερμανού αρχαιολόγου καθηγητή Αρχαίων και Νέων Ελληνικών και Λατινικών, εξαιρετικές!
Στους μαθητές μας δόθηκε επίσης η ευκαιρία να γνωρίσουν το εκπαιδευτικό σύστημα της Βάδης- Βυρτεμβέργης, τον τρόπο λειτουργίας του γερμανικού σχολείου καθώς και τη μαθητική ζωή μέσα από την παρακολούθηση μαθημάτων.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Gisela Erbslöh για την γενναιόδωρη προσφορά των 2500 ευρώ, με τα οποία καλύψαμε το μεγαλύτερο μέρος των εκδρομών τόσο για την επίσκεψη των γερμανών μαθητών στην Κόρινθο όσο και για τη δική μας επίσκεψη στο Baden-Baden.

Ήδη προγραμματίζουμε την ανταλλαγή για το επόμενο σχολικό έτος και ελπίζουμε σε μια περαιτέρω συνεργασία με αδελφοποίηση των δύο σχολείων!

Δηλώστε συμμετοχή στην κ. Τσιέλου Βασιλική!