Θέμα:  

«Το δικό μας σχολείο….». 

«Τι μου αρέσει στην τάξη μου, γιατί το σχολείο μου είναι σημαντικό για μένα». 

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 

-Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές/τριες της Ε’ Δημοτικού και της Α και Β΄ Γυμνασίου από Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια, Ειδικά σχολεία στην Ελλάδα και τάξεις/σχολικές μονάδες ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης σε άλλες χώρες .

-Οι συμμετοχές θα είναι ομαδικές και αφορούν τμήματα τάξεων ή ομάδες μαθητών/τριών διαφορετικών τμημάτων της ίδιας τάξης.

-Η αφίσα μπορεί να περιλαμβάνει συνδυασμό εικόνων, σκίτσων, ζωγραφικής, κολάζ, τεχνική graffiti κ.ά. Η αφίσα μπορεί να γίνει και με χρήση λογισμικού επεξεργασίας εικόνας.

– Οι αφίσες θα πρέπει να είναι πρωτότυπες δημιουργίες.

-Οι αφίσες θα πρέπει να είναι διαστάσεων 35Χ60εκ. με κάθετο προσανατολισμό.

-Στις αφίσες θα πρέπει να υπάρχει τίτλος, η τάξη/ τμήμα και το σχολείο.

-Κάθε αφίσα θα πρέπει να συνοδεύεται από ένα κείμενο με τίτλο μέχρι 150 λέξεις

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 

  • Κάθε σχολείο θα μπορεί να κάνει αίτηση συμμετοχής στο link: diagafisas.azurewebsites.net συμπληρώνοντας την αντίστοιχη αίτηση και επισυνάπτοντας τα αρχεία α) της αφίσας και β) του συνοδευτικού κειμένου:

Η αφίσα θα πρέπει να είναι σε μορφή αρχείων jpg και pdf και το μέγεθος του αρχείου δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 4Mb.

  • Ο τίτλος του ηλεκτρονικού αρχείου θα πρέπει να είναι με λατινικούς πεζούς χαρακτήρες έως 14 ψηφία : π.χ. 1 gym thiras dod (1o Γυμνάσιο Θήρας Δωδεκάνησα) / 12 dim thes thes (12o Δημοτικό Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη)
  • Το συνοδευτικό κείμενο (τίτλος, κείμενο μέχρι 150 λέξεις) θα είναι σε αρχείο word και μορφή pdf και θα πρέπει να έχει τον ίδιο τίτλο με την αφίσα

-Κάθε σχολείο μπορεί να αποστείλει μέχρι 2 αφίσες από διαφορετικά τμήματα/τάξεις που συμμετέχουν στο διαγωνισμό.

-Η τελική αξιολόγηση των έργων θα γίνει από ειδική διεπιστημονική επιτροπή που θα οριστεί από την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ 

Αιτήσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό θα γίνουν δεκτές μέχρι 10 Ιουνίου 2015 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 

 

Ε-mail επικοινωνίας : diagafisas@gmail.com 

Τηλ. επικοινωνίας : 210-7277590

 

ΒΡΑΒΕΥΣΗ 

Για τις αφίσες που θα διακριθούν θα γίνει έκθεση των έργων και βράβευση των μαθητών/τριων και σχολείων κατά τη διάρκεια του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Σχολικής Ψυχολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, 19-22 Νοεμβρίου, 2015.