ΘΕΑΤΡΟ.jpg 2    Πρόγραμμα παραστάσεων Απριλίου- Μαΐου  2015

Σάββατο 18 Απριλίου:

Μετά από μεγάλη επιθυμία πολλών θεατών μας αυτών που είδαν,και αυτών που δεν είδαν την καταπληκτική Μάνια Παπαδημητρίου και τον ‘Αρη Γραικούση,

στην μαγευτική βραδιά που μας χάρισαν με την μουσικοθεατρική παράσταση ‘’Ας θυμηθούμε χωρίς νοσταλγία’’ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν πάλι αυτούς τους έξοχους καλλιτέχνες σε μία ακόμη παράσταση, ευγενώς αφιερωμένη στους ήχους,τις γεύσεις και τις μυρωδιές της μνήμης μας.

 

Δευτέρα 20 Απριλίου:

Η πειραματική σκηνή του θεάτρου μας ανεβάζει το έργο του Τζων Φόουλς  ‘’Ο ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ’’

Με αφορμή την αναγκαστική συνύπαρξη ενός άντρα κ μίας γυναίκας το έργο περιγράφει τη διαμάχη ανάμεσα στις διαφορετικές επιθυμίες και επιδιώξεις των δύο αυτών ανθρώπων που τους χωρίζουν έντονες κοινωνικές διαφορές, μελετώντας με απίστευτη οξυδέρκεια τις έννοιες της εμμονής και της εξάρτησης.

 Θεατρική διασκευή: Γωγώ Ξανθάκη

Παίζουν: Κώστας Μπίσδας, Γωγώ Ξανθάκη.

 

Σάββατο 25 Απριλίου:

                                             ‘’Aγαπητέ θεέ ‘’

Τέσσερις νέοι δημιουργοί – τρεις ηθοποιοί, απόφοιτοι του Θεάτρου Τέχνης, και ένας μουσικός επί σκηνής – διασκευάζουν το γνωστό έργο του Éric-Emmanuel Schmitt “Oscar et la Dame Rose”.

«Aγαπητέ θεέ, είμαι ο Όσκαρ και είμαι δέκα και μου αρέσει να βάζω φωτιά στη γάτα και στο σκύλο και στο σπίτι και μια φορά τηγάνισα και τα χρυσόψαρα και όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω πυροσβέστης.»

Το έργο απαρτίζεται από τα γράμματα του δεκάχρονου Όσκαρ στον θεό. Υπάρχει; Κι αν ναι, γιατί επιτρέπει την αρρώστια; Είναι κακός ή απλώς δεν είναι έξυπνος;

Ο Όσκαρ κάνει ένα πάρτι και, ανάμεσα στις νεροπιστολιές, διερωτάται για την πίστη, την αρρώστια, τον έρωτα και τον θάνατο. Ένας ξεκοιλιασμένος αρκούδος, ένας πατέρας – πρωταθλητής στα χαμένα κυριακάτικα απογεύματα, ένας γιατρός με μαύρα πυκνά φρύδια, μια ζαλισμένη καθαρίστρια και μία μπλε Χιονάτη θραύονται για να συναρμολογηθούν ξανά από τη super θεία Ροζ. Το πάρτι θα διαρκέσει 12 ημέρες. Στο τέλος όλα θα είναι πράσινα.

Σκηνοθεσία – διασκευή: Ηλίας Αδάμ

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαίρη Σαχάλωφ

Μετάφραση: Αχιλλέας Κυριακίδης, εκδόσεις Opera

Παίζουν: Στυλιάνα Ιωάννου, Καλλιόπη Μανδρέκα, Παναγιώτης Θεοφανόπουλος, Ηλίας Αδάμ

Ενδυματολόγος: Κατερίνα ΚουρούμαληΦωτισμοί: Βασίλης ΚρητικόςΦωτογραφίες: Βασίλειος Παπαγεωργίου, Δημήτρης Κεχρής, Δημήτρης ΧατζημαρινάκηςΣκίτσο αφίσας: Πέτρος Πετροζέλης

Μουσικός επί σκηνής: Παναγιώτης Θεοφανόπουλος

 

Σάββατο 16 Μαίου:

Η Κεντρική Σκηνή του θεάτρου μας ανεβάζει το έργο του Μήτσου Ευθυμιάδη:

                                                        ‘’Ο ΦΟΝΙΑΣ’’

Σε σκηνοθεσία Πολυξένης Ορκοπούλου , και μουσική του Τάκη Τζεβελέκου.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αλέκος Ξανθάκης, Ηλίας Λέκκας,Τάκης Τζεβελέκος,Πολυξένη Ορκοπούλου.                                                                                 

Το έργο ανήκει στην σύγχρονη νεοελληνική δραματουργία. Γραμμένο το 1981 έρχεται να μας θυμίσει χαμένες ηθικές αξίες, κοινωνικούς προβληματισμούς και ανισότητες μεταξύ του υποκόσμου και της “καθώς πρέπει” κοινωνίας. Δια μέσου των ηρώων του ο Ευθυμιάδης αποκαλύπτει αλήθειες που δεν τολμάμε να πούμε, υπενθυμίζοντάς μας αξίες όπως η αξιοπρέπεια και το ήθος. Μέσα από έναν ωμό ρεαλισμό, σκληρής γλώσσας και άμεσου λόγου, ξετυλίγεται η πολυπλοκότητα της σύνθεσης των χαρακτήρων του έργου. Έργο με αστυνομική ατμόσφαιρα, που καταδεικνύει την απουσία της πολιτείας – κοινωνικά και πολιτικά – εντός και εκτός των τειχών της φυλακής. Στο σαλόνι ενός μικροαστικού σπιτιού οι ήρωες αποκαλύπτουν κρυμμένα μυστικά και αναπάντητα ερωτήματα ενός παρελθόντος που θα οδηγήσει στη σύγκρουση. Τέσσερα πρόσωπα που γίνονται πότε θύματα και πότε θύτες. Η αποκάλυψη της αλήθειας ίσως δεν φέρει την λύτρωση, αφού ο κύκλος των ενοχών και της προδοσίας είναι πολύ μεγαλύτερος από ότι αρχικά είχαν φανταστεί οι ήρωες.

Πρόκειται για ένα παράλογο – λαϊκό δρώμενο, που με χιούμορ, τόλμη και διεισδυτικότητα, αλλά χωρίς προκαταλήψεις ή σκοπιμότητες ψηλαφίζει γνωστά σε όλους ιστορικά και κοινωνικοπολιτικά γεγονότα που διαμόρφωσαν την εικόνα της χώρας.