Εργασία της Α΄Γυμνασίου με αφορμή ένα ποίημα.

Ο Διευθυντής και οι καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου σας εύχονται:

Το 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου σε Διεθνές Συνέδριο Μίκρο – Νάνο – τεχνολογίας

pastedImage (3)P4067641P4067669P4067648

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ  SOUTHAMPTON

Σαράντα έξι  μαθητές & καθηγητές του σχολειού μας στο Intercontinental Athens

Εν αναμονή της οριστικοποίησης της ημερομηνίας άφιξης  στην Κόρινθο του καθηγητή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Ανώτατου Φυσικού και υπεύθυνου για τις διακρατικές σχέσεις στη Διεύθυνση του CERN, αλλά και στον απόηχο της σημαντικότατης παρουσίας του Ακαδημαϊκού και μεγάλου Αστροφυσικού της NASA κ. Σταμάτη Κριμιζή  με «άρωμα» από το Διάστημα, το σχολείο μας «πρόλαβε» και πήρε «γεύση» και από τις τεχνολογίες αιχμής: μίκρο – νάνο – τεχνολογίες!

Ομάδα σαράντα μαθητών του 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ  με τους συνοδούς  καθηγητές τους, συμμετείχε  στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες μικρο και νανο – τεχνολογίας που έλαβαν χώρα στο περιθώριο  των δυο Διεθνών Συνεδρίων  Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες:

Ο Δρ Σταμάτης Κριμιζής, αστροφυσικός της NASA, στο σχολείο μας.

Στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1 «ΔΕΚΑ στην Ενημέρωση» ο Δρ Σταμάτης Κριμιζής δίνει  online συνέντευξη   από αίθουσα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου,όπου και πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του σχολείου μας

Δείτε  ολόκληρο το σχετικό video της ΕΡΤ:

http://video.sch.gr/asset/detail/AqpbdFRSA6eELFL9JDjDa4JY

Το 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ προσκεκλημένο του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον σε Διεθνές Συνέδριο Μικρο-Νανο-Τεχνολογίας

 

prokop-thumb-large 220px-Nuffield-theatre-southampton

 

Ο Αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Νανοηλεκτρονικής του τομέα Φυσικών Επιστημών και Μηχανικής του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον, (University of Southampton)  Θέμης Προδρομάκης και φίλος του  2ου Γυμνασίου Κορίνθου………. από τα παλιά – (επίσκεψη μαθητών του σχολείου μας στο  Imperial College του Λονδίνο, όταν ήταν εκεί καθηγητής), –  διοργανώνει στο ξενοδοχείο Intercontinental Athens, δύο διεθνή συνέδρια στην Αθήνα μεταξύ 3 και 7 Απριλίου 2017        ( Διεθνές συνέδριο για υλικά μνημών αντίστασης, συσκευές και συστήματα (MEMRISYS2017) και τη Διεθνή Κοινοπραξία για Νανοτεχνολογίες (ICON)).

Ο  καθηγητής λοιπόν, κ. Προδρομάκης  καλεί στις 6 Απριλίου ομάδα 40 περίπου μαθητών του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου και δηλώνει:   Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΟΣ ΤΗΣ NASA  ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΡΙΜΙΖΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ ΤΟΥ 2ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

a4 a21 (1) AAA_7176

Δυο λόγια για το ιστορικό της εκδήλωσης- διάλεξης της 23-3-2017:

Το 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου, με εισήγηση του καθηγητή Χρήστου Ρουμελιώτη και έγκριση του Διευθυντή κ. Παρασκευόπουλου Κωνσταντίνου αλλά και του Συλλόγου των καθηγητών, καθώς και την στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, προσκάλεσε τον διακεκριμένο Ακαδημαϊκό και Αστροφυσικό της NASA, κ. Σταμάτη Κριμιζή, να έλθει στην Κόρινθο και να μιλήσει στους μαθητές του σχολείου μας αλλά και σε αντιπροσωπείες μαθητών απ’ όλα τα σχολεία της Κορινθίας, αναπτύσσοντας το θέμα:

«Από τη γη και πέρα από τον Πλούτωνα σε 50 χρόνια: Η επί τόπου εξερεύνηση των πλανητών». Διαβάστε όλο το άρθρο »

Συζήτηση με τον Τίτο Πατρίκιο.

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων σας καλεί:

Πρόσκληση, 5 Απριλίου, Τίτος Πατρίκιος

Πρόσκληση

ATT00331

Δραματοποίηση της “Ελένης” του Ευριπίδη από μαθητές της Γ Γυμνασίου.

Αποτέλεσμα εικόνας για αρχαια τραγωδια ελενηΑποτέλεσμα εικόνας για αρχαια τραγωδια ελενη (Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε το πρόγραμμα της δράσης:  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΕΝΗΣ )

Την  Πέμπτη 23/3/2017, πραγματοποιήθηκε στο 2Ο Γυμνάσιο Κορίνθου, μέσα στα πλαίσια ενός εκπαιδευτικού προγράμματος ανταλλαγής μαθητών και διαπολιτισμικής αλληλεπίδρασης, μια αξιοσημείωτη βιωματική δράση με πολιτιστικό, πνευματικό και παιδαγωγικό υπόβαθρο. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου.

ΑΦΙΣΑ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2017 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2017

Top
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων