Πρόγραμμα από 04/12/2023

Προσοχή!

Έχουν γίνει μόνο εσωτερικές αλλαγές στο πρόγραμμα. Τα μαθήματα διδάσκονται όπως έχουν ήδη ενημερωθεί οι μαθητές. Οι αλλαγές έχουν γίνει για την έγκαιρη ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων όσον αφορά την αποχώρηση των μαθητών.

Πρόγραμμα κατά τμήμαΛήψη αρχείου

Συνολικό πρόγραμμα εκπαιδευτικώνΛήψη αρχείου

Διατροφή & εφηβεία: Χτίζω το σώμα μου γερά! Ενημερωτική δράση από την κ. Δήμητρα Χρήστου

Στις  15 και στις 22 Νοέμβρη 2023 είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας την κ. Δήμητρα Χρήστου, Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, η οποία στα πλαίσια του μαθήματος «Εργαστήρια δεξιοτήτων» ενημέρωσε τους μαθητές της Α΄ τάξης για θέματα διατροφής.

Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής δράσης η κ. Χρήστου παρουσίασε στους μαθητές πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με τη σωστή και ισορροπημένη διατροφή και τη σημασία της άσκησης ώστε να επιτευχθεί ο μέγιστος βαθμός ανάπτυξης των εφήβων. Μίλησε για τον σημαντικό ρόλο της ισορροπημένης, ποιοτικά και ποσοτικά, διατροφής στην ανάπτυξη και στην υγεία τους, εξηγώντας τα πλεονεκτήματα της κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών, γαλακτοκομικών, πρωτεϊνών και υδατανθράκων αλλά και τις βλαβερές συνέπειες της κατανάλωσης ακατάλληλων τροφών.

Με πολύ απλό και κατανοητό τρόπο και μέσα από διάλογο που έκανε με τους μαθητές μπόρεσε να διευκρινίσει τους όρους “υγιεινή διατροφή” και “κακές διατροφικές συνήθειες”, ενθαρρύνοντας τους να επιλέγουν υγιεινά τρόφιμα και να αποφεύγουν την υπερκατανάλωση τροφών όπως τα γλυκά, τα αναψυκτικά και τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Επεσήμανε τέλος τα οφέλη της σωματικής δραστηριότητας και τις αρνητικές συνέπειες της καθιστικής ζωής.

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Χρήστου για την προθυμία της, την όμορφη παρουσίαση και την ενημέρωση της και ελπίζουμε και σε μελλοντικές συνεργασίες!

Ετικέτες: ,

Πρόγραμμα από 27/11/2023

Προσοχή!

  • Έχουν γίνει μόνο εσωτερικές αλλαγές στο πρόγραμμα. Τα μαθήματα διδάσκονται όπως έχουν ήδη ενημερωθεί οι μαθητές. Οι αλλαγές έχουν γίνει για την έγκαιρη ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων όσον αφορά την αποχώρηση των μαθητών.
  • Την Πέμπτη, 30/11/2023, οι μαθητές της Α΄ τάξης θα πραγματοποιήσουν διδακτική επίσκεψη στον Απ. Παύλο και στην περιοχή Καλάμια. Οι μαθητές που δεν συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές μετακινήσεις οφείλουν να βρίσκονται στο σχολείο, ειδάλλως καταχωρούνται οι απουσίες του ωρολογίου προγράμματος.

Πρόγραμμα κατά τμήμαΛήψη αρχείου

Συνολικό πρόγραμμα εκπαιδευτικώνΛήψη αρχείου

Ετικέτες:

Το τμήμα Γ΄5 στα Γενικά Αρχεία του Κράτους Ν. Κορινθίας και στη Δημοτική Πινακοθήκη

Την Δευτέρα, 13/11/2023, οι μαθητές του τμήματος Γ΄5 του Γυμνασίου μας με συνοδούς εκπαιδευτικούς τον κ. Δημήτρη Κρασοπουλάκο και την κ. Βασιλική Τσιέλου, επισκέφθηκαν το Τμήμα Γενικών Αρχείων του Κράτους Ν. Κορινθίας, όπου με αφορμή τον εορτασμό της εθνικής μας επετείου της 28ης Οκτωβρίου, πραγματοποιείται το Διαδραστικό-Διαθεματικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο «1940: Ένα γράμμα στον στρατιώτη…». Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: , , ,

Πρόγραμμα από 20/11/2023

Προσοχή! Έχουν γίνει μόνο εσωτερικές αλλαγές στο πρόγραμμα. Τα μαθήματα διδάσκονται όπως έχουν ήδη ενημερωθεί οι μαθητές. Οι αλλαγές έχουν γίνει για την έγκαιρη ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων όσον αφορά την αποχώρηση των μαθητών. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες:

Ενισχυτική διδασκαλία

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε ότι σύντομα θα ξεκινήσει η ενισχυτική διδασκαλία μαθητών/τριών Γυμνασίου, η οποία περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Αγγλικά. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: ,

Εσωτερικός Κανονισμός ΛειτουργίαςΛήψη αρχείου

Ετικέτες: , ,

Πρόγραμμα από 13/11/2023

Προσοχή! Έχουν γίνει μόνο εσωτερικές αλλαγές στο πρόγραμμα. Τα μαθήματα διδάσκονται όπως έχουν ήδη ενημερωθεί οι μαθητές. Οι αλλαγές έχουν γίνει για την έγκαιρη ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων όσον αφορά την αποχώρηση των μαθητών. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες:

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2023

Συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2023

   Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου θα συμμετάσχουν στην “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2023”.
   Μέσα από τον όμιλο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και το μάθημα της Πληροφορικής, θα εμπλακούν με παιγνιώδη και δημιουργικό τρόπο, σε ποικίλες δραστηριότητες προγραμματισμού και συγγραφής κώδικα, αποσκοπώντας στην ανάπτυξη δεξιοτήτων υπολογιστικής σκέψης και πληροφορικού γραμματισμού. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Επίσκεψη στα ΓΑΚ Κορινθίας

    Η Γ΄Γυμνασίου του σχολείου μας επισκέφθηκε το Γ.Α.Κ. Κορινθίας* όπου ενημερώθηκε για την επεξεργασία, φύλαξη και χρησιμότητα των πολύτιμων αρχείων. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση