Ωρολόγιο Πρόγραμμα 2021

Προσοχή:

Προσωρινή αλλαγή προγράμματος για 18/10/2021

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Ωρολόγιο Πρόγραμμα Μαθημάτων από 27/09/2021

«Ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση για τον εμβολιασμό στη μαθητική κοινότητα» από το ΥΠΑΙΘ

Με την έναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων και την επιστροφή στη δια ζώσης διδασκαλία, ένας από τους στόχους του Υ.ΠΑΙ.Θ. είναι η ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας για τη σημασία της εμβολιαστικής κάλυψης κατά της νόσου Covid-19.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

20-9-2021-Ενημέρωση webinar-1

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: Ημέρες υποχρέωσης διενέργειας SELF-TEST κ.α.

Προς γονείς-κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών μας

Ενημερώνουμε ότι είναι η είσοδος των μαθητών/τριών στους σχολικούς χώρους θα γίνεται με ένα από τα εξής έγγραφα:

(α) Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή (β) Βεβαίωση νόσησης τελευταίου 6μήνου ή (γ) Δήλωση ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ διαγνωστικού τεστ. Χωρίς ένα από τα παραπάνω, δεν  επιτρέπεται η είσοδος στους σχολικούς χώρους.

Τα  SELF-TEST χορηγούνται δωρεάν από τα φαρμακεία ως και την 17 Σεπτεμβρίου (για τον μήνα Σεπτέμβριο). Κάθε Τρίτη και Παρασκευή που οι μαθητές/τριες έρχονται σχολείο, θα πρέπει να επιδεικνύουν την δήλωση του αποτελέσματος SELF-TEST που πρέπει να έχουν κάνει ως 24 ώρες πριν, καθώς και όποτε άλλοτε τους ζητηθεί. Για το λόγο αυτό πρέπει να  ελέγχετε ώστε να είναι κάθε μέρα μέσα στη σχολική τσάντα. ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

Οπότε οι μαθητές/τριες, θα κάνουν 2 SELF-TEST την εβδομάδα και καινούργια δήλωση φέρνουν στο σχολείο, κάθε Τρίτη πρωί και κάθε Παρασκευή πρωί.

Σε περίπτωση που μαθητής/τρια απουσιάζει τις ημέρες αυτές (Τρίτη ή Παρασκευή), έχει υποχρέωση να κάνει SELT-TEST και να φέρει την δήλωση αποτελέσματος κατά την προσέλευσή του/της τις επόμενες ημέρες.

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ SELF–TEST

Με ΑΡΝΗΤΙΚΟ αποτέλεσμα SELF-TEST, ο/η μαθητής/τρια μπορεί να προσέλθει σχολείο. Το αποτέλεσμα δηλώνεται από τον/την κηδεμόνα στο self-testing.gov.gr, εκτυπώνεται η δήλωση, υπογράφεται και ο/η μαθητής/τρια την έχει μαζί του/της σχολείο όπου την επιδεικνύει όποτε του/της ζητηθεί. Αν δεν υπάρχει δυνατότητα εκτύπωσης, συμπληρώνεται χειρόγραφη δήλωση από τον/την κηδεμόνα σύμφωνα με το υπόδειγμα ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΡΤΑ και υπογράφεται.

Σε περίπτωση ΘΕΤΙΚΟΥ SELF-TEST απαιτείται επανέλεγχος σε κατάλληλη δομή (δημόσια ή ιδιωτική), και μέχρι τον επανέλεγχο εφαρμόζονται μέτρα κατ΄οίκον περιορισμού των μαθητών/τριων που είχαν θετικό αποτέλεσμα. Στην περίπτωση που ο επανέλεγχος έχει ΑΡΝΗΤΙΚΟ αποτέλεσμα και δεν υπάρχουν συμπτώματα νόσησης, ο/η μαθητής/τρια προσέρχεται σχολείο με την βεβαίωση του ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ αποτελέσματος του επανελέγχου. Στην περίπτωση ΘΕΤΙΚΟΥ αποτελέσματος του επανελέγχου, εφαρμόζονται μέτρα περιορισμού που θα υποδειχθούν από τον ΕΟΔΥ και οι κηδεμόνες ενημερώνουν ΑΜΕΣΑ το σχολείο.

COVID-19 ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ – ΚΡΟΥΣΜΑ – ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΗ ΕΠΑΦΗ

Σημαντικό ζήτημα στο οποίο απαιτείται η συνεργασία σας, είναι οι ενέργειες σε περίπτωση εμφάνισης σε παιδί συμπτωμάτων συμβατών με COVID-19. Τα συχνότερα συμπτώματα της λοίμωξης COVID-19 στα παιδιά είναι: ο πυρετός και ο βήχας. Άλλα συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν είναι: δυσκολία στην αναπνοή, δύσπνοια,  μυαλγίες, ρίγος, πονοκέφαλος, καταβολή δυνάμεων, δυσκαταποσία, απώλεια γεύσης ή/και οσμής, ναυτία/έμετος, κοιλιακός πόνος, διαρροϊκές κενώσεις. Αν υπάρχουν συμπτώματα νόσησης, θα πρέπει να γίνει ιατρική αξιολόγηση. Αν κατά την εμφάνιση των συμπτωμάτων, το παιδί βρίσκεται σπίτι, μην στείλετε το παιδί σχολείο, αναζητήστε ιατρική διάγνωση και ενημερώστε μας άμεσα! Αν τα συμπτώματα εμφανιστούν στο σχολείο, θα σας ειδοποιήσουμε να έρθετε σχολείο να πάρετε το παιδί και να αναζητήσετε ιατρική αξιολόγηση.

Προφανώς, αν ο/η μαθητής/τρια υποδειχθεί ως στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος ή/και σας δοθούν οδηγίες απομόνωσης, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα .

Σε κάθε περίπτωση που μαθητής/μαθήτρια, χρειαστεί να απουσιάσει από το σχολείο (για οποιοδήποτε λόγο), θα πρέπει να μας ενημερώσετε.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέρα από το θέμα της πανδημίας  COVID-19, για οποιοδήποτε ζήτημα που αφορά τα παιδιά και το περιβάλλον που ζουν κρίνετε ότι πρέπει να μας ενημερώσετε, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Εάν υπάρχουν θέματα μαθησιακών ή άλλων δυσκολιών, ενημερώστε άμεσα, ώστε να τα αντιμετωπίσουμε με το καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σε περίπτωση που δεν έχετε υποβάλλει στο σχολείο δήλωση κηδεμονίας-στοιχείων επικοινωνίας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας. Τα σωστά στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, κινητό, e-mail) είναι απαραίτητα για την έγκαιρη ενημέρωσή σας.

Για επίσκεψή σας σχολείο, θα πρέπει να προηγηθεί μια τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μας και κατά την είσοδό σας να φοράτε μάσκα.

Είμαστε στη διάθεση γονέων και κηδεμόνων για διευκρινήσεις

Αγιασμός στις 13 Σεπτεμβρίου

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες.

Καλή σχολική χρονιά!

Κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί:

  • Αγιασμός
  • Καλωσόρισμα και Ενημέρωση Μαθητών
  • Διανομή Βιβλίων

Οι μαθητές θα πρέπει να βρίσκονται στο σχολείο στις 09:00′ π.μ. και να έχουν μαζί τους:

  • Σάκες και γερές τσάντες για τα βιβλία που θα παραλάβουν. Ιδίως τα παιδιά της Α’ Γυμνασίου καλό θα είναι να έχουν δύο τσάντες μαζί διότι τα βιβλία είναι πολλά.
  • Μάσκες λόγω του νέου κορωνοϊού.
  • Πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου – ή πιστοποιητικό εμβολιασμού – ή πιστοποιητικό αυτοδιαγνωστικού τεστ (Self Test) έως και ένα 24ωρο πριν την έλευση του παιδιού στο σχολείο, το οποίο διατίθεται στα φαρμακεία.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όποιο παιδί δεν έχει ένα από τα παραπάνω πιστοποιητικά δεν θα συμμετέχει στις δραστηριότητες της ημέρας και δεν είναι δυνατόν να παραμείνει στο χώρο του σχολείου.

Όποιο παιδί έχει συμπτώματα ύποπτα για covid-19, ενημερώνει το σχολείο για οδηγίες και παραμένει στο σπίτι, ακόμα κι αν διαθέτει οποιοδήποτε από τα παραπάνω πιστοποιητικά.

Αναλυτικά η απόφαση  για το άνοιγμα των σχολείων – πρωτόκολλο … κλικ εδώ

Πρωτόκολλο για το άνοιγμα των σχολείων

Αναλυτικά η απόφαση  για το άνοιγμα των σχολείων – πρωτόκολλο … κλικ εδώ

Πρόγραμμα Εξετάσεων Σεπτεμβρίου

Πρόγραμμα Εξετάσεων Σεπτεμβρίου 2021 … κλικ εδώ

Οδηγίες: Για να το δείτε επιλέξτε (κλικ) το Open in ONLYOFFICE ή κάντε το Λήψη.

ΛΥΚΕΙΟ_Εγγραφές Σεπτεμβρίου

Λύκειο – Ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφών – ανανεώσεων εγγραφών – μετεγγραφών περιόδου Σεπτεμβρίου 2021 … κλικ εδώ

Οδηγίες: Για να το δείτε επιλέξτε (κλικ) το Open in ONLYOFFICE ή κάντε το Λήψη.

Επίσης: Σε συνέχεια της αρίθμ. 106120/Δ2/1-9-2021 εγκυκλίου του Υ.ΠΑΙ.Θ., σας ενημερώνουμε ότι, προκειμένου να γίνει διαγραφή των ηλεκτρονικών αιτήσεων που έχουν υποβληθεί για την εγγραφή σε ΓΕ.Λ., ώστε να γίνει νέα αίτηση για ΕΠΑΛ (σελ. 4, παρ. 3 α), θα πρέπει οπωσδήποτε να αναγράφεται στην Υπεύθυνη Δήλωση του κηδεμόνα ο αριθμός πρωτοκόλλου της αρχικής ηλεκτρονικής αίτησης.

Εκ της Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Εγγραφών ΓΕ.Λ.

 

 

Καλό σου ταξίδι, φίλε μας και συνάδελφε, Χρήστο!

Αποχαιρετούμε με πόνο ψυχής τον αγαπημένο μας συνάδελφο και φίλο Χρήστο Ρουμελιώτη που έφυγε αφήνοντας ένα τεράστιο κενό στη ζωή των οικείων του.

Ήταν ένας καλός οικογενειάρχης, άξιος και δραστήριος συνάδελφος που με την ευγένεια, το ήθος του, το χιούμορ του, κέρδισε επάξια μια θέση στη καρδιά όλων μας: μαθητών, γονέων και συναδέλφων. Μέσω των δράσεων που συχνά αναλάμβανε επεδίωκε να ανοίξει τους πνευματικούς ορίζοντες των μαθητών του.

Σύσσωμος ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου εκφράζει την οδύνη και τη συμπαράσταση του στην σύζυγο του, φίλη και συνάδελφο μας, Δήμητρα Παραδείση, στα παιδιά του και στους οικείους του.

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενο που λέει "Καλό Ταξίδι Καλό Παράδεισο"

Καλό σου ταξίδι, φίλε μας Χρήστο!

Καλό Παράδεισο! Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή σου.

Άνθρωποι και ζώα (Περιβαλλοντική Εκπαίδευση)

Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης:

Άνθρωποι και ζώα: Συγκάτοικοι στον ίδιο ή μήπως από άλλο πλανήτη”.

Αφίσα Προγράμματος

Ημερολόγιο Προγράμματος

Τεχνολογία – Έκθεση 2021

Έκθεση Τεχνολογίας 2020-2021κλικ εδώ για να τη δείτε

Περιλαμβάνει:

  • Ατομικά έργα Α’  Γυμνασίου
  • Ομαδικά έργα Β’ Γυμνασίου

Καθηγητής Τεχνολογίας: π.Ιωάννης Σκούπας

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων