2gymkonews

Το ιστολόγιο της Σχολικής Εφημερίδας του 2ου Γυμνασίου Κω

Το καλύτερο μάθημα… την τελευταία μέρα

Μάι 200918

 slamminsounds.JPG

Μετά από την περιπετειώδη φετινή σχολική χρονιά, με τα Δεκεμβριανά (όπως ονομάστηκαν), με το μακελειό στον ΟΑΕΔ από τον μαθητή που άκουγε Heavy Metal, με τον διάλογο για την Παιδεία, με πολλές συζητήσεις επί συζητήσεων, από ειδικούς και μη, για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Παιδεία , συζητήσεις για κατάργηση του ασύλου στα Πανεπιστήμια και τόσα άλλα, οι μαθητές μας (2ου Γυμνάσιου Κω, άλλα και του 1ου Γυμνασίου Κω) μας έβαλαν τα γυαλιά διοργανώνοντας υπέροχες εκδηλώσεις την τελευταία μέρα της σχολικής χρονιάς (με την βοήθεια κάποιων «ηρωικών» εκπαιδευτικών), διδάσκοντας μας πολιτισμό, μουσική, θέατρο, αρχαία ιστορία, πληροφορική, έκθεση, χορό, ζωγραφική, την περιβόητη διαθεματικότητα, αγάπη, συνεργασία, συνέπεια, υπευθυνότητα.
Συγκεκριμένα στο σχολείο μας οι μαθητές της Γ΄ τάξης οργάνωσαν μια καταπληκτική γιορτή, διάβασαν ένα υπέροχο κείμενο που αναφερόταν στην ζωή τους στο σχολείο και στους καθηγητές τους (ήταν πολύ επιεικείς), στο σκηνικό είχαν ζωγραφίσει ένα γκράφιτι αφού είχαν ψάξει στο Internet για να βρουν κάποια σχέδια, με το Power Point μας έδειξαν εικόνες από την ζωή τους στο σχολείο, μοίρασαν λουλούδια, χόρεψαν, και τέλος «τα έσπασαν» (για όσους δεν ξέρουν είναι αργκό που σημαίνει ότι τα έδωσαν όλα, έγινε χαμός) με ένα μουσικό συγκρότημα από το σχολείο, τους “Slammin Sounds” και περάσαμε όλοι πολύ καλά.

komodysseia.JPG
Το 1ο Γυμνάσιο παρουσίασε μια υπέροχη θεατρική παράσταση στον Δημοτικό Κινηματογράφο “Ορφέα” με τίτλο «ΚωμΟδύσσεια» ο κινηματογράφος ήταν γεμάτος, το γέλιο άφθονο όπως και το διαρκές χειροκρότημα που ακολούθησε στο τέλος της παράστασης. Παιδιά που μπορεί να μην είχαν πάει ποτέ σε θέατρο, ή μπορεί να μην ήξεραν πολλά για την Οδύσσεια και τον Όμηρο, έπαιξαν ή παρακολούθησαν αυτή τη παράσταση με ενθουσιασμό.
Τα δύο αυτά σχολεία «συγκατοικούν» στο ίδιο κτίριο, μας χωρίζουν πολλά (κυρίως κτιριακά προβλήματα) και άλλα τόσα μας ενώνουν, και αυτές οι εκδηλώσεις μας ένωσαν, πολλοί μαθητές και καθηγητές από το 2ο Γυμνάσιο παρακολούθησαν την παράσταση του 1ου Γυμνασίου και πολλοί μαθητές του 1ου Γυμνασίου βρέθηκαν στην εκδήλωση του 2ου .
Και στις δύο εκδηλώσεις συμμετείχαν μαθητές που σε λίγες μέρες θα συζητάμε γι’ αυτούς για το αν θα τους «αφήσουμε» ή θα τους «περάσουμε». Αυτά τα παιδιά έδειξαν ένα άλλο πρόσωπο με τις ικανότητες, με την συνέπεια, την υπευθυνότητα και τον ζήλο που επέδειξαν. Και το πιο σημαντικό είναι ότι όλα τα παιδιά το κατευχαριστήθηκαν.
Μήπως τα παιδιά μας δείχνουν τον δρόμο; Μήπως τελικά αυτό είναι το σχολείο που θέλουμε;

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!

Απλά ήθελα να καταθέσω κάποιες σκέψεις, πλήρες ρεπορτάζ και video σε λίγες μέρες…

(Πηγή: Το ιδιο κείμενο δημοσιέυσα στο blog μου blogs.sch.gr/giosifidis, Αναρτήθηκε από: Γ.Ι.)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μάιος 2009
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Γράψτε κάτι…

Όποιος καθηγητής ή μαθητής του σχολείου θέλει, μπορεί να δημοσιεύσει κάποιο άρθρο, δικό του ή άλλου (με αναφορά στη πηγή), στέλνοντάς το στο e-mail: 2gymkonews@sch.gr

Θέλετε να καταγγείλετε παράνομο υλικό που βρίσκεται στο Internet;

SafeLine.gr

Online έκδοση της σχολικής εφημερίδας του 2ου Γυμνασίου Κω. Η σχολική εφημερίδα του σχολείου μας δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής της Γ΄ Γυμνασίου. Δημοσιεύονται κυρίως άρθρα σχετικά με το σχολείο μας και την Κω. Μπορούν να δημοσιεύσουν άρθρα όλοι οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου. Εκτός από την online έκδοση θα κυκλοφορεί κατα διαστήματα και έντυπη έκδοση. Το e-mail επικοινωνίας είναι το  2gymkonews@sch.gr. 

Ανακυκλώστε τα βιβλία σας

recycle_poster_b.jpg


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων