2gymkonews

Το ιστολόγιο της Σχολικής Εφημερίδας του 2ου Γυμνασίου Κω

Ο διαδικτυακός παράδεισος είναι ήδη εδώ

Απρ 20093

 080110.jpg

Νέα στρατηγική της ΕΕ υπόσχεται ευκολότερη, ταχύτερη και ευρύτερη πρόσβαση σε μουσική, ταινίες και παιχνίδια, μέσω του Διαδικτύου ή του κινητού τηλεφώνου μας.

Ραγδαία αναμένεται να είναι η ανάπτυξη της βιομηχανίας πολυμέσων, καθώς τα έσοδα από το ψηφιακό περιεχόμενο υπολογίζεται ότι θα τετραπλασιαστούν, από 1,8 δις το 2005 σε 8,3 δις ευρώ το 2010. Αν η Ευρώπη θέλει πράγματι να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της βιομηχανίας αυτής πρέπει να φροντίσει για τη δίκαιη αμοιβή των δημιουργών και για τη βελτίωση της νομικής ασφάλειας αλλά και για την αύξηση των επιλογών που προσφέρονται στους καταναλωτές. Για τους λόγους αυτούς η ΕΕ ενέκρινε μία νέα στρατηγική. «Ήλθε η ώρα να κάνουμε τις επιλογές μας στην Ευρώπη», δήλωσε η Βίβιαν Ρέντινγκ, Επίτροπος αρμόδια για την κοινωνία της πληροφορίας και τα μέσα ενημέρωσης. «Θέλουμε μία ισχυρή βιομηχανία κινηματογράφου, μουσικής και παιχνιδιών;». Δεδομένου ότι η απάντηση είναι κατηγορηματικά «ναι», η ΕΕ επικεντρώνεται σε τέσσερις τομείς δράσης:

Διαθεσιμότητα δημιουργικού περιεχομένου – να ενθαρρυνθούν οι διανομείς να διαθέτουν περισσότερο υλικό σε απευθείας σύνδεση.

Πολυεδαφική αδειοδότηση για δημιουργικό περιεχόμενο – να βελτιωθεί το υπάρχον σύστημα αδειών και να προωθηθούν τα εμπορικά οφέλη των πολυεδαφικών αδειών για τους δικαιούχους δικαιωμάτων.

Συστήματα διαχείρισης ψηφιακών δικαιωμάτων – να αυξηθεί η διαφάνεια έτσι ώστε οι καταναλωτές να είναι σωστά ενημερωμένοι για τους περιορισμούς που ισχύουν όσον αφορά τη χρήση τηλεφορτωμένου υλικού.

Σύννομες προσφορές και πειρατεία – καταπολέμηση της μη εξουσιοδοτημένης τηλεφόρτωσης περιεχομένου διανοητικής ιδιοκτησίας και της πειρατείας καθώς και του μη εξουσιοδοτημένου μερισμού αρχείων.Στα μέσα του 2008 αναμένεται να διαμορφωθεί ολοκληρωμένη πρόταση σχετικά με το πώς θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια ενιαία αγορά για το ψηφιακό περιεχόμενο χωρίς να θίγονται τα δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας. Για το σκοπό αυτό καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν ενεργά στη δημόσια διαβούλευση που θα είναι ανοικτή στο Διαδίκτυο μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου.

(Πηγή πληροφόρησης ec.europa.eu/news/science/archives_el.htm , αναρτήθηκε από Αλεξανδρίδου Καλλιόπη Γ΄1)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απρίλιος 2009
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Γράψτε κάτι…

Όποιος καθηγητής ή μαθητής του σχολείου θέλει, μπορεί να δημοσιεύσει κάποιο άρθρο, δικό του ή άλλου (με αναφορά στη πηγή), στέλνοντάς το στο e-mail: 2gymkonews@sch.gr

Θέλετε να καταγγείλετε παράνομο υλικό που βρίσκεται στο Internet;

SafeLine.gr

Online έκδοση της σχολικής εφημερίδας του 2ου Γυμνασίου Κω. Η σχολική εφημερίδα του σχολείου μας δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής της Γ΄ Γυμνασίου. Δημοσιεύονται κυρίως άρθρα σχετικά με το σχολείο μας και την Κω. Μπορούν να δημοσιεύσουν άρθρα όλοι οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου. Εκτός από την online έκδοση θα κυκλοφορεί κατα διαστήματα και έντυπη έκδοση. Το e-mail επικοινωνίας είναι το  2gymkonews@sch.gr. 

Ανακυκλώστε τα βιβλία σας

recycle_poster_b.jpg


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων