2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ

ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ – ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ Tηλ. 2591024967 mail@2gym-chrys.kav.sch.gr

Διδασκόμενα μαθήματα και αξιολόγηση μαθητών του Γυμνασίου

Ιούλ 202022Λήψη αρχείου

Ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων Γυμνασίου

Ιούλ 202022Λήψη αρχείου

Προς τους γονείς και (νέους/ες) μαθητές/τριες της Α΄ Γυμνασίου σχολικό έτος 2020-2021

Ιούλ 20206

Αγαπητοί γονείς των νέων μαθητών/τριών της Α΄ τάξης του 2ου Γυμνασίου Χρυσούπολης,

Με αυτό το μήνυμα θα θέλαμε να σας καλωσορίσουμε στην σχολική κοινότητα του 2ου Γυμνασίου. Είναι μεγάλη η χαρά μας και η συγκίνηση να υποδεχόμαστε στην οικογένεια του 2ου Γυμνασίου Χρυσούπολης τα νέα παιδιά της Α΄ τάξης του Γυμνασίου.

Καλωσορίζοντάς σας, θα θέλαμε να δώσουμε σε όλους σας κάποιες απλές, βασικές οδηγίες και πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να ολοκληρώσετε την εγγραφή του παιδιού σας.

Η ηλεκτρονική εγγραφή του παιδιού σας έγινε μέσω του πληροφοριακού συστήματος «my school», του Υπουργείου Παιδείας και θρησκευμάτων καθώς και την αποστολή του απολυτηρίου από το Δημοτικό σχολείο.

Για την επιβεβαίωση του κηδεμόνα, στοιχεία επικοινωνίας, διεύθυνση, τηλέφωνα, email,  θα χρειαστεί να καταθέσετε μία υπογεγραμμένη Υπεύθυνη Δήλωση, υπάρχει συνημμένο  αρχείο, το αργότερο μέχρι 7 Σεπτεμβρίου 2020, ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων (Αγιασμός).Λήψη αρχείου

Το σχολείο κατά τις καλοκαιρινές διακοπές θα είναι ανοικτό κάθε Πέμπτη από τις 08:30 έως στις 13:00, υπάρχει εφημερεύον εκπαιδευτικός.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2591024967.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: mail@2gym-chrys.kav.sch.gr.

 Ιστολόγιο σχολείου: https://blogs.sch.gr/2gymchry/

Επίσης, παρακαλούνται οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών που το ερχόμενο σχολικό έτος 2020-2021 που θα φοιτήσουν στην Α’ τάξη του 2ου Γυμνασίου να ενημερωθούν για το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.moh.gov.gr/articles/health/dieythynsh-prwtobathmias-frontidas-ygeias/nea-arthrografia/2463-atomiko-deltio-ygeias-mathhth και την υποχρέωση προσκόμισής του στη σχολική μονάδα. Το συνημμένο αρχείο [Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή] θα πρέπει να συμπληρωθεί και να προσκομισθεί στο σχολείο (στον καθηγητή Φυσικής Αγωγής), υπογεγραμμένο από ιατρό, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, προκειμένου οι μαθητές να μπορούν να συμμετέχουν στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής.Λήψη αρχείου

Σημειώνεται ότι το ΑΔΥΜ έχει ισχύ τρία (3) σχολικά έτη, και θα συνοδεύει τους μαθητές καθ΄όλη τη διάρκεια της φοίτησής του στο Γυμνάσιο.

Καταλαβαίνουμε ότι μέσα σας ίσως κυριαρχεί ο φόβος και η ανησυχία για το άγνωστο, το νέο περιβάλλον που θα γνωρίσει το παιδί σας, αλλά σας διαβεβαιώνουμε πως θα κάνουμε, με αγάπη και ειλικρινές ενδιαφέρον, ό, τι είναι δυνατό, ώστε να βρει το παιδί σας τη θέση του στο σχολείο μας και να νιώσει ότι βρίσκεται σε ένα περιβάλλον ασφαλές και οικείο. Θα προσπαθήσουμε, ώστε η κοινή μας πορεία για αυτά τα τρία χρόνια να δημιουργήσει ανάμεσά μας  έναν δεσμό δυνατό και ξεχωριστό.

Η αρμονική ζωή όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας αποτελεί για εμάς απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία σας, όχι μόνο στο σχολείο, αλλά γενικότερα στη ζωή. Για τον παραπάνω λόγο ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση του σχολείου επιθυμούμε την ουσιαστική επικοινωνία με τους γονείς, διότι δίχως συνεργασία, αλληλοκατανόηση και αλληλοσεβασμό δεν θα μπορέσουμε  να επιτύχουμε τους στόχους μας.

Με εκτίμηση

Η Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Χρυσούπολης

Ολυμπία Τσορμπατζόγλου

Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, Med, Msc

Ευχαριστήριο μήνυμα προς τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας,την Διευθύντρια και τον σύλλογο Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Χρυσούπολης

Ιούλ 20201
Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ ν.Καβάλας, Πρόεδρος και Δ.Σ. συγχαίρουν το μέλος τους, Κελεσίδη Ταξιάρχη- Ραφαήλ μαθητή της 3ης τάξης του 2ου Γυμνασίου Χρυσούπολης Καβάλας που αρίστευσε με βαθμό 18,5.
Το αριστείο του μας γεμίζει περηφάνια εμάς , τους γονείς του αλλά και το οικογενειακό του περιβάλλον γιατί αποδεικνύει με την προσπάθεια του ότι όταν υπάρχουν στόχοι, υπομονή, επιμονή και καλό υποστηρικτικό περιβάλλον τα εκπαιδευτικά προβλήματα και οι μαθησιακές δυσκολίες μπορούν να ξεπεραστούν.
Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε τη Γυμνασιάρχη κα Ολυμπία Τσορμπατζόγλου και τους καθηγητές του σχολείου και ιδιαίτερα τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βαγενά Α., που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ευαισθησία όποτε χρειάστηκε κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους έτσι ώστε ο Ταξιάρχης μας να πιάσει την κορυφή του στόχου του.

Βραβείο βέλτιστης πρακτικής για την εισαγωγή της τρισδιάστατης σχεδίασης και εκτύπωσης στην εκπαιδευτική διαδικασία

Ιούν 202030Λήψη αρχείου

Λίγο πριν την λήξη της σχολικής χρονιάς μία ακόμη διάκριση του 2ου Γυμνασίου Χρυσούπολης καταλαμβάνοντας μία θέση στην τριάδα σε πανελλήνιο σχολικό επίπεδο, στον 2ο πανελλήνιο μαθητικό τρισδιάστατης σχεδίασης και εκτύπωσης, υποστηρίζοντας την προσπάθεια εισαγωγής της τρισδιάστατης σχεδίασης και εκτύπωσης στην εκπαιδευτική διαδικασία, με τη  λειτουργία του σχολείου σε συνθήκες covid .

Πολλά συγχαρητήρια στον εκπαιδευτικό πληροφορικής κ. Θωμαΐδη Σάββα και τους τέσσερις μαθητές μας του Γ3 (Τζαρίδου Ελένη, Χατζηγιαννάκο Δημήτρη, Χατζηδιαμαντή Μυρσίνη και Χρυσόπουλο Γεώργιο)

Επιστολή προς το 2ο Γυμνάσιο Χρυσούπολης από την οργανωτική επιτροπή.

Θα θέλαμε κατ’ αρχήν να δώσουμε συγχαρητήρια σε όσους συναδέλφους αποδέχτηκαν την πρόσκληση μας υποστηρίζοντας την προσπάθεια εισαγωγής της τρισδιάστατης σχεδίασης και εκτύπωσης στην εκπαιδευτική διαδικασία. Είμαστε σίγουροι ότι το μεγαλύτερο βραβείο για τους μαθητές που κατάφεραν μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες να ολοκληρώσουν τις προσπάθειες τους ήταν το ότι κατάφεραν να κερδίσουν την πανδημία, ένα βραβείο που θα πρέπει να το κρατήσουν σαν κόρη οφθαλμού για την υπόλοιπη ζωή τους.

Σε δεύτερο βαθμό αξίζουν ακόμα περισσότερα συγχαρητήρια σε όσους ξόδεψαν προσωπικό χρόνο ώστε να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια και να δοκιμάσουν την δημιουργία τρισδιάστατων σχεδίων μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες. Τι ίδιες δυσκολίες αντιμετωπίσαμε και εμείς ως οργανωτική επιτροπή αλλά και οι συνάδελφοι Αmbass3dors καθώς οι λοιπές υποχρεώσεις μας αυξήθηκαν κατακόρυφα. Από την άλλη δεν μπορούσαμε να παραβλέψουμε και την προσπάθεια υποστήριξης της αναχαίτησης της πανδημίας από την κοινότητα των χρηστών τρισδιάστατων εκτυπωτών. Δημιουργώντας την εκπαιδευτική μας κοινότητα μαζί με συναδέλφους, αλλά και συνάδελφοι που λειτούργησαν ανεξάρτητα, αφήσαμε στην άκρη τον διαγωνισμό και τυπώσαμε τις γνωστές ασπίδες που σε εκείνο το χρονικό σημείο ήταν τόσο αναγκαίες. Παράλληλα αν και οι προσπάθειες μας ήταν μεγάλες οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι δεν τα καταφέραμε να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες του διαγωνισμού στον βαθμό που θα θέλαμε. Οπλιστήκαμε όμως με εμπειρία, με θάρρος και περισσότερες γνώσεις για την επόμενη μέρα ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το επόμενο έτος.

Ένας από τους στόχους το επόμενο έτος είναι να σχεδιάσουμε μαζί με όλα τα σχολεία της Ελλάδας τις δικές μας προσωπικές σχολικές «Ασπίδες Προστασίας» κατά την διάρκεια καινοτόμων προγραμμάτων.

Ελπίζουμε να σας βρούμε αρωγούς και αυτής της προσπάθειας.

Υποβολή ηλεκτρονικών εγγραφών από το Γυμνάσιο στο Λύκειο e-eggrafes

Ιούν 202017

Οι μαθητές/-τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2020 – 2021, υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής», μέσω της εφαρμογής e-eggrafes στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://e-eggrafes.minedu.gov.gr, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από τη 18η Ιουνίου 2020 και ώρα 09:00 έως και τη 2η Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59.

Αίτηση υποβάλλει ο κηδεμόνας που έχει καταχωριστεί ως «πρώτος κηδεμόνας» στο ΠΣ myschool και έχει γίνει η μετάπτωση των στοιχείων του στο νέο πεδίο «κηδεμόνας e-eggrafes».
Σε περίπτωση ενήλικων μαθητών/-τριών, Ηλεκτρονική Αίτηση μπορούν να υποβάλουν οι ίδιοι, με τους δικούς τους κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis), εφόσον είναι καταχωρισμένοι στο ΠΣ myschool (ως κηδεμόνες του εαυτού τους).
Επισημαίνεται ότι:
α) Για τα Γυμνάσια, Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/-τριών ή οι ίδιοι οι μαθητές/-τριες, εφόσον είναι ενήλικοι/-ες, που φοίτησαν στη Γ’ Τάξη
κατά το τρέχον σχολικό έτος 2019 – 2020.

Δείτε παρακάτω τις οδηγίες χρήσηςΛήψη αρχείου

και τον συνοπτικό οδηγό.Λήψη αρχείου

Ενημέρωση γονέων/κηδεμόνων σχετικά με την ηλεκτρονική εφαρμογή e-εγγραφές

Ιούν 202010Λήψη αρχείου

 

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας. κ. Αντωνιάδη στο 2ο Γυμνάσιο Χρυσούπολης

Μαΐ 202020

Την Τετάρτη 20 Μαϊού 2020, επισκέφτηκε το 2ο Γυμνάσιο Χρυσούπολης, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Αντωνιάδης Κώστας και συνομίλησε με την διευθύντρια του σχολείου κ. Τσορμπατζόγλου Ολυμπία, για θέματα μετακίνησης των μαθητών με λεωφορεία και υποδομών της σχολικής μονάδας.  Παρόντες ήταν ο πρόεδρος σχολικής επιτροπής κ. Κογκαλίδης Ζήσης και ο υπεύθυνος υπάλληλος της Π.Ε. Καβάλας για την μετακίνηση των μαθητών κ. Εμινίδης Σάββας.

Δήμος Νέστου παράδοσηTablets και μάσκες στο 2ο Γυμνάσιο Χρυσούπολης και σε άλλα σχολεία

Μαΐ 202018

Ο Δήμος Νέστου φροντίζει για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο Δήμος Νέστου δια του προέδρου της Δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής κ. Κογκαλίδη Ζήση παρέδωσε σήμερα στους διευθυντές των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 53 Tablet και 2 μάσκες πλενόμενες για κάθε μαθητή έτσι ώστε να καλύπτονται οι οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και του ΕΟΔΥ, συνεχίζοντας και ολοκληρώνοντας μια σειρά παρεμβάσεων οι οποίες ξεκίνησαν με την απολύμανση των χώρων διδασκαλίας, την καθαριότητα των εξωτερικών χώρων των κτιρίων και την διαδικασία τοποθέτησης αντισηπτικών στις ανάλογες αίθουσες, καθώς και μηχανισμών με αντισηπτικό υγρό στις εισόδους των κτιρίων οι οποίες είχαν προηγηθεί.
Η καθαριότητα των εσωτερικών χώρων συνεχίζεται σε καθημερινή βάση με διπλές βάρδιες των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων όπως προβλέπουν οι σχετικές οδηγίες.

Ανακοίνωση ενεργειών για την επαναλειτουργία του 2ου Γυμνασίου Χρυσούπολης στις 18 Μαΐου 2020

Μαΐ 202013

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες και μαθητές του 2ου Γυμνασίου Χρυσούπολης

Σας ενημερώνουμε ότι το 2ο Γυμνάσιο Χρυσούπολης  είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους μαθητές /τριες του στις 18 Μαΐου 2020.

Στα πλαίσια της σχετικής προετοιμασίας πραγματοποιήθηκαν μεταξύ άλλων:

  • καθαρισμός των κτηρίων, του αύλειου χώρου, από το συνεργείο καθαριότητας του Δήμου Νέστου και το προσωπικό καθαριότητας του καθώς και την απολύμανση και των δύο κτηρίων από εξειδικευμένο συνεργείο του Δήμου Νέστου.
  • Έγινε η προμήθεια αντισηπτικών, καθαριστικών, απολυμαντικών, μέσων ατομικής προστασίας με ευθύνη του Δημάρχου και της Σχολικής Επιτροπής Δήμου Νέστου ενώ ποσότητα συσκευασμένων αντισηπτικών απεστάλησαν από το Υπουργείο Παιδείας.
  • Για τον συντονισμό και ενημέρωση της επαναλειτουργίας του σχολείου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Μαΐου 2020 ενημερωτική τηλεδιάσκεψη, από την διευθύντρια κ. Ολυμπία Τσορμπατζόγλου, με την συμμετοχή των γονέων/κηδεμόνων, μαθητών και εκπαιδευτικών, για την επαναλειτουργία του σχολείου και την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid-19.
  • Δόθηκαν αναλυτικές οδηγίες σε γονείς/κηδεμόνες και μαθητές.

Στα πλαίσια της επαναλειτουργίας και στην επιστροφή μίας διαφορετικής λειτουργίας του σχολείου, το μεγάλο στοίχημα που καλούμαστε να κερδίσουμε όλοι μαζί, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και Δήμος Νέστου, είναι να μείνουμε ασφαλείς. Με αίσθημα κοινωνικής και ατομικής ευθύνης, αλληλεγγύη και συνεννόηση μπορούμε να βγούμε υγιείς μέσα από την νέα φάση αντιμετώπισης του κορωνοϊού Covid 19.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμαρχο κ. Μιχαηλίδη Σάββα, στον πρόεδρο σχολικής επιτροπής Β/θμιας Εκ/σης κ. Κογκαλίδη Ζήση του Δήμου Νέστου, στον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, στο προσωπικό καθαριότητας του σχολείου κ. Ζώτου Καλλιόπη και κ. Φουντουλάκη Ροδούλα και όλους όσους εργάστηκαν σκληρά για να επαναλειτουργήσει το σχολείο στις 18 Μαΐου 2020.

Η Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Χρυσούπολης

Τσορμπατζόγλου Ολυμπία

« Παλιότερα άρθρα

ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αύγουστος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιούλ    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ΩΡΑ

Σαν σήμερα

  1. 12/08/: Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας
    Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε το 1990 να ανακηρύξει την 12η Αυγούστου κάθε χρόνου ως Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας, επικεντρωμένη στα προβλήματα των νέων ανθρώπων όλου του πλανήτη.

Translate

Δεν υπάρχουν μελλοντικές εκδηλώσεις.

Σκακιστική άσκησηTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων