Δελτίο τύπου: Erasmus+, 3η επίσκεψη στη Γερμανία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+/Δράση ΚΑ2 2016-2019 που υλοποιεί το 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας με θέμα «Επαγγελματικός προσανατολισμός και σχεδιασμός ζωής σε μια κινούμενη πραγματικότητα», ταξίδεψαν μαθητές/τριες και δύο εκπαιδευτικοί του σχολείου μας στο Hessenwaldschule στη Γερμανία.

Πέντε σχολεία από τη Λιθουανία, Σλοβακία, Τουρκία, Γερμανία και Ελλάδα συναντήθηκαν για τρίτη φορά με θέμα τα επαγγελματικά σχολεία.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε:

  • Τις παρουσιάσεις των σχολείων στο Hessenwaldschule, σχετικά με την παρεχόμενη επαγγελματική εκπαίδευση στις αντίστοιχες χώρες. Η Ελληνική αντιπροσωπεία παρουσίασε τα αποτελέσματα της διερεύνησης της Ελληνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης μετά από επισκέψεις, συνεντεύξεις Δ/ντών, εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών του 1ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας και του Ο.Α.Ε.Δ. Βασιλικού. Ευχαριστούμε θερμά τα δύο σχολεία.
  • Επίσκεψη στο EUMETSAT – Ευρωπαϊκό Διαστημικό Σταθμό στο Darmstadt, όπου ξεναγήθηκαν από πρώην εργαζόμενους στη NASA και συζήτησαν με ελληνίδα η οποία τόνισε τη σημαντικότητα της συνεργασίας για την επίτευξη μεγάλων στόχων.
  • Επίσκεψη των πέντε αντιπροσωπειών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο όπου έθεσαν το ζήτημα της ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Επίσκεψη στο Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στο Darmstadt όπου αφενός παρουσιάστηκε το Γερμανικό εκπαιδευτικό σύστημα για την επαγγελματική εκπαίδευση και αφετέρου παρακολούθησαν μαθήματα στο σχολείο, όπου και εντυπωσιάστηκαν από τον τεχνολογικό εξοπλισμό τους
  • Τέλος, ξεναγήθηκαν στο εργοστάσιο της OPEL στο Rüsselsheim και ενημερώθηκαν για την ιστορία, την πορεία και τους μελλοντικούς στόχους του.

Παράλληλα το απόγευμα ξεναγήθηκαν και απόλαυσαν τις Χριστουγεννιάτικες Αγορές στη Φρανκφούρτη, στο Στρασβούργο στο Darmstadt, και στο Mainz. Στο Mainz επισκέφτηκαν επιπλέον και το Μουσείο του Γουτεμβέργιου.

Η επόμενη συνάντηση του προγράμματος ERASMUS+/Δράση ΚΑ2 θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2018 στο  σχολείο Muhittin Mustafa Böcek Anadolu Lisesi, στην Αττάλεια της Τουρκίας

Εργοστάσιο OPEL Ευρωπαϊκό Διαστημικό Κέντρο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Στρασβούργο 2 Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Στρασβούργο Κέντρο επαγγελματικής εκπαίδευσης Darmstadt Παρουσίαση 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας Το σχολείο Hessenwaldschule Χριστουγεννιάτικη Αγορά στο MAINZ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση