Erasmus+, Αντιπροσωπεία Γερμανών εκπαιδευτικών επισκέφτηκε το σχολείο μας

Τη Δευτέρα 9/10/2017 επισκέφθηκε το 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών του Γερμανικού σχολείου Hessenwaldschule Weitestadt.

DSC06803

Το 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας συνεργάζεται από το 2011 με το Γερμανικό σχολείο σε Ευρωπαϊκά προγράμματα Comenius και Erasmus+. Οι Γερμανοί εκπαιδευτικοί θέλησαν κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών διακοπών τους φέτος να επισκεφθούν την Ελλάδα και να γνωρίσουν από κοντά τους εταίρους τους στη Χαλκίδα.

DSC06766

Οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν μαθήματα, αντάλλαξαν διδακτικές και παιδαγωγικές γνώσεις και εμπειρίες, γνώρισαν από κοντά τον Ελληνικό τρόπο εκπαίδευσης και συνομίλησαν με μαθητές και μαθήτριες. Στο σχολείο παρευρέθη και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κυριτσόπουλος.

Μετά τη λήξη των μαθημάτων επισκέφθηκαν το Ιστορικό Κέντρο της Χαλκίδας, τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, το Κτήριο Βαίλου και το Οθωμανικό Τέμενος Εμίρ Ζαδέ και ξεναγήθηκαν από την Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας κυρία Πίσχινα και την Θεολόγο κυρία Ιωαννίδου.

Τέλος δοκίμασαν τα θαλασσινά της πόλης μας και αναχώρησαν για την Αθήνα, απ’  όπου θ’ αναχωρήσουν για Γερμανία.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας ευχαριστούν θερμά την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδας και ιδιαίτερα τον επίτροπο κύριο Σωτήρη Παπαϊωάννου για την προθυμία του να ανοίξει τον Ναό στους επισκέπτες. Επίσης, ευχαριστούν την Εφορεία Αρχαιοτήτων Εύβοιας που πάντα στηρίζει με πολλή αγάπη τις δραστηριότητες του σχολείου μας και ιδιαίτερα την Προϊσταμένη κυρία Καλαμαρά και τις κυρίες Ελένη Καλαντζή και Άννα Βαθιώτου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση