Ιαν 14

Προσφορές για την διδακτική επίσκεψη στις 31/01/2020

Προσφορές για την διδακτική επίσκεψη στις 31/01/2020

 Λήψη αρχείου

 Λήψη αρχείου

 Λήψη αρχείου

 

Δεκ 10

Αφίσες της 1ης συνάντησης του προγράμματος Erasmus+

 

 

 

Νοέ 26

Δελτίο Τύπου 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας

 

Δελτίο Τύπου 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας

Οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας με θέμα: «Εθνική Ταυτότητα – να είσαι νέος σε μια Ευρώπη με πολλά πρόσωπα – σήμερα και στο μέλλον» ολοκληρώθηκαν με επιτυχία.

Φιλοξενούμενοι του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας από 17 έως 23 Νοεμβρίου 2019 ήταν 35 μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί από Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Τσεχία και Λιθουανία.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία κατά την προετοιμασία και κατά τη διάρκεια της συνάντησης να διερευνήσουν:α)τις ατομικές, εθνικές και άλλες ταυτότητες τους και β) τη δυνατότητα ή μη διαμόρφωσης μιας παράλληλης ευρωπαϊκής ταυτότητας στο παρόν και στο μέλλον. Η τελική πρόταση που διαμορφώθηκε στο τέλος των θεατρικών δρώμενων ήταν: «Είμαστε όλοι Ευρωπαίοι».

Επεξεργαστήκαμε το θέμα της συνάντησης με ένα πλούσιο πρόγραμμα εργασιών, μαθημάτων, παρουσιάσεων, θεατρικών δρώμενων, επισκέψεων, κ.ά. Πολλοί θεσμοί της πόλης μας συμμετείχαν με την υποστήριξή τους.

Τη Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου μας υποδέχτηκαν θερμά στο Δημαρχείο και αρχαιολόγοι μας ξενάγησαν στο Ιστορικό Κέντρο της Χαλκίδας. Το απόγευμα έγιναν οι παρουσιάσεις στο 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας. Την Τρίτη, 19 Νοεμβρίου ενημερωθήκαμε για το φαινόμενο του Ευρίπου, μάθαμε παραδοσιακούς χορούς στο Λύκειο Ελληνίδων, επισκεφθήκαμε την Ενορία της Αγίας Μαρίνας όπου παρουσιάστηκαν βυζαντινοί ύμνοι, το χωροταξικό των τοιχογραφιών, η αγιογραφία και η βυζαντινή τέχνη, καθώς και ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί. Το μεσημέρι δοκιμάσαμε τα υπέροχα σπιτικά φαγητά που προσέφεραν οι μητέρες των μαθητών/τριών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Ακολούθησε τετράωρο μάθημα ελληνικών. Την Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου επισκεφθήκαμε τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, το Μουσείο και την Πλάκα. Την Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου τον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο των Δελφών όπου παρουσιάσαμε ένα δρώμενο στον προαύλιο χώρο του Μουσείου. Την Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου παρουσιάστηκαν τα θεατρικά δρώμενα στους μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς και γονείς του σχολείου που έφυγαν ενθουσιασμένοι. Το απόγευμα επισκεφθήκαμε τον πολιτιστικό σύλλογο «ΤΟ ΑΛΩΝΑΚΙ» όπου προετοιμαστήκαμε με εκμάθηση χορών για το αποχαιρετιστήριο ελληνικό γλέντι. Στο γλέντι συμμετείχε ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ξηρόβρυσης που χόρεψε με τις κουμιώτικες παραδοσιακές στολές.

Τέλος, το Σάββατο, 23 Νοεμβρίου αναχώρησαν για τις χώρες τους συγκινημένοι και εντυπωσιασμένοι από την ζεστή ελληνική φιλοξενία.

Εδώ θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί μια απόλυτα επιτυχημένη συνάντηση που χωρίς την βοήθειά τους θα ήταν αδύνατη.

Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομο ο οποίος παρευρέθηκε στην έναρξη των εργασιών του προγράμματος στο σχολείο μας. Την Δήμαρχο κα Βάκα που παρευρέθηκε στην αποχαιρετιστήρια γιορτή. Την κα Μιντζιφίρη, Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και τον κο Νέζη αντιδήμαρχο Τουρισμού και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, που χωρίς την βοήθειά τους πολλές δράσεις δεν θα ήταν εφικτές και την Πρόεδρο του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. κα Αϊδίνη. Το Μουσικό Σχολείο Χαλκίδας, την Διευθύντρια κα Λεονταρίδου και τους εκπαιδευτικούς Παππούλη Διονυσία και Μπατσικούρα Παύλο που πάντα αποδέχονται με χαρά την πρόσκλησή μας. Την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας και ιδιαίτερα τις αρχαιολόγους κα Κωσταρέλη και κα Κυριαζή Επίσης την προϊσταμένη κα Σίμωση για τη θετική απάντησή της στο αίτημά μας. Τον κο Αντωνίου στην Εστία Γνώσης, ο οποίος έδωσε επιστημονικές απαντήσεις στα ερωτήματα των επισκεπτών μας για το Φαινόμενο του Ευρίπου. Τις εξαιρετικές κυρίες του Λυκείου Ελληνίδων οι οποίες μας έκαναν να νοιώσουμε σαν το σπίτι μας και ιδιαίτερα την Πρόεδρο κα Κωνσταντινίδου Ακριβή. Τον πατέρα Νικόλαο Χούτο, τον κο Παναγιωτίδη, την κα Γιασεμάκη και την κα Πολυζωγοπούλου για τις εξαιρετικές παρουσιάσεις στην Ενορία της Αγίας Μαρίνας. Το Σύλλογο Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας «ΤΟ ΑΛΩΝΑΚΙ» και ιδιαίτερα τον κο Δημήτρη Λιανοστάθη για την θερμή υποδοχή και την εκμάθηση παραδοσιακών ελληνικών χορών στους επισκέπτες μας. Τον Εκπολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Ξηρόβρυσης και τον κο Ελευθερίου για την ωραία παρουσίαση των παραδοσιακών χορών του νησιού μας.

Τέλος, πολλές και θερμές ευχαριστίες στους γονείς των παιδιών μας που με αγάπη και υπευθυνότητα φιλοξένησαν τα 23 παιδιά από τις 5 χώρες.

 

 

 

Νοέ 10

1η Συνάντηση προγράμματος Erasmus+ στο 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας

 

Πρόγραμμα Συνάντησης στην Χαλκίδα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ από 17.11.2019 έως 23.11.2019

Θέμα: «Εθνική Ταυτότητα – το να είσαι νέος με μια Ευρώπη με πολλά πρόσωπα – σήμερα και στο μέλλον»

 Λήψη αρχείου

 

Οκτ 07

Αίτημα για προσφορά λεωφορείων για το πρόγραμμα ERASMUS+

 

Αίτημα για προσφορά λεωφορείων για το πρόγραμμα ERASMUS+Λήψη αρχείου

 

Οκτ 07

Ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων

 

 

Οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών/τριών του σχολείου μας μπορούν να ενημερώνονται για θέματα φοίτησης-επίδοσης των παιδιών τους κάθε 1η Δευτέρα κάθε μήνα.

Δηλαδή:

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

 

Από τη Διεύθυνση του σχολείου

 

 

Σεπ 10

Έναρξη σχολικής χρονιάς και Αγιασμός

 

Ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

θα τελεστεί

την Τετάρτη 11/9/2018 στις 9:00 πμ στο προαύλιο του σχολείου.

 

Οι μαθητές παρακαλούνται να προσέλθουν ως τις 8:30 πμ.

 

Η Διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου

εύχονται στις μαθήτριες και τους μαθητές

«Καλή σχολική χρονιά!».    

Ιούν 28

Παράταση ημερομηνία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων στο e-ggrafes

 

H ημερομηνία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής

μαθητών/-τριών για το σχολικό έτος 2019-2020

την εφαρμογή e-εγγραφές

παρατείνεται

μέχρι και τη Δευτέρα 1η Ιουλίου 2019 και ώρα 23.59.

 

Ιούν 05

Επίδοση βαθμολογίας στους γονείς και κηδεμόνες

 

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019 από  9:00 έως 13:00,

θα γίνει επίδοση βαθμολογίας

στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας.

 

 

 

 

Μαΐ 22

Κρατικό πιστοποιητικό Πληροφορικής

Οι μαθητές που παρακολούθησαν τα μαθήματα για την πιστοποίηση Πληροφορικής καλούνται να ενημερωθούν και να δημιουργήσουν λογαριασμούς υποψηφίων προκειμένου να πάρουν μέρος στις εξετάσεις.

Σχετικά αρχεία, τα παρακάτω.

 Λήψη αρχείου

 Λήψη αρχείου

 Λήψη αρχείου

 

Για βοήθεια ή οποιαδήποτε απορία απευθυνθείτε στην διεύθυνση του σχολείου.

 

Καλή επιτυχία!

 

 

Παλαιότερα άρθρα «

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων