“Γουτού Γουπατού” στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του 2ου Γυμνασίου

 “Γουτού Γουπατού” σημαίνει του Χριστού και του Άη – Βασιλιού. “Γουτού – Γουπατού” είναι και ο τίτλος του χριστουγεννιάτικου διηγήματος  του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη που επέλεξε η Θεατρική Ομάδα  του 2ου Γυμνασίου να παρουσιάσει στα πλαίσια της χριστουγεννιάτικης γιορτής σήμερα Τρίτη 23 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων  του σχολείου.
   Το διήγημα διαπραγματεύεται την ιστορία  του Μανωλιού που η παρέα  τον αποκαλούσε “χταπόδι”. Παρακολουθούμε δύο παρέες παιδιών που λένε τα κάλαντα παραμονή πρωτοχρονιάς  στους δρόμους της πόλης. Η συμπλοκή ανάμεσα στις δύο ομάδες δεν αργεί να έρθει με μήλο της έριδας την είσπραξη από τα κάλαντα.. Ξύλο, τσακωμοί, κλωτσιές μέχρι να επικρατήσει όχι ο δυνατός αρχηγός  της κακιάς παρέας αλλά η λογική και η καλωσύνη  των ημερών.
    Μια ιστορία για τη διαφορετικότητα και την αποδοχή του παιδιού με  ιδιαίτερες ικανότητες.
    Στα πλαίσια  της γιορτής παρουσιάστηκαν εικόνες  της εορτής των Χριστουγέννων από όλο τον κόσμο, μαθήτριες  της Γ΄ Γυμνασίου διάβασαν κείμενα και σκέψεις, ενώ  φρέσκοι λουκουμάδες πασπαλισμένοι με μπόλικο μέλι και αμύγδαλο  – κάτι που το συνηθίζουμε κάθε τέτοια μέρα – γλύκαναν τις ευχές μας για  τις μέρες που έρχονται και έκλεισαν με τον πιό ζεστό τρόπο την τελευταία ημέρα του σχολείου.