Συγκίνησε “το καντήλι”

 

 

   Συγκίνησε τους θεατές μικρούς και μεγάλους που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα  του 2ου Γυμνασίου Αίγινας, την Κυριακή 1η Ιουνίου το βράδυ για να παρακολουθήσουν το θεατρικό έργο της Βάντα Καρακατσάνη: “Το καντήλι”. ένα έργο που αναφέρεται στη συμμετοχή των γυναικών στους μεγάλους αγώνες της Ελλάδας για ελευθερία.

 

    Η παράσταση διάρκειας μόλις 40 λεπτών καθήλωσε τους θεατές ενώ  για πρώτη φορά η Θεατρική Ομάδα του Γυμνασίου συνδύασε  στην πλοκή του έργου ζωντανή μουσική και τραγούδι. Αν και μέσα σε εξεταστική περίοδο οι μαθητές – ηθοποιοί έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και καταχειροκροτήθηκαν από τους θεατές.

 

   Έπαιξαν με τη σειρά που εμφανίστηκαν οι: Μαριάνθη Λαδά, Κασιμάκη Μάρθα, Καραγιάννη Χριστίνα, Μεθενίτη Νεκταρία, Περτέση Μαρία, Νεκτάριος Μπόγρης, Ηλίας Γαλάνης, Βασιλική Τριανταφύλλου, Μήνα Πάυλου και Δήμητρα Ρουσσέα.

 

   Έπαιξαν μουσική οι: Σάββας Χάλαρης, Έλενα Νιάτση, Δήμητρα Ρουσσέα. Τραγούδησε η Μήνα Παύλου. Διδασκαλία μουσικής και τραγουδιού η καθηγήτρια μουσικής Λιαρμακοπούλου Ουρανία. Διδασκαλία έργου: Μπήτρος Γιώργος.

 

 

  Την παράσταση τίμησε με την παρουσία  του ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Σ. Σακιώτης, ο πρόεδρος  του Τοπικού Συμβουλίου Κυψέλης κ.Χρ. Μπακόμητρος, η Διευθύντρια του Γυμνασίου Μεσαγρού κ. Αν. Μπέση, ο εφημέριος π. Νεκτάριος Κουκούλης, η πρόεδρος του Φεστιβάλ Φιστικιού κ.Μ.Κουκούλη η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας κ. Φλ. Αλυφαντή και Μορφωτικού Βαθέος   κ. Μ.Λυκούρη  εκπαιδευτικοί, γονείς φίλοι και μαθητές.