Το 2ο Γυμνάσιο Αίγινας στην Επιδαύρεια γη.

 

  Ημερήσια εκδρομή πραγματοποίησε το 2ο Γυμνάσιο Αίγινας στην Παλαιά Επίδαυρο. Η αναχώρηση των μαθητών έγινε από το λιμάνι της Αίγινας με το πλοίο “Αγκίστρι Εξπρές”, το οποίο ήταν ναυλωμένο ειδικά για αυτόν τον σκοπό. Μετά από ταξίδι μίας ώρας οι μαθητές και οι μαθήτριες αποβιβάστηκαν στην Επιδαύρεια γη η οποία μοσχοβολεί από τους πορτοκαλαιώνες της περιοχής και ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους χιλιάδες επισκέπτες της θερινής περιόδου.

 

 

   Το πιό ενδιαφέρον της απόδρασης αυτής ήταν η επίσκεψη των μαθητών στο μικρό Θέατρο της Επιδαύρου, το οποίο δεν είναι πολύ γνωστό στους επισκέπτες. Βρίσκεται στην κυριολεξία  δίπλα στο λιμάνι σε ένα λόφο που αποκαλείται “Νησί” και συνδέεται με την υπόλοιπη περιοχή με μια λωρίδα γης  που την αποκαλούν από τα αρχαία χρόνια “Ισθμό”. Ο λόφος αυτός είναι διάσπαρτος από αρχαιολογικά ευρήματα και συνεχίζονται οι αρχαιολογικές έρευνες και ανασκαφές. Ακολουθώντας την ακτογραμμή και βαδίζοντας σε ένα πλακόστρωτο φθάνεις στο μονοπάτι που σε ανεβάζει στο Θέατρο. Ένα μονοπάτι με σήμανση και φώτα για την νύχτα που μέσα από μια διαδρομή ολίγων λεπτών και στη σκιά  δέντρων όπως πορτοκαλιές, λεμονιές, μανταρινιές και ροδιές, οδηγείσαι στον  αρχαιολογικό χώρο ο οποίος και σήμερα ανασκάπτεται. Το θέατρο το οποίο είχε κτιστεί για τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής ήταν 2000 θέσεων. Οι τελευταίες ανασκαφικές εργασίες έχουν αποδώσει ένα τμήμα του. Τον Ιούλιο κάθε χρόνου γίνονται σε αυτό μουσικές εκδηλώσεις. Η χωριτικότητά του σήμερα είναι 800 θέσεις.

 

 

 

 

    Ανάμεσα στα άλλα που είδαν οι μαθητές ήταν απομεινάρια του ναού της Θεάς Αρτέμιδας στην παραλία της Επιδαύρου στον κήπο ενός ξενοδοχείου, αλλά και ο γνωστός σε πολλούς Αιγινήτες ναός του Αγίου Σεραφείμ  όπου στο πανηγύρι του συγκέντρωνε πλήθος Αιγινητών οι οποίοι ταξίδευαν μέχρι την Επίδαυρο την ημέρα της εορτής του (6 Μαΐου).

 

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα με την επιστροφή όλων στο λιμάνι της Αίγινας.