Αποκριάτικος μπουφές στο 2ο Γυμνάσιο

   Κι από Δευτέρα δίαιτα; Λίγο δύσκολο με τη φορά που έχουμε πάρει. Δεν μας έφταναν οι κρέπες και δυό μέρες μετά στήθηκε άλλος ένας μπουφές στο 2ο Γυμνάσιο. Τούτη τη φορά από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων οι  κυρίες  του οποίου ετοίμασαν μπόλικα καλούδια  για τη μέρα πριν το τριήμερο  της Καθαρής Δευτέρας. Ένας μπουφές που  κάλυπτε όλα τα απαιτητικά γούστα των επισκεπτών του καθώς και πολλά λίτρα αναψυκτικών.
   Κάποιος είπε ότι  τρώμε καλά  στην Κυψέλη. Δεν έχει και άδικο. Να είναι καλά λοιπόν οι κυρίες  Μπαρμπέρη Π., Κωλέττη Στέλα, Μίχα Βασιλική, Στενάκη Μαίρη, Ζαχαρίου Βιργινία, Καλαμάκη Ανθή, Μίχα Βασιλική, Καλογερά Π., Γκιτάκου Δήμητρα
   Και  του χρόνου καλές αποκριές και καλή Σαρακοστή.

Φεστιβάλ κρέπας στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας

   Ένα γευστικότατο event  σήμερα  το μεσημέρι περίμενε  τους μαθητές και τις μαθήτριες  του 2ου Γυμνασίου στην Κυψέλη. Η έκπληξη ήταν η παρασκευή μπροστά στα μάτια των μαθητών κρεπών με σοκολάτα, μπισκότα και μπανάνα από το σεφ κ. Δημήτρη Κάππο , τη κ. Ράνια Πετρά και την κ. Ν.Μπήτρου.
   Οι πάγκοι και ο απαραίτητος εξοπλισμός είχαν μεταφερθεί από τον κ. Π. Μεθενίτη από την προηγούμενη ημέρα. Από νωρίς ο χώρος του Γυμνασίου άρχισε να μοσχοβολά από τα υλικά που σιγοψήνονταν. Ο κ. Κάππος έδωσε τον καλύτερο εαυτό του και η κ. Πετρά πρόσφερε τη σπιτική μερέντα της, ενώ οι μαθητές  την όρεξή  τους. Τα πιάτα γέμισαν με δύο , τρεις έως πέντε κρέπες και όλοι έφυγαν ευχαριστημένοι, μάλλον …. χορτάτοι.
   Το γλυκό αυτό στιγμιότυπο εντάσσεται στα πλαίσια των εορτασμών για τα 30 χρόνια  λειτουργίας του 2ου Γυμνασίου.
    Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν και ιδιαίτερα  τους Δ. Κάππο, Ρ. Πετρά, Ν. Μπήτρου, Π. Μεθενίτη

Χιονοθύελλα στην…. Κυψέλη

   «Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε» έγραφε ο Λουίτζι Πιραντέλο κι εμείς εν προκειμένω  υιοθετούμε πλήρως τον τίτλο του θεατρικού του έργου, για να περιγράψουμε  το γεγονός. Και πως να μην είναι  γεγονός  η ξαφνική εμφάνιση μιας μεγάλης ομάδας νυφάδων  την ώρα μάλιστα της λειτουργίας του σχολείου.
   Σήμανε συναγερμός  στην κυριολεξία. «Χιονίζει… χιονίζει» και όσοι εκείνη την ώρα έτρωγαν στο κυλικείο βγήκαν  με την μπουκιά στο στόμα για να παίξουν χιονοπόλεμο ή να χορέψουν  on ice. Γιατί  ευγενικές από φύση οι νυφάδες  ήρθαν  την ώρα  του διαλείματος, αθόρυβα και διακριτικά. Δεν θέλησαν να μας ενοχλήσουν εν ώρα μαθήματος, να κτυπάνε το κουδούνι της εισόδου, να φωνάζουν και να ενοχλούν. Κυρίες…..
   Όμως οι νυφάδες  μας το έσκασαν  δεν μας καταδέχτηκαν για πολύ, ήταν περαστικές και  συνέχισαν  το χορό  τους σε άλλα προαύλια, αυλές, χωράφια και στέγες. Οι στέγες  με καρεμίδια είναι οι αγαπημένες  τους. Τρελαίνονται για το κεραμιδί χρώμα, τις φωτίζει  καλύτερα.

Κάποιοι την άλλη μέρα  μας είπαν  πως τις είδαν στα Μέθενα  να έχουν απλώσει το χαλί  τους πάνω στα ψηλά  βουνά  των Μεθάνων. Κι εμείς μείναμε  με τη χαρά  να της κοιτάμε από απέναντι  και να ευχόμαστε  στην επόμενη επίσκεψή  τους να μείνουν περισσότερο………..

 Οι φωτογραφίες είναι  του μαθητή  Π. Πάλλη της  Β΄ Γυμνασίου.

Ο προστάτης των πιλότων

monaxos_iosif_skafos  Είναι ο μοναχός που κάθε φορά που κάποιο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας περνά πάνω από την Χερσόνησο του Άθωνα, «αναγκάζει» τους πιλότους να κάνουν χαμηλή διέλευση για να τον «χαιρετίσουν»…  Και πώς να μην το κάνουν όταν ο μοναχός αυτός βγαίνει στην άκρη του βουνού και με μια τεράστια σημαία, πότε ελληνική και πότε βυζαντινή, τους χαιρετά και με το δικό του τρόπο τιμά την αποστολή τους.

Ποιος είναι όμως αυτός ο μοναχός και ποια η ιστορία του;
Η ΠΡΩΤΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ
Χρόνια πριν, ο Ιωσήφ βρέθηκε στην Σκύρο για ένα τοπικό πανηγύρι. Εκεί επισκέφθηκε την αεροπορική βάση. Ένας από τους πιλότους των μαχητικών τον αναγνώρισε.  Ήταν ο καλόγερος στο μικρό κελί σε μια από τις κορυφές του Άθωνα πάνω από ένα «σημείο στροφής» όπως λέγεται στη γλώσσα της αεροπορίας.
Μετά την γνωριμία αυτή,  ο ιπτάμενος κάθε φορά που περνούσε από το σημείο φρόντιζε να μειώνει το ύψος του χαιρετώντας με τον τρόπο του το μοναχό, κι εκείνος από την γη έκανε το ίδιο κουνώντας τα χέρια.  Μέχρι που μια μέρα ο μοναχός Ιωσήφ, πήρε μια τεράστια ελληνική σημαία. Ο χαιρετισμός πήρε άλλη χροιά.   Ο μοναχός την κυμάτιζε όσο πιο περήφανα και πανηγυρικά  μπορούσε και ο πιλότος, σαν να υποκλινόταν στην Γαλανόλευκη έκανε μια χαμηλή διέλευση δίπλα ανταποδίδοντας την τιμή.  Η ιστορία του καλόγερου με τη σημαία διαδόθηκε σχεδόν αστραπιαία μεταξύ των χειριστών της Πολεμικής Αεροπορίας και ο ένας μετά τον άλλο, κάθε φορά που η αποστολή τους ήταν στην περιοχή, περνούσε για να χαιρετήσει τον καλόγερο.
0ed40-cf80cebfcebbceb5cebcceb9cebaceb7ceb1ceb5cf81cebfcf80cebfcf81ceafceb1
Οι πρώτες φωτογραφίες άρχισαν ήδη να κυκλοφορούν και μέσω του διαδικτύου αυτή η μοναδική σχέση του ταπεινού Αγιορείτη με τους πιλότους των μαχητικών έκανε τον γύρο του κόσμου.   Ο ερημίτης «γαντζωμένος» στην άκρη του γκρεμού να κουνά τη σημαία και οι πιλότοι να περνούν τόσο κοντά του που τα πρόσωπα τους να διακρίνονται.
Οι φωτογραφίες είναι εκπληκτικές, σπάνιες και αν μη τι άλλο σε ανατριχιάζουν. Είναι από αυτές τις εικόνες που σε κάνουν περήφανο, που ζηλεύεις γιατί δεν είσαι εκεί. Κάποιες φορές το σκηνικό επαναλαμβάνεται και με σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ δεν είναι λίγοι οι προσκυνητές που όταν τυχαίνει να βρίσκονται σε τέτοιες στιγμές παίρνουν και αυτοί μια σημαία και συμμετέχουν.
Αυτός ο ερημίτης έχει μετατραπεί σε έναν «προστάτη» των αεροπόρων. Τους βλέπει όταν πηγαίνουν για τις αερομαχίες και τους περιμένει να γυρίσουν πάλι από το ίδιο σημείο.  Πολλοί πιλότοι δεν έχουν μείνει μόνο στον χαιρετισμό από αέρος. Τον έχουν αναζητήσει και τον έχουν επισκεφθεί στο κελί του που πλέον είναι γεμάτο ενθύμια. Μέχρι και στολή πιλότου του έχουν δώσει με το όνομα του γραμμένο πάνω της «Μοναχός Ιωσήφ» και δίπλα «Είσαι έτοιμος για το ταξίδι της ζωής».
PAPAS2
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ
Γεννήθηκε στην Κόρινθο πριν 55 χρόνια. Είναι γιός παπά. Τον βάφτισαν Χρήστο, αλλά αυτός προτίμησε να ακολουθήσει το Χριστό και το 1983 έγινε ο Μοναχός Ιωσήφ της Μονής Μεγίστης Λαύρας. Ήταν μόλις 25 ετών.   Στο κελί του Αγίου Μηνά στη Βίγλα βρέθηκε τυχαία, αν και οι μοναχοί δεν θεωρούν τίποτα τυχαίο.Ο τότε Ηγούμενος της Λαύρας έψαχνε κάποιον νέο, δυνατό που «να πιάνουν τα χέρια του» για να πάει στο μικρό κελί στην άκρη του βουνού, να το συντηρήσει. Ο τελευταίος ένοικος του είχε φύγει από τη ζωή και τα καντήλια του δεν άναβαν πια, σαν το τραγούδι που μαθαίναμε στο Κατηχητικό… «εις το βουνό ψηλά εκεί είναι εκκλησιά ερημική».
Σ αυτό το εκκλησάκι το ερημικό, που πρωτοχτίστηκε τον 19ο αιώνα,  ο Ιωσήφ φρόντισε να ξανακουστεί η καμπάνα και τα καντήλια να μην ξανασβήσουν. Λένε ότι το σημείο που βρίσκεται το μοναστηράκι, Κελλί κατά την αγιορείτικη ορολογία, βλέπει στο σημείο όπου ο Μαρδώνιος το 492π.Χ. έχασε το μισό του στόλο εκστρατεύοντας εναντίον των Ελλήνων.
Ο Ιωσήφ σαν γνήσιος Αγιορείτης, δεν συμπαθεί ιδιαίτερα την δημοσιότητα. Για να τον βρει κάποιος πρέπει να κάνει μεγάλο κόπο. Ότι έχει να πει το λέει στους προσκυνητές που τον επισκέπτονται.
  Άλλωστε αν ήθελε «πολυκοσμία» δεν θα ζούσε σ’ ένα μικρό μοναστηράκι στην άκρη του «πουθενά». Αν πάντως είστε τυχεροί μπορεί να τον συναντήσετε και εκτός Αγίου Όρους σε κάποια θρησκευτική πανήγυρη. Είναι από τους πιο γνωστούς ιεροψάλτες του Αγίου Όρους και συχνά επισκέπτεται Μητροπόλεις και Πατριαρχεία που τον προσκαλούν για να ψάλλει

Τα άλογα του Γιώργου

    Ο  Γιώργος Πάνου είναι μαθητής της  τρίτης τάξης στο 2ο Γυμνασίο Αίγινας.  Από πολύ μικρός έχει εξοικειωθεί με τα άλογα και σήμερα  στον ελεύθερο  χρόνο του ασχολείται με τα όμορφα και περήφανα ζώα του. Δεν ιππεύει μόνο, κάτι που έμαθε από πολύ μικρή ηλικία, αλλά τα φροντίζει με σχολαστικότητα, τα προσέχει και παρακολουθεί την εκπαίδευσή τους.
   Είναι περήφανος για τα τρία άλογά του, τον  Ινδιάνο, τη Μελέρα και τον Καρινόσο. Στην προσωπική σελίδα  του στο  Fb  μπορεί κανείς να δει τα πανέμορφα ζώα.
   Είναι πολύ όμορφο σήμερα  να βλέπεις νέα παιδιά  να ασχολούνται με τα ζώα. Να  βλέπεις νέους ανθρώπους να επιστρέφουν στη φύση και σε ασχολείες όπως η γεωργία, η κτηνοτροφία, ο πρωτογενής παράγοντας. Στην Αίγινα σήμερα  θα συναντήσει κάποιος αρκετούς Αιγινήτες στα χωριά να διατηρούν άλογα αλλά και  γαιδουράκια  που τα τελευταία  χρόνια είχαν εκλείψει.
   Να  τολμήσουμε να πούμε  ότι η κρίση  μας αφήνει και κάποια παρήγορα σημάδια. Ότι μας έφερε  πιό κοντά στις ρίζες  μας, στην παράδοση, στη φύση, στον συνάνθρωπο. Ίδωμεν!
   Εμείς να ευχηθούμε στο Γιώργο να αγαπά  πάντα τα ζώα, να  τα αυξάνει να τα φροντίζει και να μη χάσει ποτέ  τον ενθουσιασμό και  το μεράκι του.

 

 

 

 

Γνωριμία με τον κόσμο του «Ραδιοερασιτεχνισμού» στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας

   Ο  ραδιοερασιτεχνισμός είναι μια νέα πραγματικότητα για την Αίγινα. Όλοι μας έχουμε προσέξει ότι σε διάφορες αθλητικές συναντήσεις , όπως στον τελευταίο αγώνα δρόμου προς τιμήν του Ι. Καποδίστρια, αλλά και  σε άλλες περιπτώσεις πολλούς ανθρώπους με ειδική εμφάνιση και μηχανήματα να περιφρουρούν τους χώρους, μα επικοινωνούν μεταξύ τους, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους  για την ασφάλεια και ομαλή διεξαγωγή του  γεγονότος.
    Είναι  οι  ραδιοερασιτέχνες της Αίγινας οι οποίοι είναι πλέον απαραίτητοι σε πολλές περιπτώσεις. Μπροστάρης και δάσκαλος της ομάδας ο κ. Νεκτάριος Λαβούτας, συνταξιούχος πλέον του ΟΤΕ και μάστορας  των τηλεπικοινωνιών, είναι αυτός που  έριξε  στα βαθιά νερά του ραδιοερασιτεχνισμού πολλούς Αιγινήτες. Έτσι η ομάδα διευρύνθηκε και σήμερα θάλλει  και βρίσκεται στη διάθεση όλης  της Αίγινας. Όλη αυτή η προσφορά  γίνεται  στα πλαίσια του εθελοντικού πνεύματος.
    Το πνεύμα , η ιδέα  του ραδιοερασιτεχνισμού ματαδίδεται κυρίως στα νέα παιδιά  που έχουν μεγαλύτερη εξοικείωση, πάθος και ενθουσιασμό  με την τεχνολογία.
    Σε  αυτή την κατεύθυνση  πραγματοποιήθηκε χθές Τρίτη  3  Φεβρουαρίου ενημερωτική συνάντηση  με τους μαθητές  της Γ΄ τάξης  του 2ου Γυμνασίου Αίγινας. Ο κ. Λαβούτας εισήγαγε τους μαθητές  στον κόσμο  του ραδιερασιτεχνισμού με τη σύντομη εισήγησή του και την προβολή ταινίας. Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια  του μαθήματος  του Σχολικού Επαγγελαμτικού Προσανατολιμσού  και οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με πολύ ενδιαφέρον και ερωτήσεις.

Βράβευση μαθητών από την Ι. Μονή Αγίου Νεκταρίου

 

  Με  την ευκαιρία  της εορτής  των Τριών Ιεραρχών η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος – Αγίου Νεκταρίου επιβράβευσε την προσπάθεια, τις επιδόσεις και τον κόπο τεσσάρων μαθητών  που πρώτευσαν την προηγούμενη σχολική χρονιά 2013 – 2014.
  Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια  της εκδήλωσης προς  τιμήν  των εκπαιδευτικών του νησιού την Πέμπτη 29 Ιαναουαρίου στο Κέντρο Νεότητος της Μητροπόλεως. Συγκεκριμμένα βραβεύτηκαν οι : Βατικιώτης Παναγιώτης του Ανάργυρου από το 1ο Καποδιστριακό Γυμνάσιο, Μεθενίτη Νεκταρία του Σταμάτη από το 2ο Γυμνάσιο Αίγινας,  Τόγιας Χρήστος του Κωνσταντίνου και Μεραμβελιωτάκης Ιωάννης του Γεωργίου από το Γυμνάσιο Μεσαγρού.
  Οι μαθητές είχαν την τιμή να  τους επιδοθούν τα βραβεία από  τον πανεπιστημιακό δάσκαλο και ιερέα π. Γεώργιο Μεταλληνό, ο οποίος ήταν και ο κύριος ομιλητής  της εκδήλωσης.

Το βραβείο περιελάμβανε ένα αντίτυπο Καινής Διαθήκης και χρηαμτικό έπαθλο 150 Ευρώ

Ημέρα μνήμης των κεκοιμημένων μαθητών και δασκάλων της Κυψέλης.

σάρωση0003αννα   Γιορτινή η σημερινή ημέρα  γαι τον εκπαιδευτικό κόσμο της Ελλάδας. Οι Τρεις Ιεράρχες από την εποχή του Βυζαντίου θεωρούνται οι προστάτες των γραμμάτων και των τεχνών. Η μεγάλη θρησκευτική εορτή δεν περνά απαρατήρητη κυρίως όταν υπάρχουν ακόμα άνθρωποι – λειτουργοί της εκπαίδευσης που τιμούν αυτήν  την ημέρα. Τότε και οι μαθητές ακολουθούν.

   Ωστόσο αυτή την εορταστική ημέρα που ακούγονται λόγοι και αναζητούμε  τα νοήματα και τις παρακαταθήκες των μεγάλων Ιεραρχών για το σήμερα, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε κάποιους ανθρώπους μικρούς και μεγάλους που κάποτε ήταν συμμαθητές ή συνάδελφοι ή δάσκαλοι μας.  Γι αυτό το λόγο έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια από  τον εφημέριο π. Νεκτάριο Κουκούλη σε συνεργασία με  τους εκπαιδευτικούς να τελείται μνημόσυνο  τιμής και αγάπης  προς  τους κεκοιμημένους  δασκάλους του χωριού.
   Φέτος όμως θυμηθήκαμε και μνημονεύσαμε  κάποιους παλαιούς μαθητές του 2ου Γυμνασίου που έφυγαν πρόωρα από τη ζωή. Το Χρήστο, το Δημήτρη, το Σάββα, το Θανάση.  Κοντά σε αυτούς μνημονεύτηκαν και οι κεκοιμημένοι δάσκαλοι και καθηγητές της Κυψέλης: Αρχιμ. Ιωάννης Ηλιόπουλος, Αλεξάνδρα Λυκούρη, Παναγιώτης Λυκούρης, Κατερίνα Ρηγοπούλου, Γρηγορία Μαρίνη, Πάγκου Άννα και Τύλλιος Παντελεήμονας.

    Ένα ελάχιστο αντίδωρο σε όλους εκείνους  που μόχθησαν για  τη μόρφωση την πνευματική καλλιέργεια και  τη διάπλαση των χαρακτήρων  των μαθητών όλων  των προηγούμενων γενεών του χωριού. Μια χρήσιμη υπενθύμιση στα νεότερα παιδιά  των δασκάλων εκείνων που μόρφωσαν  τους  γονείς και τους παππούδες  τους.
 Η φωτογραφία της Γρηγορίας Μαρίνη είναι από τη «Νέα Εποχή»

Η γωνιά του gaming IV: Batman Arkham Knight

Του μαθητή Ηλία Γαλάνη
κατάλογος
Η πλέον συναρπαστική περιπέτεια του Ιππότη, όπου έρχεται αντιμέτωπος με όλους τους εχθρούς, ορκισμένους για την πλήρη εξόντωσή του

Η ιστορία…

Στο εκρηκτικό φινάλε της σειράς Arkham, ο Batman αντιμετωπίζει την απόλυτη απειλή εναντίον της πόλης που έχει ορκιστεί να προστατεύει.

Το Σκιάχτρο επιστρέφει για να ενώσει ένα εντυπωσιακό ρόστερ σούπερ κακοποιών, συμπεριλαμβανομένων των: PenguinTwo-Face και Harley Quinn για να καταστρέψει τον Σκοτεινό Ιππότη για πάντα.

Το Batman: Arkham

Knight παρουσιάζει την μοναδικά σχεδιασμένη έκδοση του Batmobile από την Rocksteady, στο οποίο δίνεται η ευκαιρία να οδηγηθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του franchise. Η προσθήκη αυτού του θρυλικού οχήματος, σε συνδυασμό με το αναγνωρισμένο gameplay τ

ης σειράς Batman Arkham, προσφέρει στους παίκτες την απόλυτη και πλήρη εμπειρία Batman.

Features

-Πολλά gadgets και στοιχεία gameplay από τα προηγούμενα παιχνίδια Arkham επιστρέφουν, συμπεριλαμβανομένου του όπλου grapnel, του εκimagesτοξευτή γραμμών, της ματιάς του ντεντέκτιβ, τα batarangsκαι πολλά στοιχεία από το σύστημα αντιμετώπισης εχθρών (countering system)

-Ο χαρακτήρας μπορεί να πετάξει σε όλη την πόλη χρησιμοποιώντας την κάπα του, και με το άνοιγμά της επιτρέπει μεγαλύτερες και σταθερότερες πτήσεις, απότομες πτώσεις και μεγαλύτερα άλματα. Πολλά από τα gadgets του ήρωα μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την διάρκεια της πτήσης.

-Το Batman Arkham Knight εισάγει το “Fear Takedown” όπου ο Batman μπορεί να υποτάξει έως και τρεις εχθρούς ταυτόχρονα αρκεί να παραμένει απαρατήρητος. Ο χρόνος επιβραδύνεται, μετά από κάθε “Fear Takedown”, επιτρέποντας στον παίκτη να στοχεύσει τον επόμενο αντίπαλο.

- Θρυλικό Batmobile – Για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα στους παίκτες να οδηγήσουν το αλεξίσφαιρο όχημα του Batman κατά βούληση. Είτε με τα πόδια, είτε στον αέρα, το αυτοκίνητο μπορεί να σταλεί για τη67597654ν κάλυψη Batman στο σημείο προσγείωσης. Το όχημα διαθέτει την ικανότητα να εκτελεί άλματα, να αυξάνει απότομα μεγάλες ταχύτητες, να περιστρέφεται επί τόπου, να συντρίβει αντικείμενα όπως οδοφράγματα και δέντρα, αλλά να πετάει και πυραύλους που μπορεί να ακινητοποιήσουν τα οχήματα του εχθρού. Το Batmobile μπορεί να αναβαθμιστεί με νέες δυνατότητες

pes 2015

αρχείο λήψης (1)

 

 

2627305-pes+cover

“The Pitch is Ours…”

Το PES 2015 επικεντρώνεται στο γήπεδο. Μέσα από τις συνδυασμένες προσπάθειες της ομάδας του Τόκυο και της PES Productions στο Windsor, θα αναπαραχθούν όλες οι στιγμές ενός συναρπαστικού αγώνα ποδοσφαίρου με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο.

Το PES 2015 θα ορίσει την επιστροφή στις βασικές αξίες του PES για απόλυτο έλεγχο, εξαιρετικά άμεσο χειρισμό και έμφαση στο gameplay, όπου ο χρήστης μπορεί χωρίς εμπόδια να παίξει όπως ακριβώς θέλει. Κάθε πάσα, κάθε σουτ και κάθε κίνηση εκτός φάσης είναι ισορροπημένη ώστε το αποτέλεσμά της να προσφέρει τη μεγαλύτερη ικανοποίηση στον παίκτη και στον τρόπο που προβάλλεται στο γήπεδο.

Ορίζοντας τις αρχές ενός σύγχρονου ματς, οι PES Productions έστησαν από την αρχή τους μηχανισμούς που ρυθμίζουν όλα τα βασικά στοιχεία του παιχνιδιού. Κατ αρχήν στα συστήματα των σουτ και του τερματοφύλακα έχει σχεδιαστεί ένα πρόγραμμα που επιτρέπει πλήρη ελευθερία στα σουτ με τρομακτική ποικιλία ενώ παράλληλα η ακρίβεια στη στόχευση και τη δύναμη είναι τεράστια και βγαίνει εντελώς φυσικά.

Αντίστοιχα οι τερματοφύλακες αντιδρούν ενστικτωδώς και η ποικιλία στις αντιδράσεις τους είναι επίσης μνημειώδης. Οι πάσες και οι ελεύθερες μπαλιές είναι επίσης καινοτόμες επιτρέποντας όλο το φάσμα, από τα πιο αδύνατα πλασέ μέχρι τις πιο δυνατές μπαλιές στον ελεύθερο χώρο.

Τέλος το κοντρόλ περνά σε άλλο επίπεδο μια και για πρώτη φορά, αντί να είναι μία σειρά από ‘τρικ’ αποτελείται από ένα νέο σύστημα με συνέχεια και ροή στο οποίο ο κάτοχος της μπάλας ελέγχει τόσο τη μπάλα όσο και τη θέση του σώματός του ως προς αυτήν, ενώ οι επιλογές του για την αντιμετώπιση ενός τζαρτζαρίσματος είναι τεράστιες. Βασικές Βελτιώσεις στο παιχνίδι μέσα στο Γήπεδο:
Ads by Best Offers×- Απίστευτα Response Times: Αστραπιαίες αντιδράσεις από το χειριστήριο στην οθόνη επιτρέπουν στους παίκτες να αντιδρούν ενστικτωδώς σε κάθε φάση.
– On The Ball Abilities: Υπερίσχυσε ενάντια στους αμυντικούς χρησιμοποιώντας τις ειδικές προσωπικές ντρίμπλες και ικανότητες του κάθε παίκτη και όχι στάνταρ τρικ. Ο συνδυασμός των σύντομων ορμητικών σπριντ με τις παρεμποδίσεις επιτρέπει τον πιο ρεαλιστικό έλεγχο κοντινών επαφών μέχρι τώρα.
– Case for Defence: Οι χρήστες έχουν πλήρη έλεγχο στο πότε θα παρεμποδίσουν, θα κάνουν τζαρτζάρισμα, η θα μπλοκάρουν τον επιθετικό. Η επιτυχής άμυνα εξαρτάται από τις σωστές αποφάσεις του παίκτη.

Βελτιώσεις που αφορούν τη νέα γενιά:

– Behavioural Patterns: Το PES 2015 τώρα διαθέτει μία τεράστια γκάμα από παίκτες που παίζουν και συμπεριφέρονται ακριβώς όπως οι πραγματικοί αντίστοιχοι παίκτες στην κανονική ζωή. Από τότε που κυκλοφόρησε το PES 2014 μέχρι σήμερα, η KONAMI έχει αναπαράγει ρεαλιστικά πάνω από 3000 παίκτες – το PES 2015 θα εμπλουτίσει αυτό το οπλοστάσιο δίνοντας στους παίκτες αυτούς προσωπικά animations και στυλ παιχνιδιού.
– Poetry in Motion: Η ατομικότητα των παικτών γίνεται ακόμα πιο έντονη με τα νέα ομαλοποιημένα και ανεμπόδιστα animations. Δεν γίνονται θυσίες στα animations για χάρη της γρήγορης απόκρισης, αλλά οι κινήσεις έχουν τέλεια ροή, υπολογισμένη σε real-time χρόνο και σε συνάρτηση με τη θέση του παίκτη σε σχέση με τη μπάλα και την ταχύτητά της.
– Bring the Noise: Το PES 2015 αντικατοπτρίζει την ατμόσφαιρα ενός κορυφαίου ματς. Τα animations του πλήθους έχουν δεχτεί τρομερή βελτίωση και η ροή του αγώνα συμβαδίζει με περίπλοκες και εντυπωσιακές κινήσεις και εφέ στους θεατές.
– Let There Be Light: Όλα τα στοιχεία των γραφικών του παιχνιδιού, από τους παίκτες και το πλήθος μέχρι το στάδιο, τώρα λούζονται στο φως από μία ενιαία real-time πηγή που φέρνει μία φυσικότητα στο σύνολο της προβολής του παιχνιδιού.

images (3)

Βελτιώσεις του PES ID:

– PES ID: Οι ομάδες είναι στημένες όπως ακριβώς και στην πραγματική ζωή. Και ενώ οι αστέρες της κάθε ομάδας είναι αμέσως αναγνωρίσιμοι από τις κινήσεις και το τρέξιμό τους, λειτουργούν στα πλαίσια της τακτικής και του χαρακτήρα της ομάδας στην οποία παίζουν.
– Balance of Play: Οι ομάδες αυτόματα υιοθετούν τη στρατηγική των πραγματικών αντίστοιχων ομάδων τους, είτε αυτό έχει να κάνει με ομάδες που παίζουν κλειστά με αντεπιθέσεις, είτε με επιθετικές ομάδες είτε με οποιοδήποτε άλλο στυλ.
– Realistic Abilities: Ενώ οι μεγαλύτεροι παίκτες του κόσμου έχουν την ικανότητα να προσφέρουν εντυπωσιακές σκηνές μέσω των ικανοτήτων τους, το PES 2015 βασίζεται στις γενικότερες ικανότητες των παικτών και όχι τόσο στα ειδικά τρικ και ντρίμπλες που μπορεί να κάνει ο κάθε παίκτης. Η υπερίσχυση ενός παίκτη μέσα από τη χρήση του σωστού timing και του κοντινού ελέγχου είναι το κλειδί για το επιθετικό παιχνίδι, και μόνο όσοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν και περίπλοκες ντρίμπλες θα έχουν τη δυνατότητα να επιχειρήσουν σώσουν κάποια δύσκολη κατάσταση με αυτές, και πάλι όχι πάντα.
images (4)
Ολοκαίνουρια Modes:

– myClub: Τεράστιες προσθήκες στο Master League Online που θα επιτρέπει να προστεθούν παίκτες και managers με τα συγκεντρωμένα GP ή μέσω micro-transactions μέσα από τις συναλλαγές με άλλα club. Οι agents πλέον θα χρησιμεύουν στο να προσπαθούν να πετύχουν τις προσδοκίες των παικτών, ενώ δυσαρεστημένοι παίκτες θα μπορούν να χαλάσουν την ισορροπία σε μία ομάδα. Όλα αυτά θα ισχύουν και στο Offline Mode.
– Live Updates: Κάθε βδομάδα όλες οι μεταγραφές και οι αλλαγές στις ομάδες του Αγγλικού, Γαλλικού, Ιταλικού, Ισπανικού και Βραζιλιάνικου πρωταθλήματος θα προσαρμόζονται. Επίσης θα αλλάζει και η ίδια η Player Data. Αν ένας παίκτης δηλαδή σκοράρει συνεχώς στην πραγματική ζωή, τα στατιστικά και η φόρμα του θα αλλάζουν αυτόματα και στο παιχνίδι. Αυτό θα ισχύει αυτόματα σε όλα τα online modes και εφόσον το επιθυμούν οι παίκτες θα ισχύει και στα offline.

images (5)
– Adaptable Match Environments: Ο αντίπαλος σου παίζει απίστευτο passing game? Θέλεις να παίξεις βρώμικα? Μπορείς να μην κουρέψεις το γρασίδι πολύ κοντό, ή να το ποτίσεις υπερβολικά πριν τον αγώνα. Οι παίκτες έχουν πλέον πρόσβαση σε μία τεράστια γκάμα από λεπτομέρειες.
– Accurate Player Stats: Το σύστημα παραμέτρων και αξιολόγησης των παικτών έχει στηθεί από την αρχή, και συνεργαζόμαστε με σημαντικά community sites σε όλο τον κόσμο ώστε να δημιουργήσουμε την πιο ρεαλιστική βάση δεδομένων στατιστικών παικτών του κόσμου.
– Προσθήκη Β’ Κατηγοριών: Στο PES 2015 για πρώτη φορά υπάρχουν οι Β’ Κατηγορίες του Αγγλικού, Γαλλικού, Ισπανικού και Ιταλικού πρωταθλήματος αυξάνοντας έτσι τη βάση δεδομένων παικτών για μεταγραφές.
– Role Control: Αυτό το νέο σύστημα επιτρέπει σε τρεις παίκτες να μοιράσουν μεταξύ τους τους ρόλους μίας ομάδας (Άμυνα, Κέντρο, Επίθεση) για να έχουν καλύτερο έλεγχο και μία πιο ολοκληρωμένη multiplayer co-op εμπειρία.
– Real Managers: Για πρώτη φορά οι πραγματικοί managers θα κάνουν την εμφάνισή τους σε ομάδες της Ευρώπης και Λατινικής Αμερικής.
– Νέο In-Game Currency: Εισαγωγή του συστήματος GP. Τα GP τα κερδίζεις με το νέο σύστημα myClub και ξεκλειδώνονται GP αμοιβές μέσα από in-game achievements.
– Unlimited Edit Modes: To Stadium Editor επιστρέφει με μία τεράστια γκάμα επιλογών όπως: Σχέδια γηπέδου, χρώματα γραμμών, χρώματα καθισμάτων, σχεδιασμός διχτυών και πολλά άλλα ώστε να σχεδιάσεις ρεαλιστικά το γήπεδό σου. Υπάρχουν πολλοί άλλοι Editors, όπως π.χ. ο Manager Editor, νέες επιλογές editing για νέους παίκτες και βασικά σχέδια για όλους τους παίκτες. Επίσης προστέθηκαν πολλά licensed στάδια. Αισθητικές προσθήκες περιλαμβάνουν το βάθος χρωμάτων και τα σημάδια από φθορά σε γρασίδι και γήπεδο.
– Presentation Overhaul: Πιο απλό αλλά πιο αποδοτικό Μενού, που θυμάται και τα αγαπημένα σου Modes ώστε να μη χάνεις χρόνο ψάχνοντας.

Online Modes:

– QuickMatch: Απλά ranked matches για γρήγορη και ασταμάτητη δράση.
– Online Divisions: Συγκέντρωσε πόντους από online matches σε διοργάνωση σε μία συγκεκριμένη σεζόν ώστε να πετύχεις να ανέβεις κατηγορία στην επόμενη σεζόν.
– Dedicated 11v11 Lobbies: Κάνει τα large-scale multi-player games πιο εύκολα στο να στηθούν.
– Cheat Measures: Νέο σύστημα καταγραφής ώστε να μειωθεί δραστικά το cheating.

Επιπλέον Βελτιώσεις:

– Master League: Αλλαγές στη δομή της ανάπτυξης της ομάδας του παίκτη, στις μεταγραφές, στους managers και στις ρυθμίσεις αυτόματων αγώνων. Νέα cut-scenes και εισαγωγή διοργανώσεων με Εθνικές Ομάδες.
– Become A Legend: Βελτίωση στις modes προπόνησης, ειδικά BaL match simulations, νέο σύστημα μεταγραφών και προσλήψεων και Β’ Εθνική.
– Weather: Βροχή και καιρικές συνθήκες που επηρεάζουν την απόδοση.
– Licensed Soundtrack: Με Cold War Kids , Calvin Harris, Imagine Dragons και Avicii.
images