Η γωνιά του gaming IV: Batman Arkham Knight

Του μαθητή Ηλία Γαλάνη
κατάλογος
Η πλέον συναρπαστική περιπέτεια του Ιππότη, όπου έρχεται αντιμέτωπος με όλους τους εχθρούς, ορκισμένους για την πλήρη εξόντωσή του

Η ιστορία…

Στο εκρηκτικό φινάλε της σειράς Arkham, ο Batman αντιμετωπίζει την απόλυτη απειλή εναντίον της πόλης που έχει ορκιστεί να προστατεύει.

Το Σκιάχτρο επιστρέφει για να ενώσει ένα εντυπωσιακό ρόστερ σούπερ κακοποιών, συμπεριλαμβανομένων των: PenguinTwo-Face και Harley Quinn για να καταστρέψει τον Σκοτεινό Ιππότη για πάντα.

Το Batman: Arkham

Knight παρουσιάζει την μοναδικά σχεδιασμένη έκδοση του Batmobile από την Rocksteady, στο οποίο δίνεται η ευκαιρία να οδηγηθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του franchise. Η προσθήκη αυτού του θρυλικού οχήματος, σε συνδυασμό με το αναγνωρισμένο gameplay τ

ης σειράς Batman Arkham, προσφέρει στους παίκτες την απόλυτη και πλήρη εμπειρία Batman.

Features

-Πολλά gadgets και στοιχεία gameplay από τα προηγούμενα παιχνίδια Arkham επιστρέφουν, συμπεριλαμβανομένου του όπλου grapnel, του εκimagesτοξευτή γραμμών, της ματιάς του ντεντέκτιβ, τα batarangsκαι πολλά στοιχεία από το σύστημα αντιμετώπισης εχθρών (countering system)

-Ο χαρακτήρας μπορεί να πετάξει σε όλη την πόλη χρησιμοποιώντας την κάπα του, και με το άνοιγμά της επιτρέπει μεγαλύτερες και σταθερότερες πτήσεις, απότομες πτώσεις και μεγαλύτερα άλματα. Πολλά από τα gadgets του ήρωα μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την διάρκεια της πτήσης.

-Το Batman Arkham Knight εισάγει το “Fear Takedown” όπου ο Batman μπορεί να υποτάξει έως και τρεις εχθρούς ταυτόχρονα αρκεί να παραμένει απαρατήρητος. Ο χρόνος επιβραδύνεται, μετά από κάθε “Fear Takedown”, επιτρέποντας στον παίκτη να στοχεύσει τον επόμενο αντίπαλο.

- Θρυλικό Batmobile – Για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα στους παίκτες να οδηγήσουν το αλεξίσφαιρο όχημα του Batman κατά βούληση. Είτε με τα πόδια, είτε στον αέρα, το αυτοκίνητο μπορεί να σταλεί για τη67597654ν κάλυψη Batman στο σημείο προσγείωσης. Το όχημα διαθέτει την ικανότητα να εκτελεί άλματα, να αυξάνει απότομα μεγάλες ταχύτητες, να περιστρέφεται επί τόπου, να συντρίβει αντικείμενα όπως οδοφράγματα και δέντρα, αλλά να πετάει και πυραύλους που μπορεί να ακινητοποιήσουν τα οχήματα του εχθρού. Το Batmobile μπορεί να αναβαθμιστεί με νέες δυνατότητες

pes 2015

αρχείο λήψης (1)

 

 

2627305-pes+cover

“The Pitch is Ours…”

Το PES 2015 επικεντρώνεται στο γήπεδο. Μέσα από τις συνδυασμένες προσπάθειες της ομάδας του Τόκυο και της PES Productions στο Windsor, θα αναπαραχθούν όλες οι στιγμές ενός συναρπαστικού αγώνα ποδοσφαίρου με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο.

Το PES 2015 θα ορίσει την επιστροφή στις βασικές αξίες του PES για απόλυτο έλεγχο, εξαιρετικά άμεσο χειρισμό και έμφαση στο gameplay, όπου ο χρήστης μπορεί χωρίς εμπόδια να παίξει όπως ακριβώς θέλει. Κάθε πάσα, κάθε σουτ και κάθε κίνηση εκτός φάσης είναι ισορροπημένη ώστε το αποτέλεσμά της να προσφέρει τη μεγαλύτερη ικανοποίηση στον παίκτη και στον τρόπο που προβάλλεται στο γήπεδο.

Ορίζοντας τις αρχές ενός σύγχρονου ματς, οι PES Productions έστησαν από την αρχή τους μηχανισμούς που ρυθμίζουν όλα τα βασικά στοιχεία του παιχνιδιού. Κατ αρχήν στα συστήματα των σουτ και του τερματοφύλακα έχει σχεδιαστεί ένα πρόγραμμα που επιτρέπει πλήρη ελευθερία στα σουτ με τρομακτική ποικιλία ενώ παράλληλα η ακρίβεια στη στόχευση και τη δύναμη είναι τεράστια και βγαίνει εντελώς φυσικά.

Αντίστοιχα οι τερματοφύλακες αντιδρούν ενστικτωδώς και η ποικιλία στις αντιδράσεις τους είναι επίσης μνημειώδης. Οι πάσες και οι ελεύθερες μπαλιές είναι επίσης καινοτόμες επιτρέποντας όλο το φάσμα, από τα πιο αδύνατα πλασέ μέχρι τις πιο δυνατές μπαλιές στον ελεύθερο χώρο.

Τέλος το κοντρόλ περνά σε άλλο επίπεδο μια και για πρώτη φορά, αντί να είναι μία σειρά από ‘τρικ’ αποτελείται από ένα νέο σύστημα με συνέχεια και ροή στο οποίο ο κάτοχος της μπάλας ελέγχει τόσο τη μπάλα όσο και τη θέση του σώματός του ως προς αυτήν, ενώ οι επιλογές του για την αντιμετώπιση ενός τζαρτζαρίσματος είναι τεράστιες. Βασικές Βελτιώσεις στο παιχνίδι μέσα στο Γήπεδο:
Ads by Best Offers×- Απίστευτα Response Times: Αστραπιαίες αντιδράσεις από το χειριστήριο στην οθόνη επιτρέπουν στους παίκτες να αντιδρούν ενστικτωδώς σε κάθε φάση.
– On The Ball Abilities: Υπερίσχυσε ενάντια στους αμυντικούς χρησιμοποιώντας τις ειδικές προσωπικές ντρίμπλες και ικανότητες του κάθε παίκτη και όχι στάνταρ τρικ. Ο συνδυασμός των σύντομων ορμητικών σπριντ με τις παρεμποδίσεις επιτρέπει τον πιο ρεαλιστικό έλεγχο κοντινών επαφών μέχρι τώρα.
– Case for Defence: Οι χρήστες έχουν πλήρη έλεγχο στο πότε θα παρεμποδίσουν, θα κάνουν τζαρτζάρισμα, η θα μπλοκάρουν τον επιθετικό. Η επιτυχής άμυνα εξαρτάται από τις σωστές αποφάσεις του παίκτη.

Βελτιώσεις που αφορούν τη νέα γενιά:

– Behavioural Patterns: Το PES 2015 τώρα διαθέτει μία τεράστια γκάμα από παίκτες που παίζουν και συμπεριφέρονται ακριβώς όπως οι πραγματικοί αντίστοιχοι παίκτες στην κανονική ζωή. Από τότε που κυκλοφόρησε το PES 2014 μέχρι σήμερα, η KONAMI έχει αναπαράγει ρεαλιστικά πάνω από 3000 παίκτες – το PES 2015 θα εμπλουτίσει αυτό το οπλοστάσιο δίνοντας στους παίκτες αυτούς προσωπικά animations και στυλ παιχνιδιού.
– Poetry in Motion: Η ατομικότητα των παικτών γίνεται ακόμα πιο έντονη με τα νέα ομαλοποιημένα και ανεμπόδιστα animations. Δεν γίνονται θυσίες στα animations για χάρη της γρήγορης απόκρισης, αλλά οι κινήσεις έχουν τέλεια ροή, υπολογισμένη σε real-time χρόνο και σε συνάρτηση με τη θέση του παίκτη σε σχέση με τη μπάλα και την ταχύτητά της.
– Bring the Noise: Το PES 2015 αντικατοπτρίζει την ατμόσφαιρα ενός κορυφαίου ματς. Τα animations του πλήθους έχουν δεχτεί τρομερή βελτίωση και η ροή του αγώνα συμβαδίζει με περίπλοκες και εντυπωσιακές κινήσεις και εφέ στους θεατές.
– Let There Be Light: Όλα τα στοιχεία των γραφικών του παιχνιδιού, από τους παίκτες και το πλήθος μέχρι το στάδιο, τώρα λούζονται στο φως από μία ενιαία real-time πηγή που φέρνει μία φυσικότητα στο σύνολο της προβολής του παιχνιδιού.

images (3)

Βελτιώσεις του PES ID:

– PES ID: Οι ομάδες είναι στημένες όπως ακριβώς και στην πραγματική ζωή. Και ενώ οι αστέρες της κάθε ομάδας είναι αμέσως αναγνωρίσιμοι από τις κινήσεις και το τρέξιμό τους, λειτουργούν στα πλαίσια της τακτικής και του χαρακτήρα της ομάδας στην οποία παίζουν.
– Balance of Play: Οι ομάδες αυτόματα υιοθετούν τη στρατηγική των πραγματικών αντίστοιχων ομάδων τους, είτε αυτό έχει να κάνει με ομάδες που παίζουν κλειστά με αντεπιθέσεις, είτε με επιθετικές ομάδες είτε με οποιοδήποτε άλλο στυλ.
– Realistic Abilities: Ενώ οι μεγαλύτεροι παίκτες του κόσμου έχουν την ικανότητα να προσφέρουν εντυπωσιακές σκηνές μέσω των ικανοτήτων τους, το PES 2015 βασίζεται στις γενικότερες ικανότητες των παικτών και όχι τόσο στα ειδικά τρικ και ντρίμπλες που μπορεί να κάνει ο κάθε παίκτης. Η υπερίσχυση ενός παίκτη μέσα από τη χρήση του σωστού timing και του κοντινού ελέγχου είναι το κλειδί για το επιθετικό παιχνίδι, και μόνο όσοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν και περίπλοκες ντρίμπλες θα έχουν τη δυνατότητα να επιχειρήσουν σώσουν κάποια δύσκολη κατάσταση με αυτές, και πάλι όχι πάντα.
images (4)
Ολοκαίνουρια Modes:

– myClub: Τεράστιες προσθήκες στο Master League Online που θα επιτρέπει να προστεθούν παίκτες και managers με τα συγκεντρωμένα GP ή μέσω micro-transactions μέσα από τις συναλλαγές με άλλα club. Οι agents πλέον θα χρησιμεύουν στο να προσπαθούν να πετύχουν τις προσδοκίες των παικτών, ενώ δυσαρεστημένοι παίκτες θα μπορούν να χαλάσουν την ισορροπία σε μία ομάδα. Όλα αυτά θα ισχύουν και στο Offline Mode.
– Live Updates: Κάθε βδομάδα όλες οι μεταγραφές και οι αλλαγές στις ομάδες του Αγγλικού, Γαλλικού, Ιταλικού, Ισπανικού και Βραζιλιάνικου πρωταθλήματος θα προσαρμόζονται. Επίσης θα αλλάζει και η ίδια η Player Data. Αν ένας παίκτης δηλαδή σκοράρει συνεχώς στην πραγματική ζωή, τα στατιστικά και η φόρμα του θα αλλάζουν αυτόματα και στο παιχνίδι. Αυτό θα ισχύει αυτόματα σε όλα τα online modes και εφόσον το επιθυμούν οι παίκτες θα ισχύει και στα offline.

images (5)
– Adaptable Match Environments: Ο αντίπαλος σου παίζει απίστευτο passing game? Θέλεις να παίξεις βρώμικα? Μπορείς να μην κουρέψεις το γρασίδι πολύ κοντό, ή να το ποτίσεις υπερβολικά πριν τον αγώνα. Οι παίκτες έχουν πλέον πρόσβαση σε μία τεράστια γκάμα από λεπτομέρειες.
– Accurate Player Stats: Το σύστημα παραμέτρων και αξιολόγησης των παικτών έχει στηθεί από την αρχή, και συνεργαζόμαστε με σημαντικά community sites σε όλο τον κόσμο ώστε να δημιουργήσουμε την πιο ρεαλιστική βάση δεδομένων στατιστικών παικτών του κόσμου.
– Προσθήκη Β’ Κατηγοριών: Στο PES 2015 για πρώτη φορά υπάρχουν οι Β’ Κατηγορίες του Αγγλικού, Γαλλικού, Ισπανικού και Ιταλικού πρωταθλήματος αυξάνοντας έτσι τη βάση δεδομένων παικτών για μεταγραφές.
– Role Control: Αυτό το νέο σύστημα επιτρέπει σε τρεις παίκτες να μοιράσουν μεταξύ τους τους ρόλους μίας ομάδας (Άμυνα, Κέντρο, Επίθεση) για να έχουν καλύτερο έλεγχο και μία πιο ολοκληρωμένη multiplayer co-op εμπειρία.
– Real Managers: Για πρώτη φορά οι πραγματικοί managers θα κάνουν την εμφάνισή τους σε ομάδες της Ευρώπης και Λατινικής Αμερικής.
– Νέο In-Game Currency: Εισαγωγή του συστήματος GP. Τα GP τα κερδίζεις με το νέο σύστημα myClub και ξεκλειδώνονται GP αμοιβές μέσα από in-game achievements.
– Unlimited Edit Modes: To Stadium Editor επιστρέφει με μία τεράστια γκάμα επιλογών όπως: Σχέδια γηπέδου, χρώματα γραμμών, χρώματα καθισμάτων, σχεδιασμός διχτυών και πολλά άλλα ώστε να σχεδιάσεις ρεαλιστικά το γήπεδό σου. Υπάρχουν πολλοί άλλοι Editors, όπως π.χ. ο Manager Editor, νέες επιλογές editing για νέους παίκτες και βασικά σχέδια για όλους τους παίκτες. Επίσης προστέθηκαν πολλά licensed στάδια. Αισθητικές προσθήκες περιλαμβάνουν το βάθος χρωμάτων και τα σημάδια από φθορά σε γρασίδι και γήπεδο.
– Presentation Overhaul: Πιο απλό αλλά πιο αποδοτικό Μενού, που θυμάται και τα αγαπημένα σου Modes ώστε να μη χάνεις χρόνο ψάχνοντας.

Online Modes:

– QuickMatch: Απλά ranked matches για γρήγορη και ασταμάτητη δράση.
– Online Divisions: Συγκέντρωσε πόντους από online matches σε διοργάνωση σε μία συγκεκριμένη σεζόν ώστε να πετύχεις να ανέβεις κατηγορία στην επόμενη σεζόν.
– Dedicated 11v11 Lobbies: Κάνει τα large-scale multi-player games πιο εύκολα στο να στηθούν.
– Cheat Measures: Νέο σύστημα καταγραφής ώστε να μειωθεί δραστικά το cheating.

Επιπλέον Βελτιώσεις:

– Master League: Αλλαγές στη δομή της ανάπτυξης της ομάδας του παίκτη, στις μεταγραφές, στους managers και στις ρυθμίσεις αυτόματων αγώνων. Νέα cut-scenes και εισαγωγή διοργανώσεων με Εθνικές Ομάδες.
– Become A Legend: Βελτίωση στις modes προπόνησης, ειδικά BaL match simulations, νέο σύστημα μεταγραφών και προσλήψεων και Β’ Εθνική.
– Weather: Βροχή και καιρικές συνθήκες που επηρεάζουν την απόδοση.
– Licensed Soundtrack: Με Cold War Kids , Calvin Harris, Imagine Dragons και Avicii.
images

Ένα εκπαιδευτικό σύστημα εχθρικό προς τον αθλητισμό

b_796_475_16777215_00_images_FIFA_15_FIFA_15_review_02

Το νέο εκπαιδευτικό σύστημα  (τράπεζες θεμάτων,  ο μέσος όρος της 1ης και 2ης  Λυκείου στο βαθμό του απολυτηρίου ) επηρεάζει σημαντικά τον αθλητισμό κυρίως τα παιδικά τμήματα  (δηλαδή παιδιά Γυμνάσιου & Λυκείου ). Είδη τα παιδιά που παρακολουθούν κάποιο φροντιστήριο (αγγλικά εξαιρούνται) έχουν αυξηθεί κατά 30 %, κάτι που αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω τα επόμενα χρόνια .Τα παιδιά αυτά λοιπόν δεν έχουν χρόνο να αθληθούν και τα αποτελέσματα φαίνονται: πολλές  ομάδες  έχουν  αποχωρήσει (κυρίως εφηβικά τμήματα ) από τα πρωταθλήματα, στα οποία συμμετέχουν λόγω έλλειψης παιδιών.

  Είμαστε 6 ημέρες πριν από τις εκλογές και αυτό με κάνει να ελπίζω ότι κάτι  θα αλλάξει σύντομα από την οποιαδήποτε κυβέρνηση, γιατί σχεδόν κάθε κυβέρνηση κάνει αλλαγές στην παιδεία.

ΥΓ : Αγαπητοί υπουργοί , υφυπουργοί  … του Υπουργείου παιδείας, σας παρακαλώ, μην ξεχνάτε την φράση των αρχαίων ημών προγόνων « νους υγιής εν σώματι υγιεί »

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 

Στο Βαθυπόταμο και στον Προφήτη Ηλία στους Αγίους.

 Θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί ως άλλη μια ψηφίδα  της άγνωστης σε πολλούς Αίγινας. Το Βαθύρεμα ή Βαθυπόταμο είναι μια δασική περιοχή την οποία συναντάς ανεβαίνοντας από Σουβάλα (Άρωμα) προς Άγιο Νεκτάριο. Στα αριστερά μπορείς  να κατηφορίσεις στη ρεματιά και τότε ένας άλλος  κόσμος ανοίγεται στα μάτια σου. Τα  τελευταία σπίτια με τις νοικοκυρεμένες αυλές, αγροτόσπιτα με οικόσιτα ζώα, φουρνάκια, αλώνια, πηγάδια αλλά και κάποιες ελάχιστες ευτυχώς…. πισίνες σε σπίτια παραθεριστών, είναι τα τελευταία κτίσματα πριν το δάσος.
   Βρισκόμαστε πλέον στην περιοχή των Αγίων. Μέσα στο δάσος κυριολεκτικά πνιγμένο από τη γύρω βλάστηση και κάτω από τη σκιά  των πεύκων, το εξωκκλήσι  του Προφήτη Ηλία με  την αυλή και τα τραπεζάκια περιμένει σε κάθε εποχή τους κουρασμένους διαβάτες να ξαποστάσουν. Η ενορία  του Αγίου Κρίσπου και οι κάτοικοι της περιοχής έχουν φροντίσει ο περιβάλλων χώρος να είναι καθαρός και βαμμένος με ασβέστη.

   Κάτω από  το εκκλησάκι η θέα σε συνεπαίρνει. Η μάτια χάνεται στη θάλασσα και στα αντικρινά βουνά  της Σαλαμίνας και της Αττικής.

   Παρά  τη φοβερή υγρασία και  τη συννεφιά τα μέλη της Περιβαλλοντικής Ομάδας  του 2ου Γυμνασίου Αίγινας δεν δίστασαν σήμερα να πραγματοποιήσουν άλλη μια εξόρμηση στα ψηλά  της Αίγινας και μάλιστα σε δασική περιοχή,  αφού το θέμα  που διαπραγματεύεται η ομάδα για φέτος είναι: «Τα δάση της Αίγινας».
    Στο σημειωματάριό μας  γράψαμε  τα όσα είδαμε  και παρατηρήσαμε, όπως τα πεύκα, τα σκίνα, τις ανεμώνες, τις αγριελιές, τα σπαράγκια, τις χαρουπιές, το φασκόμηλο, το δεντρολίβανο, τους βολβούς, τα γαιδουράγκαθα, αλλά και τα πανέμορφα ζαμπάκια.
   Άλλη μια βδομάδα ξεκινά με γεμάτες τις μπαταρίες μας από τις ευωδιές  και τα χρώματα  του δάσους  της Αίγινας εκεί  ψηλά  στους Αγίους.

Σκουπίδια και άθλιες συμπεριφορές στο Βαθυπόταμο

   Ο περίπατος  της Ομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του 2ου Γυμνασίου σκόνταψε χθες πάνω  στην ασυνειδησία  κάποιων οι οποίοι θεωρούν το Βαθυπόταμο ως ένα σημείο απόθεσης κάθε άχρηστου αντικειμένου. Επιπόλαιοι και κακοί συμπολίτες έχουν αφήσει εκεί όχι μόνο τα αθώα κλαδέματά τους, αλλά και μπάζα, οικοδομικά υλικά, σκουπίδια  και άχρηστα αντικείμενα από τα σπίτια τους.
   Ο όγκος αυτών των υλικών επιβαρρύνει το περιβάλλον. Με τις βροχές και  τον αέρα σκορπίζονται και απλώνονται σε μεγάλη έκταση μετατρέποντας έτσι το δάσος από έναν όμορφο χώρο περιπάτου σε ανεξέλεγκτη χωματερή.
 Όπως μας είπαν  δύο μαθητές  που κατοικούν στην περιοχή, υπάρχει κάποιος που καθημερινά έρχεται και αδειάζει σκουπίδια  στο Βαθυπόταμο.
   Η συμπεριφορά  δέιχνει τον άνθρωπο. Τελικά   σε αυτό το νησί τα  σκουπίδια  δεν είναι προϊόντα μόνο των παραθεριστών  και  των επισκεπτών του Σαββατοκύριακου αλλά  κυρίως  των μόνιμων κατοίκων του.

 

 

 

Πίτα μετά μουσικής στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας

    Στην καθιερωμένη τελετή κοπή βασιλόπιτας στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας  συμμετείχε με ιδιαίτερη επιτυχία η Φιλαρμονική ορχήστρα του Συλλόγου Μούσα. Το ραντεβού με τη Φιλαρμονική είχε δρομολογθεί από  τον περασμένο Οκτώβριο όταν τμήμα  της ορχήστρας είχε επισκεφθεί το σχολείο και έπαιξε  στο προαύλιο πριν  την έναρξη του ημερήσιου προγράμματος.
   Χθές Δευτέρα  12  Ιανουαρίου στην αίθουσα  εκδηλώσεων  του σχολείου  πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας  για όλα  τα τμήματα και τις τάξεις  του σχολείου. Την εκδήλωση λάμπρυνε με την παρουσία  της η Φιλαρμονική ερμηνεύοντας κάλαντα και χριστουγεννιάτικους σκοπούς υπό τη Διεύθυνση της κ. Ελένης Αθανασοπούλου, σκορπίζοντας κέφι και ενθουσιασμό στους μαθητές.
    Η εμφάνιση της Φιλαρμονικής ήταν μια ευκαιρία για να γνωρίσουν οι μαθητές  καλύτερα τη δουλειά  της ορχήστρας και να παρακινηθούν να συμμετάσχουν  σε αυτήν.
    Την πίτα ευλόγησε ο π. Νεκτάριος Κουκούλης, ο οποίος και ευχήθηκε  στους μαθητές για τη νέα χρονιά. Παρούσα στην εκδήλωση και η πρόεδρος  του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Στέλλα Μπόγρη – Κωλέττη. Στους τυχερούς που βρήκαν το φλουρί ο Σύλλογος Γονέων προσέφερε από μία επιταγή 10 ευρώ για να αγοράσουν τρόφιμα ή χυμούς από το κυλικείο του σχολείου. Οι τυχεροί μαθητές ήταν : Γκιτάκος Μιχάλης, Λαβούτας Χρήστος, Ρεκλείτης Λάζαρος, Λυκούρης Γιώργος, Σακελλίων Κώστας, ενώ από τους καθηγητές η κ. Κορακάκη Βαρβάρα.

 

    Η εμφάνιση  της Φιλαρμονικής εντάσσεται στα πλαίσια  εορτασμού των 30 χρόνων λειτουργίας  του σχολείου.

 

Wii

Του μαθητή  της   Γ”   Γυμνασίου:  Σωτήρη  Μίχα.

Γεια σας φίλοι των Video Games. Είμαι σίγουρος πω ς οι περισσότεροι από εσάς έχετε παίξει πολλά είδη παιχνιδιών σε διάφορα συστήματα όπως κονσόλες σαν το Playstation και το Xbox και ακόμα και σε άλλες συσκευές  όπως κινητά,tablets και ακόμα και υπολογιστές. Εγώ όμως δεν είμαι και πολύ τέτοιου είδους “Gamer”. Προτιμώ να παίζω παιχνίδια της Nintendo και μιλάμε έχω πάθει την πλάκα μου. Είναι φοβερά! Εγώ έχω τρεις κονσόλες της: Το Wii,το Nintendo DS Lite, αλλά παίζω και παιχνίδια από παλιότερες κονσόλες της στον υπολογιστή μου και έχω το Wii U που βγήκε το 2012 και είναι η πιο πρόσφατη κονσόλα της Nintendo όπως της Sony είναι το PS4 και της Microsoft το Xbox One. Έχουμε και λέμε, το Wii U είναι κατ’ αρχήν η αγαπημένη μου κονσόλα και είχα ακούσει διάφορα γι’ αυτήν και καλά και κακά. Αυτό συμβαίνει με τα πάντα βέβαια γιατί τίποτα δεν είναι τέλειο. Σήμερα αγαπητοί μου αναγνώστες θα σας μιλήσω για τις δυνατότητες του συστήματος αυτού που μπορεί πολλοί από σας να μην γνωρίζετε .Ας αρχίσουμε με τα πλεονεκτήματα πρώτα. Λοιπόν ένα καλό που έχει είναι ότι έχει HD γραφικά 1080p όπως τα πάντα σήμερα και 60 FPS με αρκετά παιχνίδια και με λίγο lag ακόμα και στο Online. Υπάρχει ακόμα και ένα παιχνίδι το Super Smash Bros for Wii U που μπορούν να παίξουν μέχρι και 8 παίχτες την ίδια στιγμή χωρίς να κολάει παρακαλώ. Επίσης τώρα πρόσφατα έχουν βγει κάτι φιγούρες συλλεκτικές που τις ακουμπάς πάνω στο Gamepad στο μικρό το τετραγωνάκι άκρη αριστερά και λέγονται amiibo. Δουλεύουν έξυπνα και διαφορετικά σε πολλά παιχνίδια και σε αυτό το παιχνίδι που ανέφερα τους κάνεις level up βάζοντας τους να παλεύουν μαζί σου ή σαν αντίπαλοι και τους δίνεις διάφορα  Upgrades για να γίνουν καλύτερα τα stats τους και για να αποκτήσουν ικανότητες που δεν είχαν πριν. Άμα φτάσουν level 50 σε αυτό το παιχνίδι την έχετε βάψει κυριολεκτικά! Άλλες δυνατότητες τώρα είναι το ότι μπορείς να παίξεις μόνο στο Gamepad και χωρίς την τηλεόραση για παράδειγμα άμα θέλει κάποιος να δει ειδήσεις και εσύ θες να παίξεις… Λέμε τώρα. Μπορείς επίσης να παίξεις παιχνίδια του Wii και από παλιότερες κονσόλες . Με το Gamepad μπορείς να κάνεις επιπλέον φανταστικά πράγματα όπως να μιλάς με βιντεοκλήση σε φίλους σου που τους έχεις κάνει Add,να ζωγραφίσεις τις δικές σου εικόνες και να τις δημοσιεύσεις, να βάλεις φωτογραφίες από παιχνίδια, να μπαίνεις στα communities των παιχνιδιών και να επικοινωνείς με ανθρώπους από όλο τον κόσμο, να μπαίνεις στο Internet,να βάλεις τα ακουστικά σου, να φτιάχνεις ακόμα και τους δικούς σου χαρακτήρες και να τους βάζεις στα παιχνίδια σου να παίζουν και πολλά άλλα. Η οθόνη του Gamepad είναι επίσης Touch screen όμως δεν μπορείς να το πάρεις πιο μακριά από λίγα μέτρα επειδή χάνεται το σήμα. Υπάρχουν δύο χρώματα Wii U μαύρο και άσπρο, το μαύρο έχει 32 GB ενώ το άσπρο 16 GB. Τώρα για τα μειονεκτήματα. Ένα από τα πολλά προβλήματα του Wii U είναι ότι δεν έχει καλό 3rd Party Support και το launch του δεν πήγε και πολύ καλά. Επίσης χρειάζεται περισσότερα παιχνίδια και υποστήριξη. Αν θέλετε να δείτε περισσότερα μπορείτε να επισκεπτείτε αυτήν την ιστοσελίδα http://www.nintendo.gr/wiiu.html με εξαιρετικά Exclusives, Must-buy games  και Upcoming Games. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και αν πειστήκατε προτείνω να το αγοράσετε!

Η Βασιλική Κουνάδη είναι η νεότερη Ραδιοερασιτέχνης της Ελλάδος

    Μαθήτρια  της Α΄  τάξης στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας,  η Βασιλική Κουνάδη χάρη στη συστηματικότητα και τη μεθοδικότητα που την διακρίνει κατόρθωσε μια ξεχωριστή πρωτιά. Να κατακτήσει με τη συμμετοχή της σε εξετάσεις  του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών να αποκτήσει Πτυχείο Ραδιοερασιτέχνη.
   Παραθέτουμε  το σχετικό δελτίο τύπου:
   «Με την ευκαιρία της πρωτιάς του Aegean VHF Contest θα ήθελα να αναφερθώ και σε μία άλλη πρωτιά της Ομάδος Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας. Στις τελευταίες εξετάσεις για την απόκτηση Πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη Β’ περιόδου την 9η  Δεκεμβρίου 2014, η νεαρά δεσποινίδα Βασιλική (Βίκυ) Κουνάδη, μετά από δύσκολες εξετάσεις, απέκτησε πτυχίο Ραδιοερασιτέχνη  entry lever από το Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών. Η Βασιλική Κουνάδη είναι η νεότερη Ραδιοερασιτέχνης της Ελλάδος που σε ηλικία 12 ετών απέκτησε Πτυχίο και Άδεια, που της δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνεί με όλο τον κόσμο, συνδυάζοντας την επιστημονική έρευνα και τον πειραματισμό στις τηλεπικοινωνίες και τα ηλεκτρονικά με την επικοινωνία μέσω του ασυρμάτου.
Με την ευκαιρία αυτή και επειδή ο κόσμος έχει παρεξηγημένη την έννοια του Ραδιοερασιτέχνη, θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι αδειούχοι ραδιοερασιτέχνες δεν έχουν καμία σχέση με την παραγωγή μουσικών προγραμμάτων, πολιτικών, θρησκευτικών σχολίων με τις εκπομπές τους. Έχουν σχέση με τον πειραματισμό, μελέτη, έρευνα και αυτοεκπαίδευση με άλλους συναδέλφους ανά τον κόσμο και σε περίπτωση εκτάκτων αναγκών, προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους. Οι αδειούχοι ραδιοερασιτέχνες, είναι ενταγμένοι στον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σύμφωνα με το αρθ. 14 του Ν. 3013/2002 (ΦΕΚ 102Α1-5-2002) περί αναβάθμισης της Πολιτικής Προστασίας.»

Τις  φωτογραφίες και το δελτίο τύπου  έστειλε ο κ. Νεκτάριος Λαβούτας, παππούς της Βασιλικής και δάσκαλός της.

«Γουτού Γουπατού» στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του 2ου Γυμνασίου

 «Γουτού Γουπατού» σημαίνει του Χριστού και του Άη – Βασιλιού. «Γουτού – Γουπατού» είναι και ο τίτλος του χριστουγεννιάτικου διηγήματος  του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη που επέλεξε η Θεατρική Ομάδα  του 2ου Γυμνασίου να παρουσιάσει στα πλαίσια της χριστουγεννιάτικης γιορτής σήμερα Τρίτη 23 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων  του σχολείου.
   Το διήγημα διαπραγματεύεται την ιστορία  του Μανωλιού που η παρέα  τον αποκαλούσε «χταπόδι». Παρακολουθούμε δύο παρέες παιδιών που λένε τα κάλαντα παραμονή πρωτοχρονιάς  στους δρόμους της πόλης. Η συμπλοκή ανάμεσα στις δύο ομάδες δεν αργεί να έρθει με μήλο της έριδας την είσπραξη από τα κάλαντα.. Ξύλο, τσακωμοί, κλωτσιές μέχρι να επικρατήσει όχι ο δυνατός αρχηγός  της κακιάς παρέας αλλά η λογική και η καλωσύνη  των ημερών.
    Μια ιστορία για τη διαφορετικότητα και την αποδοχή του παιδιού με  ιδιαίτερες ικανότητες.
    Στα πλαίσια  της γιορτής παρουσιάστηκαν εικόνες  της εορτής των Χριστουγέννων από όλο τον κόσμο, μαθήτριες  της Γ΄ Γυμνασίου διάβασαν κείμενα και σκέψεις, ενώ  φρέσκοι λουκουμάδες πασπαλισμένοι με μπόλικο μέλι και αμύγδαλο  – κάτι που το συνηθίζουμε κάθε τέτοια μέρα – γλύκαναν τις ευχές μας για  τις μέρες που έρχονται και έκλεισαν με τον πιό ζεστό τρόπο την τελευταία ημέρα του σχολείου.

 

Χριστούγεννα στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας

   Μύρισε Χριστούγεννα  στην Κυψέλη όταν την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα το 2ο Γυμνάσιο Αίγινας στα πλαίσια των εκδηλώσεων του για τα 30 χρόνια λειτουργίας του, υποδέχθηκε  την Πολυφωνική χορωδία Αίγινας και τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων  της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης.
     Μια μουσική πανδαισία από σκοπούς και ρυθμούς από όλο τον κόσμο με αφορμή τη μεγάλη μητρόπολη των εορτών τα Χριστούγεννα. Κάλαντα, θρησκευτικά τραγούδια, έντεχνα και λαϊκά μελωδίες  που γλύκαναν  την ψυχή  των ακροατών οι οποίοι πλημμύρισαν την αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Ανάμεσα σε αυτούς που παρακολούθησαν την εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημ. Μούρτζης, ιερείς, καθηγητές όλων των βαθμίδων, ο Διευθυντής του ΙΕΚ Αίγινας κ. Τ. Βάρτζελης,  η πρόεδρος  του Φ.Φιστικιού κ. Μ. Κουκούλη, εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων, πολλοί γονείς φίλοι και συγγενείς των συμμετεχόντων καθώς και μαθητές του σχολείου.
     Η όμορφη βραδιά διανθίστηκε με ποιήματα και σκέψεις Χριστουγεννιάτικες που απέδωσαν οι μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου: Β. Τριανταφύλλου, Λ. Βασιλείου, Ελ. Νιάτση, Δημ. Ρουσσέα  και Ο. Μπόγρη.
    Πολλά συγχαρητήρια  στους δασκάλους και εμπνευστές της Σχολής και της Χορωδίας, τους κ. Γ. Βρυζάκη, Θ. Ανδρέαδη και Αλ. Σπίτζινγκ.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε προέρχονται από τη σελίδα της Σχολής στο  Fb.