Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο μας!

2gel

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες, το ιστολόγιο αυτό έχει σκοπό να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ του σχολείου και των οικογενειών των μαθητών μας. Στόχος μας είναι η καλύτερη δυνατή επαφή και συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών και γονέων σε όφελος των παιδιών.

Το ιστολόγιο λειτουργεί παράλληλα με την ιστοσελίδα του σχολείου, αλλά εξειδικεύεται σε θέματα και άρθρα που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τους γονείς. Θα περιλαμβάνει δημοσιεύσεις και άρθρα σχετικά όπως:

  • Θέματα λειτουργίας του σχολείου π.χ. ωρολόγιο πρόγραμμα, εκπαιδευτικό προσωπικό, ώρες ενημέρωσης γονέων
  • Άρθρα και δράσεις που σχετίζονται με ζητήματα της εφηβείας, της ψυχολογίας των νέων, επαγγελματικού προσανατολισμού κ.α.
  • Διαδικτυακές δημοσκοπήσεις στις οποίες οι γονείς θα διατυπώνουν τη γνώμη τους για θέματα που τους αφορούν
  • Θέματα επικαιρότητας της σχολικής ζωής
  • Δράσεις και εκδηλώσεις του σχολείου

 

Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 21 Φεβρουαρίου 2023 2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Θεατρικό – Παρουσίαση προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Την Τετάρτη 17 Μαΐου 2023, τελευταία μέρα μαθημάτων, η ομάδα του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης παρουσίασε στο Αμφιθέατρο το πρόγραμμα στους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε με έναν πρωτότυπο τρόπο, μέσα από ένα μικρό θεατρικό που συνέγραψαν οι ίδιοι οι μαθητές με τη βοήθεια και τη συνδρομή των υπεύθυνων εκπαιδευτικών του προγράμματος. Στο θεατρικό παρουσιάζεται η καθημερινότητα μιας συνηθισμένης ελληνικής οικογένειας, αναδεικνύονται οι απόψεις και οι αντιλήψεις της μέσης οικογένειας για το θέμα και ταυτόχρονα παρουσιάζονται όλες εκείνες οι δράσεις και οι παρεμβάσεις των μαθητών στο πλαίσιο του προγράμματος Περιβαλλοντική Εκπαίδευσης.

exoikonomisi2 exoikonomisi1

Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 27 Μαΐου 2023 ΤΑΣΧΟΥΝΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

Πρόγραμμα ενδοσχολικών εξετάσεων 2023

exetaseis2023

Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 23 Μαΐου 2023 2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Παρέμβαση από το κέντρο “Άτρακτος” στο 2ο ΓΕΛ Κατερίνης

Σε μια περίοδο έξαρσης των βίαιων επεισοδίων μεταξύ μαθητών και νέων, καθώς κάθε εβδομάδα καταγράφονται στα ειδησεογραφικά μέσα ένα με δύο επεισόδια, το Κέντρο Πρόληψης ΑΤΡΑΚΤΟΣ είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με το 2ο Λύκειο Κατερίνης και να ενισχύσει της προσπάθειες των διευθύνσεων και των εκπαιδευτικών για την βελτίωση των σχέσεων  των μαθητών και των μαθητριών του σχολείου.

Υλοποιήθηκαν βιωματικά εργαστήρια για τους μαθητές της Α’ Λυκείου, καθότι είναι η τάξη του σχολείου στην οποία αρκετοί μαθητές  θα βρεθούν για πρώτη φορά μαζί και είναι σημαντικό να γνωριστούν, αλλά και να τεθούν εξ αρχής σημαντικοί κανόνες συνύπαρξης. Παραπάνω από 130 μαθητές του σχολείου συμμετείχαν στο βιωματικό εργαστήριο με τίτλο «Τα οφέλη και οι δυσκολίες της συνύπαρξης στον σχολικό χώρο» και αναζήτησαν τρόπους αντίδρασης στις προσβολές και υποστήριξης του εαυτού τους χωρίς να προβούν σε επίθεση και ειρωνείες.

1683707955044 1683707931999

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την κα Σαββινίδου Σοφία, Επιστημονική Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης ΑΤΡΑΚΤΟΣ για την ανταπόκριση της στο κάλεσμα του σχολείου και τη βοήθεια που μας προσέφερε.

Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 10 Μαΐου 2023 2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Ερωτηματολόγιο προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

save energyΣτον παρακάτω σύνδεσμο μπορούν μαθητές,εκπαιδευτικοί αλλά και οι γονείς να συμπληρώσουν ανώνυμα και ηλεκτρονικά ένα ερωτηματολόγιο που δημιούργησε η ομάδα των μαθητών του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης “Εξοικονόμηση ενέργειας στο σχολείο και στο σπίτι”. Το ερωτηματολόγιο έχει ως στόχο να ανιχνεύσει τη στάση και τις απόψεις μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων γύρω από το θέμα και να διερευνήσει τις καθημερινές πρακτικές συνήθειες που ακολουθούμε στη διαχείριση της ενέργειας. Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου θα βοηθούσε στην έρευνα των μαθητών.

https://forms.gle/ZeMjHS7n3FU4yNWR9

Μπορείτε να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο και σκανάροντας το παρακάτω QR code:

Erotimatologio

 

Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Μαθητές 22 Μαρτίου 2023 ΤΑΣΧΟΥΝΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

Σεμινάριο γονέων εφήβων

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν.Πιερίας “Άτρακτος” διοργανώνει σεμινάρια που απευθύνονται στους γονείς εφήβων με θέμα “Εφηβεία: ένα σκαλοπάτι πριν την ενηλικίωση”

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.

 

Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Έφηβοι 27 Φεβρουαρίου 2023 ΤΑΣΧΟΥΝΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

Ενδοσχολική επιμόρφωση σε θέματα επικοινωνίας

Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023 οι εκπαιδευτικοί του σχολείου συμμετείχαν σε μια ενδοσχολική επιμορφωτική δράση και ενημερώθηκαν από την ψυχολόγο κα Δαραή Ναταλία για τις “Τεχνικές αποτελεσματικής επικοινωνίας”. Ο σκοπός αυτής της δράσης ήταν η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών με σκοπό τη βελτίωση της επικοινωνίας με τους μαθητές και τους γονείς.

IMG 20230216 111141

Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Εκπαιδευτικοί 27 Φεβρουαρίου 2023 ΤΑΣΧΟΥΝΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

6η Μαρτίου – Πανελλήνια ημέρα κατά της σχολικής βίας

εκφοβισμόςΗ 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως η Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

Εγκύκλιος Υπουργείου

 

Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Έφηβοι 26 Φεβρουαρίου 2023 2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Ώρες ενημέρωσης γονέων

Στο παρακάτω αρχείο μπορείτε να δείτε το ωρολόγιο πρόγραμμα και τις ώρες ενημέρωσης από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

 

Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Λειτουργία 26 Φεβρουαρίου 2023 2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Επικοινωνία

Τηλέφωνο:2351045140
Mail: mail@dide.pie.sch.gr

Ωράριο μαθημάτων

orario

Πρόσφατα άρθρα

Ιστορικό

Kατηγορίες


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση