Πρόγραμμα ενδοσχολικών εξετάσεων περιόδου Μαΐου-Ιουνίου 2024

arkaaa1

Οι μαθητές/τριες του σχολείου μας μπορούν να ενημερωθούν για το πρόγραμμα των ενδοσχολικών εξετάσεων περιόδου Μαΐου-Ιουνίου 2024 (έχει ενσωματωθεί και το πρόγραμμα των εξετάσεων για τους δικαιολογημένους απόντες μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης) κάνοντας κλικ εδώ.

Έκθεση Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών στο 2ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας

Ο Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών (Β΄Τάξη)  λειτούργησε για πρώτη φορά τη φετινή χρονιά (2023-2024) και προσδοκά να καλύψει τις ανάγκες μαθητών που έχουν καλλιτεχνικές δεξιότητες.

Κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους οι μαθητές/τριες   διδάσκονται 23 ώρες θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα του Τομέα:
Ελεύθερο Σχέδιο, Γραμμικό Σχέδιο, Ιστορία της Τέχνης,  Αρχές Σύνθεσης, Εφαρμοσμένες Τέχνες με χρήση Η/Υ και το ειδικό εργαστηριακό μάθημα Χαρακτικής -Πλαστικής.

Στο πλαίσιο των παραπάνω μαθημάτων οι μαθητές, με τη συνεχή καθοδήγηση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών, κυρίας Α. Πέτκοβα και κυρίας Ζ. Σιμούλη, οι οποίες με αφοσίωση, πάθος και έμπνευση μπόρεσαν να εξερευνήσουν την καλλιτεχνική τους έκφραση, κατάφεραν να αναπτύξουν τα ταλέντα τους και να δημιουργήσουν υπέροχα έργα τέχνης.

Στα εγκαίνια της έκθεσης που πραγματοποιήθηκε στις 16/5/2024 μας τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας πατήρ Παναγιώτης Καλλιώρας, ο Δ/ντής της Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας κ.Κ.Ζαχαρής, ο απερχόμενος Δ/ντής του σχολείου κ. Α. Τσίρας, μαθητές του 2ου Γυμνασίου Καρδίτσας, καταρτιζόμενοι της πειραματικής ΣΑΕΚ Καρδίτσας της ειδικότητας Ζωγραφικής Τέχνης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της σχολικής μονάδας, κ. Α. Μπέσσας.
Τους ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη και το ενδιαφέρον τους.

Οι μαθητές/τριες έχουν επιλέξει την επόμενη σχολική χρονιά να ακολουθήσουν την ειδικότητα «Σχεδιασμού -Διακόσμησης Εσωτερικών Χώρων». Μετά την αποφοίτησή τους έχουν δυνατότητα να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις για την πρόσβασή τους σε Πανεπιστημιακές και Πολυτεχνικές Σχολές, όπως Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Θεατρικών Σπουδών, Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Μουσικών Σπουδών, Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας, Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών, Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού Θεσσαλίας και πλήθος άλλων σχολών. Τους ευχόμαστε πάντα επιτυχίες στη ζωή τους.

Η έκθεση των έργων των μαθητών θα παραμείνει στο σχολείο μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή 8.30 π.μ.-2.30 μ.μ.
Πέμπτη 8.30 π.μ. -6.00 μ.μ.

Εκδηλώσεις στο 2ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας κατά τη λήξη των μαθημάτων για το σχολικό έτος 2023-24

Μια χρονιά έκλεισε στο σχολείο μας με τον πιο όμορφο και δημιουργικό τρόπο. Παρουσιάστηκαν δράσεις μαθητών, προγράμματα εκπαιδευτικών, ενημέρωση για ευρωπαϊκό πρόγραμμα κινητικότητας ΚΑ1 σχετικό με την επαυξημένη πραγματικότητα και το ημερήσιο πρόγραμμα έληξε με τα εγκαίνια της έκθεσης του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Οι μαθητές του τμήματος Β’ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ μαζί με τις καθηγήτριές τους κ. Άνι Πέτκοβα και κ. Ζωή Σιμούλη παρουσίασαν τις εικαστικές δημιουργίες τους και εντυπωσίασαν με τις ικανότητές τους. Η έκθεση έργων των μαθητών θα παραμείνει στο σχολείο μέχρι το τέλος Ιουνίου. Στην αφίσα θα βρείτε το ωράριο λειτουργίας της.

Η ομάδα παραδοσιακών χορών με την καθοδήγηση της γυμνάστριας του σχολείου μας, κ. Σπυριδούλα Γιαννέλου, πλαισίωσε την έκθεση και δημιούργησε μια συγκινητική ατμόσφαιρα επαφής της τέχνης με την παράδοση.

Κρατάμε τα σχόλια συναδέλφων εκπαιδευτικών που επισκέφτηκαν την έκθεση και παρακολούθησαν τους χορούς απ’ όλη την Ελλάδα.

Αυτό είναι το 2ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας. Ένα δυναμικό, δημιουργικό σχολείο, με εξαιρετικούς εκπαιδευτικούς και μαθητές, που συνεργάζονται άψογα και ακούραστα σε πλήθος δραστηριοτήτων.

Πρόγραμμα Πανελλαδικών εξετάσεων 2024 για τους μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ

Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος

Ημερομηνία Εξέτασης Ώρα Εξεταζόμενο Μάθημα Πανελλαδικών
30/05/2024, Πέμπτη 8:30 Νέα Ελληνικά
01/06/2024, Σάββατο 8:30 Μαθηματικά (Άλγεβρα)
03/06/2024, Δευτέρα 8:30 Αρχές Βιολογικής Γεωργίας
13/06/2024, Πέμπτη 8:30 Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις

Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας

Ημερομηνία Εξέτασης Ώρα Εξεταζόμενο Μάθημα Πανελλαδικών
30/05/2024, Πέμπτη 8:30 Νέα Ελληνικά
01/06/2024, Σάββατο 8:30 Μαθηματικά (Άλγεβρα)
03/06/2024, Δευτέρα 8:30 Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ)
11/06/2024, Τρίτη 8:30 Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης (ΑΟΔ)

Τομέας Πληροφορικής

Ημερομηνία Εξέτασης Ώρα Εξεταζόμενο Μάθημα Πανελλαδικών
30/05/2024, Πέμπτη 8:30 Νέα Ελληνικά
01/06/2024, Σάββατο 8:30 Μαθηματικά (Άλγεβρα)
03/06/2024, Δευτέρα 8:30 Δίκτυα Υπολογιστών
11/06/2024, Τρίτη 8:30 Προγραμματισμός Υπολογιστών

Τομέας Υγείας και Πρόνοιας – Ευεξίας

Ημερομηνία Εξέτασης Ώρα Εξεταζόμενο Μάθημα Πανελλαδικών
30/05/2024, Πέμπτη 8:30 Νέα Ελληνικά
01/06/2024, Σάββατο 8:30 Μαθηματικά (Άλγεβρα)
03/06/2024, Δευτέρα 8:30 Ανατομία – Φυσιολογία 2
11/06/2024, Τρίτη 8:30 Υγιεινή

Ειδικά Μαθήματα

Ημερομηνία Εξέτασης Ώρα Εξεταζόμενο Μάθημα Πανελλαδικών
18/06/2024, Τρίτη 12:00 Αγγλικά
26/06/2024, Τετάρτη 08:30 Γαλλικά


Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ.

Ειδικά για το μάθημα των Αγγλικών  που η ώρα εξέτασης είναι στις 12:00 μ.μ. οι υποψήφιοι πρέπει να προσέλθουν στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 11:30 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Δελτίο Τύπου για την υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ ακαδημαϊκού έτους 2024-2025

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνονται οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίες έχουν οριστεί ως έδρες για την υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία (Αγωνίσματα) των υποψηφίων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α., που θα διεξαχθεί από την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 μέχρι και την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024.

Οι επιτροπές υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας θα λειτουργήσουν στις έδρες των παρακάτω Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:
• Διεύθυνση Α’ Αθήνας,
• Διεύθυνση Β’ Αθήνας,
• Διεύθυνση Γ’ Αθήνας,
• Διεύθυνση Δ’ Αθήνας,
• Διεύθυνση Πειραιά,
• Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής,
• Διεύθυνση Αχαΐας (Πάτρα),
• Διεύθυνση Αρκαδίας (Τρίπολη), το αγώνισμα της κολύμβησης διεξάγεται στο Ναύπλιο
• Διεύθυνση Έβρου (Αλεξανδρούπολη),
• Διεύθυνση Ηρακλείου,
• Διεύθυνση Ιωαννίνων,
• Διεύθυνση Ανατολικής Θεσσαλονίκης,
• Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης,
• Διεύθυνση Καβάλας,
• Διεύθυνση Κοζάνης, το αγώνισμα της κολύμβησης διεξάγεται στην Πτολεμαΐδα.
• Διεύθυνση Λάρισας,
• Διεύθυνση Μαγνησίας,
• Διεύθυνση Τρικάλων, δεν διεξάγεται το αγώνισμα της κολύμβησης σε αυτή την
επιτροπή
• Διεύθυνση Λέσβου, το αγώνισμα της κολύμβησης διεξάγεται στη Χίο

Διευκρινίζεται ότι όσοι θα προσέρχονταν στην Επιτροπή Εξέτασης με έδρα τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και επιθυμούν να εξεταστούν στο αγώνισμα της κολύμβησης, λόγω έλλειψης κολυμβητηρίου 50μ. στην συγκεκριμένη πόλη, θα πρέπει να προσέλθουν για όλες τις πρακτικές δοκιμασίες τους στην Επιτροπή Εξέτασης με έδρα τη Λάρισα ή στην Επιτροπή Εξέτασης με έδρα το Βόλο.

Τονίζεται ότι δεν επιτρέπεται η εξέταση του υποψηφίου σε περισσότερες από μία επιτροπές.

Οι συγκεκριμένοι χώροι διεξαγωγής των αγωνισμάτων και το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε επιτροπής, ανακοινώνονται από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αναρτώνται στις ιστοσελίδες τους.

Παρακαλούμε όπως τηρηθεί αυστηρά το πρόγραμμα, πλην των περιπτώσεων υποψηφίων των ΕΠΑΛ που εξετάζονται έως και τις 17 Ιουνίου, των υποψηφίων που συμμετέχουν στις εξετάσεις ειδικών μαθημάτων από 18 έως και 28 Ιουνίου καθώς και άλλων εξαιρετικών και έκτακτων περιπτώσεων. Για τους συγκεκριμένους υποψηφίους η οικεία επιτροπή οφείλει να ορίζει, διαφορετική ημέρα εξέτασης εφόσον η ημέρα πρακτικής δοκιμασίας συμπίπτει με την ημέρα εξέτασής τους στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Σας υπενθυμίζουμε ότι τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα καταθέσουν οι υποψήφιοι κατά την προσέλευσή τους στις επιτροπές υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας έχουν ήδη ανακοινωθεί με το από 17 Απριλίου 2024 Δελτίο Τύπου, το οποίο μπορείτε να αναζητήσετε στις Ανακοινώσεις της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Πατήστε στους παρακάτω συνδέσμους για να δείτε τα επίσημα έγγραφα:
Διαβίβαση Δελτίου Τύπου ΤΕΦΑΑ 2024
Δελτίο Τύπου ΤΕΦΑΑ 2024

ΜΑΘΗΤΕΙΑ: Άνοιξε η εφαρμογή για την υποβολή συμμετοχής στις εξετάσεις “Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας” των ΕΠΑΛ

ΕΟΠΠΕΠ 1Οι ενδιαφερόμενοι για τις Εξετάσεις Πιστοποίησης αποφοίτων του “Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας” των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) 1ης περιόδου 2024, μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής τους στην ειδική εφαρμογή, μέσω της ιστοσελίδας του ΕΟΠΠΕΠ πατώντας εδώ, επισυνάπτοντας και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σε ηλεκτρονική μορφή.

Η προθεσμία για την υποβολή της αίτησης είναι έως και τις 08/05/2024.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τους παρακάτω συνδέσμους:

  1. την ιστοσελίδα του ΕΟΠΠΕΠ
  2. τον οδηγό υποβολής

Ενδοσχολική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών του σχολείου μας σε θέματα φυσικών καταστροφών και κλιματικής αλλαγής

Στο πλαίσιο της εσωτερικής αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και με αφορμή τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή μας τα τελευταία χρόνια, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, στον χώρο του σχολείου μας, επιμορφωτική δράση σε θέματα φυσικών καταστροφών και κλιματικής αλλαγής από τον προϊστάμενο του Κ.Ε.ΠΕ.Α. Μουζακίου, κ. Αντώνιο Ντάνη.

Στόχος της δράσης ήταν η ενημέρωση των εκπαιδευτικών και η ευαισθητοποίησή τους σε θέματα ασφάλειας φυσικών καταστροφών στο χώρο του σχολείου και η απόκτηση γνώσεων, ώστε να ενισχυθεί η ετοιμότητά τους.

Ο κ. Ντάνης μας ενημέρωσε πως το Κ.Ε.ΠΕ.Α. Μουζακίου μελέτησε το θέμα των έντονων πλημμυρικών φαινομένων εξετάζοντας: τις αιτίες που οδηγούν σε αυτά τα φαινόμενα, τις ανθρώπινες παρεμβάσεις, τα μέτρα που οφείλει να λαμβάνει η πολιτεία, τις διεθνείς συμβάσεις και τη σχέση με τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης, συστήνοντας ομάδα με την ονομασία «Δευκαλίωνας: Εκπαίδευση για τις πλημμύρες». Το εκπαιδευτικό υλικό σχεδιάστηκε και συγγράφηκε από τα ίδια τα μέλη της ομάδας με την επιστημονική επιμέλεια μελών της Πανεπιστημιακής κοινότητας της Ελλάδας.

Η Διευθύντρια του σχολείου μας κ. Ουρανία Μαγγίνα και οι εκπαιδευτικοί ευχαριστούν τον κ. Ντάνη που αποδέχτηκε την πρόσκληση.

Την δράση διοργάνωσαν οι καθηγήτριες του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος: κ. Μαρία Θάνου ΠΕ88.01 και κ. Σουλτάνα Κάλφα ΠΕ88.01.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση