Έκθεση ζωγραφικής

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν  το απόγευμα της Πέμπτης 11/02 τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής που διοργανώνει το σχολείο  μας στα πλαίσια των δράσεων που αναπτύσσει ως Πρεσβευτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, με υπεύθυνη την καθηγήτρια Πληροφορικής και υποδιευθύντρια του σχολείου κα Αικατερίνη Πάσχου. Στη χώρα μας επίσημος διοργανωτής του εορτασμού της ημέρας είναι το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, μέσω της Δράσης Ενημέρωσης Saferinternet.gr. Οι στόχοι του εορτασμού είναι τα παιδιά και οι νέοι με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών και των κηδεμόνων τους να μπορούν να αναλάβουν το δικό τους ρόλο στην δημιουργία ενός καλύτερου Διαδικτύου με το να είναι ευγενικοί, να σέβονται τους άλλους, να προστατεύουν τη διαδικτυακή φήμη -τη δική τους και των άλλων- και να αναζητούν θετικές, δημιουργικές ευκαιρίες. Επίσης, είναι σημαντικό να συμβάλλουν στην καταπολέμηση των αρνητικών πτυχών του Διαδικτύου λαμβάνοντας ενεργά θέση κατά του εκφοβισμού και κάθε είδους παραβατικής (διαδικτυακής) συμπεριφοράς, και να αναφέρουν ακατάλληλο και παράνομο περιεχόμενο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κος Μιχάλης Παπανούσκας, ο Σχολικός Σύμβουλος Οικονομολόγων κος Λούκας Ηλίας και εκπρόσωπος της Ιέρας Μητρόπολης Καρδίτσας. Οι μαθητές του τομέα Πληροφορικής Τζιόλια Ανδριάννα, Μιχοπούλου Κατερίνα, Καραστέργιος Χρήστος ενημέρωσαν το κοινό για το Διαδίκτυο με μια παρουσίαση με θέμα «Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!» που είναι και το σύνθημα του φετινού εορτασμού, ενώ ο μαθητής Τζανάι Ρονάλντο τραγούδησε ποιήματα (https://www.youtube.com/watch?v=CUXBtDWC76Q) που έγραψαν οι μαθητές για το Διαδίκτυο με ένα μοναδικό και ξεχωριστό τρόπο. Η εκδήλωση έκλεισε με ένα μικρό μπουφέ γλυκών εδεσμάτων, που ετοίμασαν οι μαθητές και μαθήτριες του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων με την εποπτεία των καθηγητριών Α. Ζερβουδάκη, Μ. Θάνου και Ν. Βαβλιάρα.

Κεντρικό θέμα της έκθεσης είναι φυσικά το Διαδίκτυο, εκτίθενται όμως και έργα με άλλα θέματα, όπως η βία και ο ενδοσχολικός εκφοβισμός, το κάπνισμα, η ισότητα μεταξύ των δύο φύλων και οι φυσικές επιστήμες, τα οποία έγιναν στα πλαίσια διάφορων δράσεων και προγραμμάτων που υλοποίησε το σχολείο τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Επίσης, υπάρχουν και έργα των μαθητών-τριων της Β’ τάξης του τμήματος Βρεφονηπιοκομίας του σχολείου, τα οποία δημιουργήθηκαν με την εποπτεία και καθοδήγηση της καθηγήτριας κας Ελένης Τσέλιου, η οποία επιμελήθηκε και το στήσιμο της έκθεσης. Να σημειώσουμε εδώ ότι μετά τη γνωστή διετή περιπέτειά του, τη φετινή σχολική χρονιά ανασυστάθηκε και λειτουργεί ξανά στο σχολείο μας ο Τομέας Υγείας –Πρόνοιας.
Οι ζωγράφοι του σχολείου, μαθητές παλαιότεροι και τωρινοί, είναι:


o Χασάλα Θωμάς
o Μπαρκαλής Ηλίας
o Σιαφάκα Χριστίνα
o Γκαζούνη Χριστίνα
o Γκαζούνη Ελευθερία
o Τζανάϊ Ρονάλντο
o Σκρέκος Χρήστος
o Τσιαλούκης Βασίλης
o Νικολάκου Σοφία
o Πατούνης Γιάννης
o Κολοβού Κατερίνα

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή την Παρασκευή και το Σάββατο, 12 & 13 Φεβρουαρίου και ώρα 6-8μ.μ.

Δείτε την πρόσκληση και το πρόγραμμα των εγκαινίων. Επίσης, αποσπάσματα της τελετής των εγκαινιών μπορείτε να παρακολουθήσετε στο κανάλι του σχολείου  μας στο youtube ακολουθώντας τους συνδέσμους: 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση