Εντυπωσιακή συμμετοχή στο 1ο Μαθητικό Συνέδριο

Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε η συμμετοχή του σχολείου μας στο 1ο Μαθητικό Συνέδριο με τίτλο “Δημιουργική Πολυφωνία στο Σύγχρονο Σχολείο”, που πραγματοποιήθηκε σε παράλληλες συνεδρίες στις αίθουσες της Δημοτικής Πινακοθήκης και του Αρχαιολογικού Μουσείου, στις 10 και 11 Μαΐου 2018, για την αρτιότητα, την πρωτοτυπία και την ποιότητα των εργασιών που παρουσιάστηκαν. Παρουσιάστηκαν τέσσερις εισηγήσεις, που κέρδισαν τις καλύτερες εντυπώσεις και σχόλια των παρευρισκομένων.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του τομέα Διοίκησης και Οικονομίας παρουσίασαν την εργασία με θέμα «Young Business Τalents: Επιχειρηματική προσομοίωση», κερδίζοντας το ακροατήριο με την άρτια οργάνωση, τη δημιουργικότητα και την πρωτοτυπία τους. Ένα project που εκπονήθηκε κατά τη διάρκεια του σχ. έτους 2017-18 δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να εξασκηθούν στη λήψη όλων των αποφάσεων που λαμβάνονται μέσα σε μια εικονική εταιρεία. Δύο ομάδες μαθητών συμμετείχαν στον Εθνικό τελικό διαγωνισμό που έγινε στην Αθήνα στις 13 Απριλίου.

Συμμετείχαν οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ Τάξης Γιώργος Διακουμάκος, Μαρία Μπάγκου, Στυλιανή Μαλλιαρού, Κων/νος Παναγιωτής, Κλέιντα Σκούρα και Αναστασία Φυτιλή. Το συντονισμό και επίβλεψη της εισήγησης ανέλαβε η εκπαιδευτικός Τριανταφυλλιά Αραμπατζή.

Οι μαθητές του τομέα Γεωπονίας,Τροφίμων και Περιβάλλοντος παρουσίασαν την εργασία με θέμα «Διατροφή στη σύγχρονη εποχή- Περιβάλλον».

Συμμετείχαν οι μαθητές Ζωή Σταύρου της Α τάξης, Όλγα Μούστου της Β’ τάξης και Μελίνα Κωστέλλου της Γ’ τάξης. Οι μαθητές παρουσίασαν την εργασία που εκπόνησαν στο πλαίσιο περιβαλλοντικού προγράμματος, τονίζοντας πως οι σωστές διατροφικές συνήθειες και η διατροφική συμπεριφορά προστατεύουν το περιβάλλον. Εδειξαν ότι η διατροφή είναι παράγοντας που συμβάλλει περισσότερο στο ενεργειακό αποτύπωμα, καθώς εγκαταλείπουμε παραδοσιακούς τρόπους ζωής και εμπλεκόμαστε σε ρυθμούς που επιβάλλει η σύγχρονη εποχή με το γρήγορο και έτοιμο φαγητό από βιομηχανοποιημένα τρόφιμα επηρεάζοντας το ενεργειακό αποτύπωμα των τροφίμων. Συντονιστές και επιβλέποντες ήταν οι εκπαιδευτικοί Αναστασία Ζερβουδάκη και Μαρία Θάνου.

Οι μαθητές της Β΄ τάξης του τομέα Πληροφορικής, Αναστάσης Μπανιάς, Βασίλης Μαγνήσαλης, Αργύρης Μπούκης και Λεντιάνο Καραμάνι, ανέβασαν ψηλά τον πήχη ως προς την πρωτοτυπία της εισήγησης. Με μια άψογη παρουσίαση που καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους, οι μαθητές με την εργασία τους «Μια Εικόνα Χίλιες Λέξεις (Επαυξημένη πραγματικότητα με χρήση κινητού τηλεφώνου) καθήλωσαν το κοινό φτιάχνοντας σενάρια, εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες της HP REVEAL εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας (AR). Στην επιτυχημένη εκδήλωση συμμετείχε με τη βοήθεια του τομέα Πληροφορικής και η Α΄ τάξη με τους μαθητές Απόστολο Παπαδόπουλο, Άγγελο Πατσιαούρα, Έλντα Ταφίλι και Μαρία Σίνα. Στην εργασία τους με τίτλο «Μια Εικόνα Χίλιες Λέξεις (Δημιουργία Κόμικ)» παρουσίασαν ένα ψηφιακό κόμικ με το «δροσερό» εργαλείο PIXTON. Μπερδεύοντας στοιχεία μυθολογίας, τοπικής ιστορίας, Υπηρεσίες Διαδικτύου και τα αγάλματα που κοσμούν την πλατεία της Καρδίτσας (Μούσες, Καραϊσκάκης, Πλαστήρας, Μάνα), έπλεξαν ένα σενάριο που κέρδισε αβίαστα την προσοχή του ακροατηρίου προσθέτοντας μια ευχάριστη νότα στο συνέδριο. Συντονιστές και επιβλέποντες εκπαιδευτικοί ήταν οι Ευαγγελία Οικονόμου, Σοφία Οικονόμου και Αριστέα Μπασιακούρα (τομεάρχης Πληροφορικής). Να σημειώσουμε εδώ ότι προσεχώς θα γίνουν δωρεάν μαθήματα επαυξημένης πραγματικότητας (AR) και Ρομποτικής για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων στο χώρο του 2ου ΕΠΑΛ από μαθητές του σχολείου μας.

Δείτε αποσπάσματα από τις παραπάνω παρουσιάσεις στο κανάλι του σχολείου μας στο youtube στα βίντεο που ακολουθούν:

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση