Δημιουργία κόμικ με το Toondoo του τμήματος ΕΣΤα

Το Toondoo είναι ένα χρήσιμο και διασκεδαστικό εργαλείο για τη δημιουργία κόμικ. Οι μαθητές από το τμήμα του ολοημέρου ΕΣΤα, δημιούργησαν τις δικές τους ιστορίες, τις οποίες μπορείτε να δείτε παρακάτω!

Ιάσονας Χ., Ε2
esta2

Αντώνης Π., Ε2
 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Δημιουργία κόμικ με το Toondoo των τμήματων ΓΣΤ(β+γ) και ΑΣΤ(γ)

Το Toondoo είναι ένα χρήσιμο και διασκεδαστικό εργαλείο για τη δημιουργία κόμικ. Οι μαθητές από τα τμήματα του  ΓΣΤ(β+γ) και ΑΣΤ(γ) ολοημέρου δημιούργησαν τις δικές τους ιστορίες, τις οποίες μπορείτε να δείτε παρακάτω!

Έφη Τ.- Χρυσή Τ. (Γ2)
TRIL7

Νικόλας Δ. (Γ2)

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Δημιουργία κόμικ με το Toondoo του τμήματος Δα

Το Toondoo είναι ένα χρήσιμο και διασκεδαστικό εργαλείο για τη δημιουργία κόμικ. Οι μαθητές από το τμήμα του ολοημέρου Δα, δημιούργησαν τις δικές τους ιστορίες, τις οποίες μπορείτε να δείτε παρακάτω!

Μάρκος Δ., Κυριάκος Κ., Θανάσης Λ. (Δ1)
da6

Ελένη Τ., Ελισάβετ

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Η ώρα του κώδικα με το Star Wars

star wars

Σε συνέχεια της προηγούμενης ώρας του κώδικα, ασχοληθήκαμε με τον Πόλεμο των Άστρων! Μέσα από απλές εντολές οι μαθητές και οι μαθήτριες φτιάχνουν τις πίστες και στη συνέχεια προσπαθούν να τις περάσουν παίζοντας. Μια ακόμη

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Η ώρα του κώδικα με το Minecraft

minecraft

 

Μία διασκεδαστική εκπαιδευτική δραστηριότητα που εισάγει τους μαθητές στο πνεύμα του προγραμματισμού μέσα από το δημοφιλές παιχνίδι Minecraft! Οι μικροί προγραμματιστές καλούνται να δώσουν τις κατάλληλες εντολές για να χτίσουν σπίτια, να κουρέψουν πρόβατα, να

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Δραστηριότητα στο Scratch (6)

wizzard1

 

Συνεχίζοντας την προηγούμενη μας δραστηριότητα κάναμε μερικά ακόμη «μαγικά»! Όταν πατάμε το κενό ο μάγος λέει «αλλάξτε χρώμα» και οι νυχτερίδες αλλάζουν χρώμα! Με τα βελάκια πάνω και κάτω αλλάζουν μέγεθος!

 

Δραστηριότητα στο Scratch (5)

Σε συνέχεια της προηγούμενης δραστηριότητας, κάναμε το μάγο και το χαλί να κινούνται με το δεξί και αριστερό βελάκι, το φάντασμα να μεγαλώνει και να μικραίνει και να μετακινείται με το πάνω και κάτω βέλος και διπλασιάζοντας τη νυχτερίδα, φτιάξαμε πολλές που κινούνται σε διάφορες κατευθύνσεις. Όταν κάνουμε κλικ πάνω σε οποιαδήποτε νυχτερίδα εξαφανίζεται.

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Δραστηριότητα στο Scratch (4)

Μια δραστηριότητα για τις όψεις και τις εμφανίσεις των μορφών. Το φάντασμα μιλάει όταν κάνουμε κλικ επάνω του, η νυχτερίδα πετάει και όταν κάνουμε κλικ πάνω της εξαφανίζεται. Επίσης κουνιέται το μαγικό χαλί και το ραβδί του μάγου βγάζει λάμψη!

wizzard » Διαβάστε όλο το άρθρο