Επίσκεψη στο Paradise Park

 

 

Την Τετάρτη 15/01/2020 οι μαθητές – τριες των Α’ , Β’ και Γ’ τάξεων, επισκέφτηκαν το Paradise Park και παρακολούθησαν βιωματικά προγράμματα.  Οι τάξεις Α’ και Β’ παρακολούθησαν το πρόγραμμα διατροφής «Ανακαλύπτω το μπισκότο και τη σοκολάτα». Μέσω αυτού του προγράμματος τα παιδιά μαθαίνουν τα υλικά για την παρασκευή μπισκότου και στη συνέχεια δημιουργούν μοναδικές σοκολατένιες και μπισκοτένιες κατασκευές και τις απολαμβάνουν, πάντα με μέτρο, ενώ ενημερώνονται για τα διατροφικά τους στοιχεία.  

 

Οι μαθητές της Γ’ τάξης παρακολούθησαν το πρόγραμμα Μυθολογία Β’, ένα πρόγραμμα βασισμένο στην ύλη του μαθήματος της Ιστορίας  της Γ’ Δημοτικού.

Ανακοίνωση Δήμου Θηβαίων για τη λειτουργία των σχολείων στις 8/1/2020

Λόγω της χιονόστρωσης και κυρίως των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θηβαίων, μετά από απόφαση του Δημάρχου κ. Γιώργου Αναστασίου, ανακοινώνεται ότι, την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020 όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης :

Α) των Δημοτικών Ενοτήτων Πλαταιών και Βαγίων του Δήμου Θηβαίων θα παραμείνουν κλειστά
Β) των Δημοτικών Ενοτήτων Θήβας και Θίσβης θα λειτουργήσουν από ώρα 09:00

Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί (Θήβας και Βαγίων) του Δ.Ο.Θ. θα λειτουργήσουν κανονικά.

Οι ευχές μας!

Πρόσκληση

Βιωματικό Σεμινάριο-Εργαστήριο

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Βοιωτίας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ρητορικών και

Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.) και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης

Θήβας «Ο ΠΙΝΔΑΡΟΣ», συνδιοργανώνουν επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο-εργαστήριο με τίτλο:

«Παιδαγωγική Επικοινωνία: Ενδυναμώνοντας την επαγγελματική ταυτότητα των εκπαιδευτικών μέσα από την καλλιέργεια δεξιοτήτων επικοινωνίας».

Το σεμινάριο-εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη το απόγευμα, στις  12 Δεκεμβρίου, κατά τις ώρες 5.00μ.μ.  έως 8.00μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας.

Επίδοση βαθμολογίας Α’ Τριμήνου

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες, 

σας ενημερώνουμε ότι

η βαθμολογία του Α’ τριμήνου θα δοθεί την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 στις 12:30μ.μ.

Κατά τις ίδιες ώρες μπορούν να προσέρχονται και οι γονείς των μαθητών της  Α’ & Β’ τάξης, για τις

οποίες δεν προβλέπεται βαθμολογική αξιολόγηση των μαθητών, προκειμένου να ενημερωθούν

περιγραφικά για την επίδοση των παιδιών τους.

 

«Συρανό ντε Μπερζεράκ»

Αποχαιρετήσαμε τον Νοέμβρη επίσης με θέατρο. Την Παρασκευή 29-11-2019, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ’ τάξης παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση  «Συρανό ντε Μπερζεράκ» του Edmond Rostand, στο θέατρο Κάππα.

Ο Συρανό, φοβερός ξιφομάχος και ποιητής, είναι ερωτευμένος με την Ρωξάνη. Όμως δεν τολμάει να της το πει, γιατί τον εμποδίζει η μεγάλη του μύτη. Ο Κριστιάν είναι κι αυτός ερωτευμένος με τη Ρωξάνη, δεν ξέρει όμως πώς να εκφράσει τα συναισθήματά του. Ο Συρανό δέχεται να βοηθήσει τον Κριστιάν να κερδίσει την αγάπη της Ρωξάνης, με τα δικά του λόγια· τα λόγια ενός ποιητή. Οι δύο πρωταγωνιστές στην πραγματικότητα είναι οι δύο πλευρές ενός ανθρώπου, το σώμα και η ψυχή.

Ποιος θα νικήσει; Η εξωτερική ομορφιά του Κριστιάν ή η ομορφιά της ψυχής του Συρανό;

Σε μια εποχή που κυριαρχεί η τεχνολογία και η απρόσωπη επικοινωνία, που οι άνθρωποι φοβούνται να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, που η καθημερινότητά μας κατακλύζεται από αψεγάδιαστα πρότυπα ομορφιάς, που ο σχολικός και κοινωνικός εκφοβισμός είναι πιο έντονος παρά ποτέ, ο «Συρανό» έρχεται να υμνήσει με τον δικό του τρόπο τον έρωτα. Να μας δείξει ότι η ουσιαστική επικοινωνία, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και τα δικαιώματα του άλλου, μα πάνω απ’ όλα η ειλικρινής αγάπη, έχει τη δύναμη να μας μεταμορφώσει και να μας απελευθερώσει.

«Ερωτόκριτος»

Καλωσορίσαμε τον Νοέμβριο με θέατρο!

Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄και Β΄τάξης παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Ερωτόκριτος» στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.

Ο «Ερωτόκριτος» του Βιτσέντζου Κορνάρου, που είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα της ελληνικής λογοτεχνίας, ταξίδεψε τα παιδιά στη λαϊκή μας παράδοση και σε εκείνες τις εποχές των ιπποτών και των ηρώων, τότε που όλα ήταν μεγάλα, και οι αγάπες και τα μίση και οι πόλεμοι και οι γιορτές.

Με αφορμή την ιστορία αγάπης δυο νέων ξεδιπλώνεται ένας ολόκληρος κόσμος που καθορίζεται τόσο από τη μοίρα όσο και από την τόλμη, το θάρρος και την ισχυρή θέληση των ανθρώπων.

 

Ο αγιασμός μας

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2019-2020

θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11-9-2019 και ώρα 8:30 στο προαύλιο του σχολείου μας!!!

Καλή σχολική χρονιά σε όλους!!!!

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων