ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ (λίγο πριν την επέτειο της 25ης Μαρτίου)

14 Μαρτίου 2011 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΗΤΕΙΑΣ

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 είναι κοντά… Διαβάστε, λοιπόν, κι απολάυστε «επίκαιρα» μαθητικά μαργαριτάρια…

 Τούρκοι και Έλληνες

-«Η οθωμανική αυτοκρατορία απλωνόταν σε τρεις ηπείρους: Ασία, Ευρώπη και Αμερική» (ωραία!!!).

-«Ο Αλέξανδρος Μαυροσκορδάτος…» (βάλε και μπόλικο κρεμμύδι!).

Ο Μαυροκορδάτος.

-«Οι δάσκαλοι του Γένους, ο Αδαμάντιος Κοραής και ο Ρήγας Φεραίος, βοήθησαν τους σκλαβωμένους Έλληνες να μάθουν γραμμάτια» (και τα πληρώνουν ακόμα!).

-«Η Φιλική Εταιρεία σκοπό είχε να βοηθήσει τους άνεργους πολίτες… (κάτι σας το Υπουργείο Εργασίας).

κλέφτες και αρματολοί (…αμαρτωλοί)

-«Οι κλέφτες και οι αμαρτωλοί βοήθησαν πολύ στην απελευθέρωση της Ελλάδας» (Πάτερ, άφες αυτοίς ου γαρ οίδασι τι ποιούσι…).

-«Κύριος αντίπαλος των Σουλιωτών ήταν ο Αλή Μπαμπά» (και οι 40 κλέφτες;).

-«Οι κλέφτες άλλαζαν κάθε μέρα λημέρι και καμιά φορά κοιμόνταν με το ένα μάτι ανοιχτό και αγκαλιά με τα όπλα τους (μαύρη ζωή που κάνουμε εμείς οι μαύροι κλέφτες).

ο χορός του Ζαλόγγου

-«Το χορό του Ζαλόγγου τον χόρευαν μια φορά το μήνα. Σήμερα δεν τον χορεύουν (Μετά από αυτή την απάντηση ίσως τον χορέψει ο δάσκαλος σου).

-«Ο χορός του Ζαλόγγου μοιάζει πολύ με τον καλαματιανό» (δεύτερο σοκ!).

ο Καποδίστριας διχάζει ακόμα…

Ο Ιωάννης Καποδίστριας.

-«Ο Καποδίστριας έφερε γεωπόνους και καλλιέργησε την πατάτα. Οι Έλληνες όμως δεν ήθελαν να πάρουν και έτσι δεν πήραν. Ο Καποδίστριας είχε βάλει φρουρούς για να μην την πάρουν. Μετά οι Έλληνες το ξανασκέφτηκαν και τελικά πήγαν να την κλέψουν».

-Μαθήτρια συμπληρώνει για το ίδιο θέμα: «Ο Καποδίστριας γυρίζοντας από την Αμερική (πότε βρέθηκε εκεί;) έφερε κάτι σακιά με πατάτες… (τα κουβαλούσε στους ώμους;). Οι Έλληνες τότε, επειδή νόμιζαν ότι είναι κάτι πολύτιμο, πήγαν και πήραν τις πατάτες κι από τότε στην Ελλάδα καλλιεργήθηκε η πατάτα. Γι’ αυτό τώρα τις τρώμε τηγανητές». (έτσι λοιπόν εξηγείται η μανία… τηγανοπατατοφαγίας).

-«Αν ζούσε σήμερα ο Καποδίστριας, οι Έλληνες θα περνούσαν πιο καλά και θα ήταν πιο πλούσιοι (αν ζούσε θα ήταν βέβαια κάπου τριακοσίων ετών. Παιδαρέλι!).

-«Αυτά που έκανε ο Καποδίστριας ήταν πολύ καλά. Θα τον χαρακτήριζα έξυπνο, καλό και λίγο ψώνιο» (κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής).

«πόλεμος είναι, δεν είναι παίξε-γέλασε!»

-«Οι πολιορκημένοι Έλληνες στο Μεσολόγγι δεν περνούσαν καλά, γιατί δεν είχαν νερό, φάρμακα, ρούχα, σαλάμι, ίντερνετ και τηλεόραση» (όλα αυτά το μακρινό 1826).

-«…Και τότε νίκησαν οι Μεγάλες Δυνάμεις τον τουρκοαιγυπτιακό στόλο στα Δερβενάκια» (ποιος είδε βάρκα στη στεριά… και δεν την φοβήθηκε;).

-«Έτσι έκαναν πόλεμο για να καταφέρουν να γίνει ειρήνευση» (μιλώντας για την επέμβαση των Μεγάλων Δυνάμεων στο Ναβαρίνο. Τις ΗΠΑ μου θυμίζει αυτό).

Η ναυμαχία στο Ναβαρίνο.

Δημοσιευμένο στην κατηγορία  ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ .

1 σχόλιο

  1.    nm b  |  27 Μαρτίου 2011 στις 19:42     Απάντηση

    polu oraia

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


ΠΟΤΕ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ;

Το «2ον Δημοτικό Σχολείο Σητείας ιδρύθη ως 5τάξιον με την υπαριθμόν 161 απόφαση στις; 2 Ιουνίου 1951 με 155 μαθητές». ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΗΜΕΡΑ

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς