Το σχολείο μας

 

Το 2ο Ολοήμερο Δημ. Σχολείο Πορταριάς – Άλλης Μεριάς στεγάζεται σε ένα ολοκαίνουριο σύγχρονο εξοπλισμένο κτίριο!

Έιναι ένα 6/θέσιο Σχολείο το οποίο έχει σημειώσει αλματώδη ανάπτυξη στο μαθητικό του πληθυσμό τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα, το 2004 αριθμούσε 37 μαθητές, ενώ σήμερα αριθμεί 124 και το σχολικό έτος 2016-2017 λειτουργεί ως 7/θέσιο. Στο Σχολείο υπάρχουν 8 οργανικές θέσεις δασκάλων καθώς επίσης Γυμναστικής & Αγγλικών. Επίσης, διδάσκεται Μουσική σε όλες τις τάξεις και Γαλλικά στις Ε΄ & Στ΄.

Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων. Πραγματοποιούνται επίσης συχνά εκπαιδευτικές επισκέψεις εντός νομού για να γνωρίσουν τα παιδιά τον πολιτισμό του τόπου τους και να έρθουν σε επαφή με όλα όσα η πόλη τους προσφέρει. Σ” αυτό το πλαίσιο, γίνεται προσπάθεια να παρακολουθούν τα παιδιά θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές προβολές με παιδαγωγικό υπόβαθρο.

Το σχολείο συμμετέχει σε συνεργατικές δραστηριότητες με άλλα σχολεία εντός και εκτός νομού (Φεστιβάλ χορωδιών δημοτικών σχολείων Κατερίνης, Ναυτική Εβδομάδα σε συνεργασία με τη Μαγνήτων Κιβωτό, και άλλα). Έχει συνεργαστεί με συλλόγους και οργανισμούς σε διάφορες δράσεις του, φιλανθρωπικές και ενημερωτικές. Εκπαιδευτικοί του σχολείου έχουν συμμετάσχει σε επιμορφωτικές ημερίδες ως επιμορφωτές αλλά και έχουν παρουσιάσει υλικό και δουλειά τους σε άλλα σχολεία με σκοπό την ενημέρωση των συναδέλφων. Τέλος, εδώ και τρία χρόνια, οι τελειόφοιτοι μαθητές συμμετέχουν στις εξετάσεις γλωσσομάθειας του Κρατικού Πιστοποιητικού για το επιπεδο Α1-Α2 στα Αγγλικά, με 100% ως τώρα επιτυχία.

Στο Ολοήμερο φοιτούν πάνω από 60 παιδιά, τα οποία προέρχονται απ” όλες τις τάξεις του πρωινού σχολείου. Στο τμήμα αυτό γίνεται προετοιμασία των μαθημάτων της επομένης. Επιπλέον, προσφέρονται αντικείμενα επιλογής, όπως Αγγλικά, Γυμναστική, Χορός και Μουσική.

Το Δημοτικό Σχολείο Άλλης Μεριάς ιδρύθηκε το 1887.

9 thoughts on “Το σχολείο μας

  1. Συγχαρητήρια σε όλους σας, μαθητές και εκπαιδευτικούς, για το καταπληκτικό ιστολόγιο! Ωραίες και χρήσιμες αναρτήσεις, δραστηριότητες που γίνονται με αγάπη και μεράκι και εικόνες με πολύ γλυκές φατσούλες! Keep up the good work everyone!

  2. Όλα είναι καταπληκτικά! Η αλήθεια είναι ότι κάναμε μεγάλη προσπάθεια με τα καπάκια και το νόημα αυτού είναι η ανάδειξη του εθελοντισμού και η αλληλοβοήθεια μεταξύ των ανθρώπων και ειδικότερα αυτών που χρειάζονται τη βοήθειά μας!

  3. Αυτό το σχολείο είναι και θα είναι για πάντα στην καρδιά μου!
    Τους αγαπάω όλους, με όλοι μου την ψυχή και το «είναι» μου!
    μαθητές και δάσκαλοι είναι πάντα ενωμένοι και φτιάχνουν μαζί μικρά θαύματα!!!
    *μια παλιά μαθήτρια του 2014…

Σχολιάστε