Και φέτος στο χωριό μας έγινε η γιορτή των Λουλουδιών. Το τοπικό συμβούλιο του Δήμου ανέλαβε το στήσιμο των σημείων έκθεσης και πώλησης λουλουδιών και ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Άλλης Μεριάς, με την αρωγή του τοπικού συμβουλίου, του Δημοτικού Σχολείου Άλλης Μεριάς και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημ. και Νηπ. Άλλης Μεριάς, διοργάνωσε τη λαμπερή και πολύχρωμη υποδοχή της άνοιξης με τις εκδηλώσεις  του Πολιτιστικού Παζαριού που αποτελεί κομμάτι της Γιορτής των Λουλουδιών . Όπως και πέρυσι,  δε θα μπορούσε να μην εγκαινιάσει την εκδήλωση το καλλιτεχνικό τμήμα του σχολείου μας, που συμμετείχε με εικαστικές δημιουργίες, θεατρικά δρώμενα, αφηγήσεις και … λουλουδάτα τραγούδια!

Πέρα από την καθιερωμένη έκθεση λουλουδιών που διήρκεσε δύο εβδομάδες  , ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος διοργάνωσε και φέτος εκδηλώσεις με μια μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων, από διαλέξεις και κινηματογραφικές προβολές μέχρι πρωτάθλημα τάβλι και Flying Fox. Η συμμετοχή και η προσέλευση ήταν ενθουσιώδης και ο κόσμος παρέμενε μέχρι αργά το βράδι στο καφέ-μπαρ στο προαύλιο του παλιού σχολείου, δείχνοντας για άλλη μια φορά πόσο σημαντικό είναι να διοργανώνται τέτοιες εκδηλώσεις σε τοπικό επίπεδο και δημιουργώντας προσδοκίες για την επόμενη χρονιά.

Την Πέμπτη 30 Απριλίου στις 19.00 ξεκίνησε το Πολιτιστικό Παζάρι με την εμφάνιση των μαθητών των Α΄, Β΄ και Ε΄ τάξεων. Οι πάγκοι, γεμάτοι με όλων των ειδών τα λουλούδια και κηπευτικά, είχαν ήδη στηθεί στο χώρο του πάρκινγκ και τα χειροποίητα κοσμήματα, διακοσμητικά και τοπικά γλυκά στην αυλή του παλιού δημοτικού σχολείου. Κόσμος είχε πλημμυρίσει την αυλή και η υποδοχή των μικρών καλλιτεχνών έγινε με ενθουσιασμό. Η γιορτή άνοιξε εμβληματικά με την «Άνοιξη» του Βιβάλντι παιγμένη στο πιάνο από τη μαθήτρια της Γ΄ Ραφαέλα Μελτζινίτη και ακολούθησαν οι μαθητές της Β΄ με ένα θεατρικό με αγανακτισμένα και ταλαιπωρημένα λουλούδια που δίνουν στα παιδιά ένα καλό μάθημα. Τη σκυτάλη πήρε η μπάντα της Α΄ που μας τραγούδησε γλυκά δύο αγαπημένα τραγούδια, τους «Ήλιους» σε μουσική και στίχους του Ορφέα Περίδη και τη «Μαργαρίτα Μαγιοπούλα» σε στίχους του Ιάκωβου Καμπανέλλη και μουσική Μική Θεοδωράκη.

Συνέχισε η χορωδία και ορχήστρα της Ε΄ που δραματοποίησε μια αφήγηση της μαθήτριας της ΣΤ΄ Κωνσταντίνας Γιαννοπούλου βασισμένη στην αγαπημένη «Λουλουδοκυβέρνηση» της Γιώτας Κούγιαλη (η οποία είχε επισκεφτεί το σχολείο μας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου). Η γιορτή συνεχίστηκε με τραγούδια και μουσικές που επιλέχτηκαν φέτος από τη μουσικό κα Καραφέργια για να καταδείξουν πόσο κεντιρκή θέση κατείχαν πάντα οι «ανθισμένες» μεταφορές και προσωποποιήσεις στην ελληνική στιχουργική. Οι μαθητές της Ε΄ τραγούδησαν μελωδικά και συνόδεψαν το τραγούδι τους με κρουστά και μεταλλόφωνα. Επίσης, σόλο βιολί έπαιξαν οι μαθήτριες Γκάτσιτς-Βετούλη Βασιλεία της Ε΄ και Μελτζινίτη Θεοδώρα της ΣΤ΄ και σόλο τραγούδησε ο μαθητής της Ε΄ Χολέβας Βαγγέλης. Τους μαθητές συνόδεψαν στο πιάνο ο Γιάννης Καραλάκος, στο φλάουτο η Κωνσταντίνα Καραφέργια και στην τρομπέτα η Μάουρα Φερτεκλίδη, δασκάλα ειδικής αγωγής.

Το κοινό χειροκρότησε με ενθουσιασμό, ενώ γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί συνέχισαν τη βραδιά τους στο καφέ-μπαρ μέχρι αργά κρατώντας την όμορφη διάθεση που μας δημιουργούν πάντα οι πολυτάλαντοι μαθητές μας!

Για μια μικρή γεύση, ακούστε εδώ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *