Δεκ 04

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΠΑΛΛΗΝΗΣ

 

                                                                                                Παλλήνη, 4/12/2018

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

 

Ευχαριστούμε τη μητέρα της μαθήτριας Μπέζα Ελισάβετ της Α΄ τάξης για τη δωρεά προτζέκτορα και πανιού προβολής για την αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου μας.

 

                              Η Δ/ντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου

Νοέ 14

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΠΑΛΛΗΝΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αγαπητοί γονείς,

Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου θα γίνει ο εορτασμός για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Η γιορτή θα αρχίσει στις 8.15 και θα τελειώσει στις 9.30περίπου.

Το δρομολόγιο του λεωφορείου -προς και από το Σχολείο- θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Το ολοήμερο πρόγραμμα δε θα λειτουργήσει.

 

Παλλήνη, 12/11/2018

Η Δ/ντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου

Νοέ 01

36ος ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 2018

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ 

ΚΛΕΙΤΑΡΧΟΥ & ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ Τ.Κ. 153 44 ΓΕΡΑΚΑΣ / ΤΗΛ.  210 66 19 937

 

                  36ος  ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 2018                            

Η Κοινωφελής  Επιχείρηση  Αθλητισμού  Πολιτισμού  Περιβάλλοντος  Δήμου  Παλλήνης για ακόμα μια χρονιά λαμβάνει μέρος  στις εκδηλώσεις του  36ου Αυθεντικού  Μαραθωνίου Αθηνών, διοργανώνοντας  αγώνα δρόμου μικρών παιδιών  με συμμετοχικό χαρακτήρα απόστασης 1.200 μέτρων και καλεί όλα τα παιδιά των δημοτικών σχολείων του δήμου μας  να συμμετάσχουν σε αυτήν την μοναδική γιορτή του αθλητισμού, την Κυριακή  11 Νοεμβρίου 2018.

 

Σημείο συγκέντρωσης των παιδιών θα είναι το 5ο Αθλητικό Κέντρο Παλλήνης (Γρηγόρης Λαμπράκης).

Ώρα  προσέλευσης : 09:15

Ώρα  έναρξης         : 09:45

Ώρα  λήξης            : 10:15

 

Μετά τη λήξη των αγώνων θα πραγματοποιηθεί απονομή μεταλλίων σε όλους τους συμμετέχοντες.

 

Την ευθύνη για την μετακίνηση των παιδιών θα έχουν αποκλειστικά οι γονείς.         Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στο 5ο Αθλητικό Κέντρο Παλλήνης(Λ.Μαραθώνος – τηλ.210-6032245) από την Πέμπτη 01/11/2018  μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων. Όσα παιδιά δεν συμμετέχουν στις αθλητικές δραστηριότητες του δήμου, παρακαλούνται κατά την εγγραφή να προσκομίσουν αντίγραφο ΔΕΚΟ.

 

  Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετοχών θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

 

                                                                  

Οκτ 22

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Σας γνωστοποιούμε ότι την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου θα γίνει ο εορτασμός για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου.

Οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στις 11.00 π.μ. και θα αποχωρήσουν στις 12.15 μ.μ. Παρακαλείστε να φροντίσετε για την έγκαιρη προσέλευση και αποχώρησή τους. Τα πούλμαν θα εκτελέσουν το δρομολόγιο προς και από το Σχολείο. Το ολοήμερο πρόγραμμα δε θα λειτουργήσει.

 

Παλλήνη 22/10/2018

Η Δ/ντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου

Σεπ 27

Το Σχολείο θα παραμείνει κλειστό αύριο, 28-9-2018

Το Σχολείο θα παραμείνει κλειστό αύριο, 28-9-2018, με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής.

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Σεπ 27

Η ΤΣΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΠΑΛΛΗΝΗΣ
Παλλήνη, 27/9/2018

Αγαπητοί γονείς,
Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ, και την τρέχουσα σχολική χρονιά θα υλοποιηθεί η δράση «Η τσάντα στο σχολείο», για δύο Σαββατοκύριακα κάθε μήνα.
Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο: «Σκοπός της δράσης είναι να συμβάλλει στην ποιοτική αναβάθμιση της σχέσης των μαθητών/τριών με το σχολείο, εντάσσοντας οργανικά τη διαδικασία της εμπέδωσης των γνώσεων μέσα στο ίδιο το σχολικό περιβάλλον».
Επίσης: «Επισημαίνεται ότι η παραμονή της τσάντας στο σχολείο δεν αποτελεί μια συμβολική παρέμβαση, αλλά επιδιώκεται οι μαθητές/τριες να μην ασχολούνται με την προετοιμασία μαθημάτων κατά τη διάρκεια αυτών των Σαββατοκύριακων, ώστε να υποστηριχθεί ουσιαστικά ο μειωμένος χρόνος δημιουργικής επαφής και επικοινωνίας γονέων – παιδιών».
Μετά από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων η δράση θα υλοποιηθεί στις παρακάτω ημερομηνίες: Για το 2018: 28/9, 12/10, 26/10, 15/11, 30/11, 14/12 και για το 2019: 18/1, 25/1, 8/2, 22/2 15/3, 29/3, 12/4, 10/5, 24/5.

Η Δ/ντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου

Σεπ 24

5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΠΑΛΛΗΝΗΣ
Παλλήνη, 24/9/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σας γνωστοποιούμε ότι η 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Σχολείου μας, την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018. Επιλέχθηκε η συγκεκριμένη ημέρα για να βρίσκονται στην εκδήλωση και οι δύο γυμναστές που έχουν τοποθετηθεί στο Σχολείο μας.
Για τη συμμετοχή των μαθητών/τριών στις αθλητικές/φυσικές δραστηριότητες απαιτείται έγκυρο Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ). Παρακαλούμε τους γονείς της Α΄ και Δ΄ τάξης που δεν το έχουν προσκομίσει, να το φροντίσουν μέχρι την ημέρα της εκδήλωσης. Οι μαθητές/τριες των υπόλοιπων τάξεων διαθέτουν ήδη έγκυρο ΑΔΥΜ.
Οι μαθητές/τριες θα πρέπει να φορούν κατάλληλα ρούχα (φόρμα και αθλητικά παπούτσια).

Η Δ/ντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου

Σεπ 13

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών μας,
Με στόχο την ομαλή και δημιουργική σχολική ζωή, την επίτευξη των παιδαγωγικών στόχων, καθώς και τη δημιουργία και διατήρηση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για όλους/ες τους μαθητές/τριές μας, σας γνωστοποιoύμε τους βασικούς κανόνες που διέπουν τη λειτουργία του Σχολείου, όπως αυτοί απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία, τις παιδαγωγικές αρχές και την ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων:
1. Προσέλευση και αποχώρηση
Α) Η κεντρική είσοδος του Σχολείου (και όλων των δημόσιων σχολείων) ανοίγει στις 8.00 π.μ. Οι μαθητές/τριες προσέρχονται στο διάστημα από 08.00 έως 08.15 και παραμένουν στο προαύλιο. Η παραμονή τους μέσα στο κτήριο θα επιτρέπεται μόνο σε άσχημες καιρικές συνθήκες.
Παρακαλούμε να αφήνετε τα παιδιά στην είσοδο του Σχολείου πριν την έναρξη της προσευχής και να αποχωρείτε, καθώς δεν επιτρέπεται η παραμονή μέσα στο χώρο του Σχολείου κανενός άλλου, πέραν των εκπαιδευτικών και των μαθητών, για λόγους ασφάλειας.
α) Με την έναρξη της προσευχής είναι υποχρεωτικό να κλείνει η πόρτα της κεντρικής εισόδου.
β) Εάν για οποιοδήποτε λόγο μαθητής/τρια δεν προσέλθει στο Σχολείο μέχρι τις 08.15, μπορεί να προσέλθει στο πρώτο διάλειμμα (09:40), καθώς δεν επιτρέπεται να διακόπτεται το μάθημα.
Β) Αποχώρηση όλων των τάξεων του πρωινού προγράμματος. Η αποχώρηση των μαθητών γίνεται στις 13.15. Παρακαλούμε να προσέρχεστε εγκαίρως για την παραλαβή των μαθητών/τριών, να συμμορφώνεστε στις υποδείξεις των εφημερευόντων εκπαιδευτικών και να μη συνωστίζεστε στην είσοδο του Σχολείου, ώστε να μπορούν οι μαθητές/τριες να αποχωρούν με ασφάλεια.
Γ) Η αποχώρηση των μαθητών/τριών που παρακολουθούν το ολοήμερο πρόγραμμα του Σχολείου γίνεται στις 15.00 ή στις 16.00.
Πριν από τις 08:00 και μετά τη λήξη των μαθημάτων στις 13:15 δεν υπάρχει στο Σχολείο κανένας εκπαιδευτικός αρμόδιος για την επίβλεψη των παιδιών. Μετά τις 13:15 το Σχολείο φέρει ευθύνη μόνο για τους μαθητές που παρακολουθούν το ολοήμερο πρόγραμμα.
Παρακαλούμε να φροντίζετε για την έγκαιρη προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών κατά τις προγραμματισμένες ώρες.
Γ) Σε περίπτωση έκτακτης αποχώρησης μαθητή/τριας, ο/η συνοδός θα πρέπει να έχει ήδη επικοινωνήσει με τη Διεύθυνση ή τον/την εκπαιδευτικό της τάξης και να υπογράψει σε σχετικό έγγραφο στο γραφείο της Διευθύντριας.

2. Ασφάλεια μαθητών
Α) Για λόγους ασφάλειας των μαθητών/τριών και για την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας οι πόρτες του Σχολείου θα ανοίγουν μόνο κατά τις προαναφερθείσες ώρες προσέλευσης και αποχώρησης.
Β) Οι μαθητές/τριες δεν επιτρέπεται για κανένα λόγο να βγαίνουν έξω από το χώρο του Σχολείου κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.
Γ) Οι μαθητές/τριες δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα ή άλλη ηλεκτρονική συσκευή επεξεργασίας ήχου ή εικόνας, τόσο στον χώρο του Σχολείου όσο και κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών επισκέψεων – εκδρομών. Εάν βρεθεί από τους εκπαιδευτικούς ανάλογη συσκευή, θα κρατηθεί στο Σχολείο και θα επιστραφεί στους γονείς/κηδεμόνες μετά τη λήξη του ημερήσιου προγράμματος.
3. Ρύθμιση θεμάτων υγείας
Α) Για την υγεία των ίδιων των παιδιών, καθώς και για την προστασία των υπόλοιπων μαθητών/τριών, θα πρέπει να ενημερώνεται το Σχολείο σε περίπτωση που προκύψει οποιοδήποτε θέμα υγείας.
Β) Παρόλο που οι εκπαιδευτικοί δεν επιτρέπεται να χορηγούν κανένα φαρμακευτικό σκεύασμα στους/στις μαθητές/τριες, κρίνεται σκόπιμο να ενημερώνονται για: α) ευαισθησίες ή αλλεργίες των παιδιών σε φάρμακα ή τροφές και β) τυχόν ιατρική αγωγή στην οποία υποβάλλονται.
Γ) Για τους μαθητές των τάξεων Α’ και Δ’ απαιτείται η προσκόμιση Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή. Η παράλειψη προσκόμισής του μετά τον Σεπτέμβριο συνεπάγεται μόνο φυσική παρουσία του/της μαθητή/τριας στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής, χωρίς την ενεργή συμμετοχή του/της.
4. Άλλα θέματα
Α) Για οποιοδήποτε παιδαγωγικό ή μαθησιακό ζήτημα μπορείτε να απευθύνεστε στον/στην αρμόδιο/α εκπαιδευτικό, αφού πρώτα οριστεί συνάντηση.
Β) Η Διευθύντρια του Σχολείου θα δέχεται συναντήσεις με τους γονείς κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης και αφού έχει συζητηθεί το ζήτημα με τον/την αρμόδιο/α εκπαιδευτικό.
Γ) Αν η συνάντηση με τη Διευθύντρια αφορά εκπαιδευτικό ή μαθητή/τρια, θα ενημερώνεται και θα παρίσταται και ο/η εκπαιδευτικός του/της μαθητή/τριας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.
Ευχόμαστε ολόθερμα Καλή και Δημιουργική Χρονιά για όλους.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου

Σεπ 05

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018-19

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΠΑΛΛΗΝΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 08.30 θα γίνει ο αγιασμός για το σχολικό έτος 2018-19. Οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν χωρίς τσάντες και θα αποχωρήσουν με τους γονείς τους μετά τη λήξη του αγιασμού.
Η Διεύθυνση του Σχολείου και ο Σύλλογος Διδασκόντων σας εύχονται καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Μαΐ 16

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΥΣ 2018-19

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

 

Αγαπητοί γονείς,

Εάν ενδιαφέρεστε για το ολοήμερο πρόγραμμα ή για μετακίνηση με σχολικό λεωφορείο (και έχετε τις προϋποθέσεις που απαιτούνται), μην ξεχάσετε να συμπληρώσετε την ανάλογη αίτηση που σας δόθηκε από το Σχολείο. Ο προγραμματισμός για το επόμενο σχολικό έτος (2018-19) γίνεται τον Ιούνιο. Τον Σεπτέμβριο δε μας επιτρέπεται να δεχτούμε νέες αιτήσεις.

Για τη συμμετοχή μαθητή/τριας του Σχολείου στο ολοήμερο πρόγραμμα απαιτούνται δικαιολογητικά και για τους δύο γονείς (βεβαίωση εργασίας, ανεργίας, ευπαθών κοινωνικών ομάδων).

Για τη μετακίνηση με σχολικό λεωφορείο θα πρέπει η κατοικία του/της μαθητή/τριας να απέχει 1200 μέτρα από το Σχολείο. Θα γίνει αυστηρός έλεγχος χιλιομετρικής απόστασης.  

Παλαιότερα άρθρα «

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων