Σεπ 13

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών μας,
Με στόχο την ομαλή και δημιουργική σχολική ζωή, την επίτευξη των παιδαγωγικών στόχων, καθώς και τη δημιουργία και διατήρηση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για όλους/ες τους μαθητές/τριές μας, σας γνωστοποιoύμε τους βασικούς κανόνες που διέπουν τη λειτουργία του Σχολείου, όπως αυτοί απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία, τις παιδαγωγικές αρχές και την ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων:
1. Προσέλευση και αποχώρηση
Α) Η κεντρική είσοδος του Σχολείου (και όλων των δημόσιων σχολείων) ανοίγει στις 8.00 π.μ. Οι μαθητές/τριες προσέρχονται στο διάστημα από 08.00 έως 08.15 και παραμένουν στο προαύλιο. Η παραμονή τους μέσα στο κτήριο θα επιτρέπεται μόνο σε άσχημες καιρικές συνθήκες.
Παρακαλούμε να αφήνετε τα παιδιά στην είσοδο του Σχολείου πριν την έναρξη της προσευχής και να αποχωρείτε, καθώς δεν επιτρέπεται η παραμονή μέσα στο χώρο του Σχολείου κανενός άλλου, πέραν των εκπαιδευτικών και των μαθητών, για λόγους ασφάλειας.
α) Με την έναρξη της προσευχής είναι υποχρεωτικό να κλείνει η πόρτα της κεντρικής εισόδου.
β) Εάν για οποιοδήποτε λόγο μαθητής/τρια δεν προσέλθει στο Σχολείο μέχρι τις 08.15, μπορεί να προσέλθει στο πρώτο διάλειμμα (09:40), καθώς δεν επιτρέπεται να διακόπτεται το μάθημα.
Β) Αποχώρηση όλων των τάξεων του πρωινού προγράμματος. Η αποχώρηση των μαθητών γίνεται στις 13.15. Παρακαλούμε να προσέρχεστε εγκαίρως για την παραλαβή των μαθητών/τριών, να συμμορφώνεστε στις υποδείξεις των εφημερευόντων εκπαιδευτικών και να μη συνωστίζεστε στην είσοδο του Σχολείου, ώστε να μπορούν οι μαθητές/τριες να αποχωρούν με ασφάλεια.
Γ) Η αποχώρηση των μαθητών/τριών που παρακολουθούν το ολοήμερο πρόγραμμα του Σχολείου γίνεται στις 15.00 ή στις 16.00.
Πριν από τις 08:00 και μετά τη λήξη των μαθημάτων στις 13:15 δεν υπάρχει στο Σχολείο κανένας εκπαιδευτικός αρμόδιος για την επίβλεψη των παιδιών. Μετά τις 13:15 το Σχολείο φέρει ευθύνη μόνο για τους μαθητές που παρακολουθούν το ολοήμερο πρόγραμμα.
Παρακαλούμε να φροντίζετε για την έγκαιρη προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών κατά τις προγραμματισμένες ώρες.
Γ) Σε περίπτωση έκτακτης αποχώρησης μαθητή/τριας, ο/η συνοδός θα πρέπει να έχει ήδη επικοινωνήσει με τη Διεύθυνση ή τον/την εκπαιδευτικό της τάξης και να υπογράψει σε σχετικό έγγραφο στο γραφείο της Διευθύντριας.

2. Ασφάλεια μαθητών
Α) Για λόγους ασφάλειας των μαθητών/τριών και για την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας οι πόρτες του Σχολείου θα ανοίγουν μόνο κατά τις προαναφερθείσες ώρες προσέλευσης και αποχώρησης.
Β) Οι μαθητές/τριες δεν επιτρέπεται για κανένα λόγο να βγαίνουν έξω από το χώρο του Σχολείου κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.
Γ) Οι μαθητές/τριες δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα ή άλλη ηλεκτρονική συσκευή επεξεργασίας ήχου ή εικόνας, τόσο στον χώρο του Σχολείου όσο και κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών επισκέψεων – εκδρομών. Εάν βρεθεί από τους εκπαιδευτικούς ανάλογη συσκευή, θα κρατηθεί στο Σχολείο και θα επιστραφεί στους γονείς/κηδεμόνες μετά τη λήξη του ημερήσιου προγράμματος.
3. Ρύθμιση θεμάτων υγείας
Α) Για την υγεία των ίδιων των παιδιών, καθώς και για την προστασία των υπόλοιπων μαθητών/τριών, θα πρέπει να ενημερώνεται το Σχολείο σε περίπτωση που προκύψει οποιοδήποτε θέμα υγείας.
Β) Παρόλο που οι εκπαιδευτικοί δεν επιτρέπεται να χορηγούν κανένα φαρμακευτικό σκεύασμα στους/στις μαθητές/τριες, κρίνεται σκόπιμο να ενημερώνονται για: α) ευαισθησίες ή αλλεργίες των παιδιών σε φάρμακα ή τροφές και β) τυχόν ιατρική αγωγή στην οποία υποβάλλονται.
Γ) Για τους μαθητές των τάξεων Α’ και Δ’ απαιτείται η προσκόμιση Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή. Η παράλειψη προσκόμισής του μετά τον Σεπτέμβριο συνεπάγεται μόνο φυσική παρουσία του/της μαθητή/τριας στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής, χωρίς την ενεργή συμμετοχή του/της.
4. Άλλα θέματα
Α) Για οποιοδήποτε παιδαγωγικό ή μαθησιακό ζήτημα μπορείτε να απευθύνεστε στον/στην αρμόδιο/α εκπαιδευτικό, αφού πρώτα οριστεί συνάντηση.
Β) Η Διευθύντρια του Σχολείου θα δέχεται συναντήσεις με τους γονείς κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης και αφού έχει συζητηθεί το ζήτημα με τον/την αρμόδιο/α εκπαιδευτικό.
Γ) Αν η συνάντηση με τη Διευθύντρια αφορά εκπαιδευτικό ή μαθητή/τρια, θα ενημερώνεται και θα παρίσταται και ο/η εκπαιδευτικός του/της μαθητή/τριας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.
Ευχόμαστε ολόθερμα Καλή και Δημιουργική Χρονιά για όλους.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου

Σεπ 05

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018-19

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΠΑΛΛΗΝΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 08.30 θα γίνει ο αγιασμός για το σχολικό έτος 2018-19. Οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν χωρίς τσάντες και θα αποχωρήσουν με τους γονείς τους μετά τη λήξη του αγιασμού.
Η Διεύθυνση του Σχολείου και ο Σύλλογος Διδασκόντων σας εύχονται καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Μαΐ 16

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΥΣ 2018-19

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

 

Αγαπητοί γονείς,

Εάν ενδιαφέρεστε για το ολοήμερο πρόγραμμα ή για μετακίνηση με σχολικό λεωφορείο (και έχετε τις προϋποθέσεις που απαιτούνται), μην ξεχάσετε να συμπληρώσετε την ανάλογη αίτηση που σας δόθηκε από το Σχολείο. Ο προγραμματισμός για το επόμενο σχολικό έτος (2018-19) γίνεται τον Ιούνιο. Τον Σεπτέμβριο δε μας επιτρέπεται να δεχτούμε νέες αιτήσεις.

Για τη συμμετοχή μαθητή/τριας του Σχολείου στο ολοήμερο πρόγραμμα απαιτούνται δικαιολογητικά και για τους δύο γονείς (βεβαίωση εργασίας, ανεργίας, ευπαθών κοινωνικών ομάδων).

Για τη μετακίνηση με σχολικό λεωφορείο θα πρέπει η κατοικία του/της μαθητή/τριας να απέχει 1200 μέτρα από το Σχολείο. Θα γίνει αυστηρός έλεγχος χιλιομετρικής απόστασης.  

Απρ 30

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ!!!

Στις 9 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε ο 12ος Διαγωνισμός «Μαθηματικά και Παιχνίδι» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, για μαθητές Ε’ και ΣΤ’ τάξης των Δημοτικών σχολείων της χώρας μας, με στόχο να έλθουν οι μαθητές πιο κοντά στα Μαθηματικά και τις εφαρμογές τους.

Στο διαγωνισμό αυτό διακρίθηκαν και βραβεύονται οι παρακάτω μαθητές του σχολείου μας:

 1. Αρμένη Χριστίνα – Ε1
 2. Θεολόγου Απόστολος – Ε1
 3. Καράφτης Δημήτριος – Ε1
 4. Λυμπεραίος Χρήστος – Ε2
 5. Παναγόπουλος Μάρκος – Ε2
 6. Ντέμος Δημήτριος – Ε3
 7. Μαρασλής Αθανάσιος – ΣΤ1
 8. Τέκος Κωνσταντίνος – ΣΤ2

Η βράβευση θα γίνει το Σάββατο 5 Μαΐου, 9:00-11:00, στην αίθουσα τελετών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, είσοδος Κατεχάκη).

Απρ 25

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΟΡΙΑ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Τα γεωγραφικά όρια του Σχολείου μας είναι:
Λ. Μαραθώνος, Λ. Ανθούσης – Περ. Λόφου Έντισον – Πεντέλης – Βυζαντίου – Σαλαμίνος – Ζώνη Πεντελικού – Ελαιώνων – Αργιθέας – Ελπίδος – Λ. Πουλή – Λ. Μαραθώνος

Απρ 25

ΕΓΓΡΑΦΕΣ Α ΤΑΞΗΣ (ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2018-19)

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι εγγραφές  στην Α΄τάξη (σχολικό έτος 2018-19) θα γίνουν από:

Τετάρτη 2 Μαΐου έως και Παρασκευή 18 Μαΐου 2018,   9.00π.μ. – 12.30 μ.μ.

 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 

 • Αίτηση γονέα (Θα δοθεί από το Σχολείο)
 • Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή – ΑΔΥΜ (Μπορεί να δοθεί από το Σχολείο ή να αναζητηθεί στο διαδίκτυο)
 • Προσκόμιση του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή/τριας, στο οποίο να φαίνεται ότι έχουν γίνει όλα τα προβλεπόμενα εμβόλια
 • Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο να προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή/τριας (λογαριασμοί ΔΕΚΟ κλπ)
 • Βεβαίωση φοίτησης από το Νηπιαγωγείο

Ιαν 31

Ανακοίνωση σχετικά με τον εορτασμό του Αγίου Τρύφωνα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ανακοινώνουμε ότι την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη εορταστική εκδήλωση για την τοπική θρησκευτική εορτή του Αγίου Τρύφωνα, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής. Οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στις 9.30 στην εκκλησία, συνοδευόμενοι από τους γονείς τους, και θα αποχωρήσουν από την εκκλησία συνοδεία των γονέων τους. Σημαιοφόρος και παραστάτες θα είναι οι μαθητές που θα παρελάσουν την 25η Μαρτίου.

 

Παλλήνη 31/1/2018

Η Δ/ντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων  του Σχολείου

Ιαν 12

Ανακύκλωση συσκευών στο σχολείο μας

Ιαν 10

Λίστα υλικών προς ανακύκλωση που μπορείτε να φέρνετε στο σχολείο

Σεπ 06

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:30 θα γίνει ο αγιασμός για το σχολικό έτος 2017-18. Οι μαθητές θα προσέλθουν χωρίς τσάντες και θα αποχωρήσουν με τους γονείς τους μετά τη λήξη του αγιασμού.

Η Διεύθυνση του σχολείου και ο Σύλλογος Διδασκόντων σας εύχονται καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Παλαιότερα άρθρα «

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων