Η 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο σχολείο μας

ΑΦΙΣΑ ΠΑΝΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥΤη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 θα έχουμε στα σχολεία τη 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Καθώς το 2016 είναι έτος διεξαγωγής Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, ο θεματικός άξονας του σχολικού έτους 2015-16 είναι «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα».

Σε κάθε σχολείο της χώρας (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) θα διεξαχθούν ενδοσχολικές αθλητικές αλλά και παράλληλες δραστηριότητες που θα επιλέξει ο Σύλλογος Διδασκόντων.

Στο σχολείο μας θα γίνουν τα παρακάτω:

Προβολή βίντεο μικρής διάρκειας με τα παραολυμπιακά αθλήματα και συζήτηση  για την αξία της συμμετοχής, τις ίσες ευκαιρίες χωρίς διακρίσεις, το «ευ αγωνίζεσθαι», την Ολυμπιακή Εκεχειρία κλπ.

Εικαστικές δημιουργίες από τους μαθητές σχετικές με τις εικόνες και τα μηνύματα της ημέρας και έκθεσή τους στο προαύλιο.

Επίσκεψη των μαθητών των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων στο κολυμβητήριο και γνωριμία με το άθλημα της κολύμβησης. Η μετακίνηση και η παρουσίαση θα γίνει από το Σύλλογο “Νηρέας”.

Επίσκεψη προπονητών και αθλητών του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας και παρουσίαση αθλημάτων.

Ενδοσχολικοί αγώνες καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης και ποδοσφαίρου.

Την τελευταία δραστηριότητα, τους ενδοσχολικούς αγώνες περίπου 12.00΄- 13.15΄, μπορεί να παρακολουθήσει και κοινό (γονείς και κηδεμόνες μαθητών).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *