Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ)

ΣωματομετρίαΑπό το νέο σχολικό έτος αλλάζουν τα ισχύοντα για το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ).

1. Καθιερώνεται το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) ως δικαιολογητικό εγγραφής των παιδιών στο νηπιαγωγείο και στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου, καθώς και ως ιατρικό πιστοποιητικό παρακολούθησης της υγείας των μαθητών/τριών κατά τη διάρκεια φοίτησής τους στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τα ανωτέρω, καταργούνται όλα τα πιστοποιητικά υγείας ως δικαιολογητικά εγγραφής για το Νηπιαγωγείο (πιστοποιητικό οδοντολογικής εξέτασης) και την Α΄ τάξη του Δημοτικού σχολείου(πιστοποιητικά οδοντολογικής, καρδιολογικής και οφθαλμολογικής εξέτασης).

2.  Το Α.Δ.Υ.Μ. ισχύει για τρία (3) σχολικά έτη για το Δημοτικό Σχολείο, για δε το Νηπιαγωγείο ισχύει για όλη τη διάρκεια της φοίτησης των νηπίων σε αυτό.

3.  Το Α.Δ.Υ.Μ. κατατίθεται στη σχολική μονάδα (i) ως δικαιολογητικό εγγραφής του μαθητή/τριας στο Νηπιαγωγείο και στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού και (ii) στην έναρξη φοίτησης στη Δ΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου.

4. Το Α.Δ.Υ.Μ. στις σχολικές μονάδες Π.Ε., κατά τη διάρκεια ισχύος του, αξιοποιείται για τα ακόλουθα:
α. Για τη συμμετοχή των μαθητών/τριών στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής
β. Για τη συμμετοχή των μαθητών/τριών στους «Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΊΑΣ», στις λοιπές σχολικές αθλητικές και άλλες δραστηριότητες του σχολείου.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015
Επισημαίνεται ότι, ειδικά για το σχολικό έτος 2014-2015 εκτός των μαθητών των τάξεων Α΄ και Δ΄, υποχρέωση προσκόμισης Α.Δ.Υ.Μ., έχουν και οι μαθητές που θα φοιτήσουν στην Ε΄ τάξη των Δημοτικών σχολείων, καθώς η ηλικιακή αυτή ομάδα έχει προσκομίσει το τελευταίο Α.Δ.Υ. πριν από δύο(2) έτη και συνεπώς δεν είναι επικαιροποιημένο.

Για τις τάξεις που έχουν υποχρέωση κατάθεσης νέου Δελτίου θα δοθεί το έντυπο από το σχολείο.

Το έντυπο του νέου ΑΔΥΜ εδώ→ ADYM

Το Φύλλο Ιατρικής Εξέτασης που μπορούν να έχουν μαζί τους οι γονείς κατά την επίσκεψή τους στο γιατρό εδώ → Filo iatrikis eksetasis

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το νέο ΑΔΥΜ εδώ → 186_22_05_14_Β KYA ADYM

Η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων εδώ → Adym egkyklios Yp Paideias

Η εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας εδώ → Adym egkyklios Yp Ygeias

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *