ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΝΤΕΡΒΙΛ»

 Η θεατρική παράσταση της  ΣΤ΄τάξης του Σχολείου μας  στην αγγλική γλώσσα είναι ένας όμορφος και εδραιωμένος πλέον θεσμός, μέσω του οποίου οι μαθητές μας έρχονται σε επαφή με αυθεντικό κείμενο της αγγλικής λογοτεχνίας ενώ παράλληλα γνωρίζουν σημαντικά πολιτιστικά στοιχεία του αγγλόφωνου κόσμου.

 Και το σημαντικότερο παιδαγωγικά και μαθησιακά, μέσω μιας εξαιρετικά ευχάριστης και δημιουργικής δραστηριότητας, οι μαθητές και οι μαθήτριες εξασκούνται στη χρήση της αγγλικής γλώσσας.

 Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου η ΣΤ΄τάξη του σχολείου μας παρουσίασε τη θεατρική παράσταση «Το Φάντασμα του Κάντερβιλ» του Ιρλανδού συγγραφέα Όσκαρ Ουάιλντ.

 Η ιστορία διαδραματίζεται στην όμορφη αγγλική ύπαιθρο, κοντά σε μια παλιά πόλη, το Άσκοτ. Εκεί, στον πύργο Κάντερβιλ, ζει ένα φάντασμα 300 ετών από μια παλιά αγγλική οικογένεια. Το φάντασμα είναι γνωστό στην περιοχή και έχει τρομοκρατήσει πολλούς ανθρώπους. Όμως τα πράγματα αλλάζουν, όταν έρχεται να κατοικήσει στον πύργο μια αμερικανική οικογένεια, και αρχίζουν τα προβλήματα για το φάντασμα από την πρώτη μέρα!

 Μια αστεία και διασκεδαστική ιστορία που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους!

 Να πώς σχολίασαν οι ίδιοι οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης¨:

«Το θεατρικό ήταν τέλειο, γιατί κάναμε όλοι σκληρή δουλειά και νομίζω ότι φάνηκε ο κόπος μας.»

«Για τη θεατρική παράσταση στα αγγλικά δυσκολευτήκαμε, γιατί ήμασταν πολλά παιδιά, αλλά τελικά έγινε πολύ ωραίο θεατρικό και θα το θυμόμαστε.»

« Ενωθήκαμε μεταξύ μας και δώσαμε την καρδιά μας σ’ αυτή την παράσταση. Σκίσαμε! Όλοι μας έδιναν συγχαρητήρια.»

«Όλοι οι γονείς και τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και γέλασαν. Η θεατρική παράσταση ήταν πολύ αστεία.»

« Ήταν πολύ ωραία και ευχάριστη εμπειρία.»

« Οι γονείς μας συγκινήθηκαν, γέλασαν και ένιωσαν περήφανοι γι’ αυτό που παρουσιάσαμε. Η δασκάλα των Αγγλικών νομίζω πως έμεινε ευχαριστημένη από την επίδοσή μας στο θεατρικό.»

« Αυτή η παράσταση ήταν απίστευτη. Είχε αγωνία και πολύ γέλιο και έδωσε χαρά σε όλους που την παρακολούθησαν. Εμείς οι μαθητές και οι δασκάλες κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια.»

«Η θεατρική παράσταση ήταν υπέροχη. Κάποιοι ρόλοι ταίριαζαν ακριβώς με το χαρακτήρα κάποιων παιδιών!»

«¨Ήταν μια φανταστική εμπειρία για όλους μας. Όχι μόνο εμπλουτίσαμε το λεξιλόγιό μας στα αγγλικά, αλλά και περάσαμε χρόνο με τους συμμαθητές για ένα κοινό σκοπό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κ. Ματάκια, την κ. Μπουρτζή και όλους τους δασκάλους που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η παράσταση.»

 «Η παράστασή μας ήταν πολύ πετυχημένη. Τα αγγλικά μας ήταν άψογα και δε διστάσαμε καθόλου να μιλήσουμε. Κάποιοι ρόλοι είχαν τόση πλάκα που δεν μπορούσαμε να συγκρατήσουμε τα γέλια μας πίσω από τη σκηνή!»

Ευχόμαστε στους απόφοιτους πλέον μαθητές μας να έχουν υγεία, χαρές και επιτυχίες στη ζωή τους!

                                           Κατερίνα Ματάκια

                               Εκπαιδευτικός αγγλικής γλώσσας

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση