Εκδρομή στο Πολεμικό Μουσείο και Πλανητάριο

ΠΟΛ_1Γράφουν οι μαθητές της Ε΄τάξης

Την Παρασκευή 26/5/2017 η Ε’ τάξη και η ΣΤ’ πραγματοποίησαν   εκδρομή στην  Αθήνα.

Παρόλο που ο καιρός δεν μας ευνόησε στην αρχή, ξεκινήσαμε με βροχή, στον δρόμο μας αντάμειψε. Πλησιάζοντας στην Αθήνα στον καθαρό ουρανό είδαμε ένα ακροβατικό αεροπορικό σμήνος από κόκκινα αεροπλάνα που έκαναν επίδειξη με παράξενους σχηματισμούς, αφήνοντας μπλε και ροζ γραμμές πίσω τουςΠΟΛ_9.

 

Στην Αθήνα μέσα από μια διαδρομή μέσα στην πρωτεύουσα βλέποντας τις πολυκατοικίες, τα τρόλεϊ  και διασχίζοντας το Ιστορικό κέντρο, φτάσαμε στο Πολεμικό Μουσείο.

ΠΟΛ_8Στον εξωτερικό χώρο είδαμε  πυροβόλα διαφόρων εποχών, αεροσκάφη της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και το αντίγραφο του πρώτου Ελληνικού πολεμικού αεροπλάνου “Δαίδαλος”.

Στον εσωτερικό χώρο ξεκινήσαμε βλέποντας, την μόνιμη έκθεση συλλογής όπλων και δωρεά του Πέτρου Σαρόγλου αξιωματικού του Ελληνικού πυροβολικού. Η συλλογή αποτελείται από όπλα διάφορων εποχών από όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα σπάνια και πολύτιμα με σημαντικότερα τα όπλα της Ελληνικής επανάστασης.

Ταξιδέψαμε  στην Ελλάδα από την Αρχαιότητα, με εκθέματα που μαρτυρούν την παρουσία του ανθρώπου από τη Νεολιθική εποχή, έως τη σύγχρονη εποχή. Επιμείναμε στην εποχή του Μέγα Αλέξανδρου  και του Βυζαντίου, εποχές που μας απασχόλησαν στην περσινή και τη φετινή ιστορία μας.

Υπάρχουν περί τα 25.000 διάφορα αντικείμενα από την αρχαιότητα έως σήμερα όπως όπλα, στολές, γλυπτά, πίνακες, σημαίες, παράσημα, πυρομαχικά, κ.α.

ΠΟΛ_2

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου. Στο  Πλανητάριο με διάμετρο θόλου 25 μέτρα και συνολική επιφάνεια 950 m2  (όσο 2,5 γήπεδα του μπάσκετ), χωρητικότητας 280 θέσεων, (είναι το μεγαλύτερο και καλύτερα εξοπλισμένο ψηφιακό Πλανητάριο στον κόσμο).

ΠΟΛ_4Παρακολουθήσαμε την προβολή «Στα Μονοπάτια των Άστρων». Μάθαμε ότι το  βράδυ, όταν ο ουρανός έχει ξαστεριά, τα πάντα μοιάζουν γαλήνια και ειρηνικά όμως, το τι βλέπουμε εκεί πάνω δεν είναι παρά μια καλοστημένη απάτη! Γιατί στα μονοπάτια των άστρων του Γαλαξία μας, δεν θα βρούμε έναν ήρεμο και αναλλοίωτο κόσμο, αλλά αντίθετα τις συχνά βίαιες φυσικές διεργασίες μιας αέναης γένεσης και καταστροφής. ΠΟΛ_3Πραγματικά, χάρη στην πρόοδο της αστρονομικής έρευνας και της διαστημικής επιστήμης, χάρη στην εξέλιξη των οργάνων και εργαστηρίων που διαθέτουμε, οι θαυμαστοί, παράξενοι κόσμοι του Γαλαξία μας παρελαύνουν μπροστά στα έκθαμβα μάτια μας.ΠΟΛ_6

Προσγειωθήκαμε στη γη… και εξαντλημένοι πήγαμε για φαγητό. Στο δρόμο της επιστροφής τιμήσαμε όλο το ελληνικό ρεπερτόριο και φτάνοντας μας περίμεναν οι δικοί μας και η βροχή.ΠΟΛ_5

Από τώρα όμως σκεφτόμαστε την εκδρομή που θα πάμε του χρόνου…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση