Μαρ 12

ERASMUS+

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS

 

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ που εκπονεί το σχολείο μας με τίτλο          « Δεξιότητες Ζωής και Αξίες για τους μαθητές της Ευρωπαϊκής Ένωσης»  σε συνεργασία με σχολεία από την Ιταλία, τη Σλοβενία, την Πολωνία και τα Κανάρια Νησιά, οι μαθητές του τμήματος ΣΤ2 υλοποίησαν στο μάθημα των Αγγλικών μια σειρά δραστηριοτήτων με θέμα «ΣΕΒΑΣΜΟΣ» ( “RESPECT”) σε τέσσερες υποενότητες:

Σεβασμός στα συναισθήματα

Σεβασμός στη διαφορετικότητα

Σεβασμός στους κανόνες

Αυτοσεβασμός

Οι στόχοι αυτών των δραστηριοτήτων είναι:

Οι μαθητές να διερευνήσουν την έννοια του σεβασμού και γιατί είναι σημαντικός στη ζωή μας

Να κατανοήσουν ότι ο καθένας είναι υπεύθυνος για τη συμπεριφορά του

Να διακρίνουν ανάμεσα σε συμπεριφορές που δείχνουν σεβασμό ή όχι

Να δείχνουν ευαισθησία για τα συναισθήματα των άλλων

Να αναπτύξουν το σεβασμό για τις ατομικές διαφορές μεταξύ των ανθρώπων

Να καταλάβουν ότι για να αποκτήσει κάποιος αυτοσεβασμό πρέπει να συμπεριφέρεται με τρόπους που θα τον κάνουν να αισθάνεται περήφανος για τον εαυτό του

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ολοκλήρωσαν ποικίλες ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες σε φύλλα εργασίας στα Αγγλικά, έπαιξαν παιχνίδια και έκαναν αφίσες και χειροτεχνίες. Συγχρόνως, στο μάθημα της Μουσικής, έμαθαν τραγούδια που μελοποίησε η εκπαιδευτικός κ. Μαρίλη Κυριακοπούλου, στους στίχους των οποίων συμπυκνώνεται η έννοια και η αξία του σεβασμού στις διάφορες μορφές του.

Οι εντυπώσεις και τα σχόλια των ίδιων των μαθητών για το πρόγραμμα:

« Αυτό το πρόγραμμα με το “Respect” πιστεύω θα μας ωφελήσει, γιατί μάθαμε πολλά πράγματα. Έτσι θα βγούμε στην κοινωνία καλοί και σωστοί άνθρωποι.»

« Στο πρόγραμμα Erasmus έμαθα τους λόγους που υπάρχουν κανόνες. Ακόμη έμαθα ότι κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει αυτοσεβασμό.»

« Είμαι χαρούμενη, γιατί απ΄ αυτό το πρόγραμμα έμαθα πολλά καινούρια πράγματα που θα μας χρειαστούν όταν μεγαλώσουμε.»

« Πιο πολύ στο πρόγραμμα για το σεβασμό μου άρεσε η ενότητα « Αυτοσεβασμός», γιατί αν δεν έχεις σεβασμό στον εαυτό σου είναι σαν να μην υπάρχεις.»

« Αυτό το project μου άρεσε, γιατί είναι ένα καλό μάθημα ζωής.»

« Το πρόγραμμα “Respect” μου άρεσε πολύ, γιατί διασκεδάσαμε και περάσαμε καλά. Μου άρεσε ειδικά το Self-Respect που είναι ο αυτοσεβασμός. Περισσότερο όμως μου άρεσαν τα τραγούδια που μάθαμε. Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι πέρασα τέλεια και έμαθα πολλά πράγματα που θα μου χρησιμεύσουν.»

« Αυτό το πρόγραμμα είναι σημαντικό, γιατί μαθαίνεις να καλλιεργείς τον αυτοσεβασμό σου, το σεβασμό στους κανόνες και το σεβασμό στους συνανθρώπους μας. Πιστεύω ότι θα με βοηθήσει πολύ στο μέλλον.»

« Πιο πολύ μου άρεσε το “Respect for Rules”. Έμαθα το «χρυσό κανόνα» του σεβασμού: Συμπεριφέρομαι στους άλλους όπως θέλω να μου συμπεριφέρονται.»

« Το project μου άρεσε, γιατί μας βοηθάει να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, να αλλάξουμε συμπεριφορά, να έχουμε περισσότερους φίλους.»

« Αυτό το πρόγραμμα μου έμαθε πολλά πράγματα, μου έδωσε ιδέες και πληροφορίες. Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι πρέπει να σεβόμαστε τους άλλους και ό,τι υπάρχει γύρω μας και πρώτα απ΄όλα να σεβόμαστε και να αγαπάμε τον εαυτό μας. Αν όλοι το κάνουμε, ο κόσμος θα γίνει καλύτερος. Σύμφωνα με τον Golden Rule: Treat the others the way you want to be treated.»

 

Κατερίνα Ματάκια

Εκπαιδευτικός Αγγλικής γλώσσας

 

Νοέ 23

ΠΑΡΟΧΗ Α’ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

             

Το σχολείο μας, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, διοργάνωσε, σήμερα 23/11/2018, τον 1ο κύκλο ενημέρωσης των μαθητών της Ε’ και ΣΤ’ τάξης

σχετικά με την παροχή Α’ Βοηθειών.

Την ομιλία έκανε η εκπρόσωπος του Ε.Ε.Σ. κα Μοντεσάντου Μαρία (Νοσηλεύτρια του Ε.Ε.Σ). Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει και ο 2ος κύκλος.

Τους ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκρισή τους.

 

Ο Διευθυντής

Χρήστος Δασκαλοθανάσης

 

Νοέ 15

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Σας προσκαλούμε στη γιορτή του Σχολείου μας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, την  Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018, στις 08.15΄.

Τη γιορτή επιμελήθηκαν  οι  μαθητές/τριες  της   Δ1 και  Δ2   τάξης  και οι εκπαιδευτικοί τους  Κων/να Μπρίμπου  και  Μαρία Γιαννάκη σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό Μουσικής Μαρία-Καλλιόπη Κυριακοπούλου.

Οι μαθητές που θα παρακολουθήσουν τη γιορτή θα προσέλθουν στις 8.15΄ και θα σχολάσουν αμέσως  μετά τη λήξη της  (περίπου στις 09.30΄).

Η πρωινή ζώνη και το Ολοήμερο δεν θα λειτουργήσουν. 

Ο Διευθυντής και οι Εκπαιδευτικοί του Σχολείου

 

Νοέ 09

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ

   Έγινε σήμερα, 9/11/2018, ενημέρωση όλων των μαθητών του σχολείου μας για την προστασία από σεισμό. Τα παιδιά έμαθαν τι είναι ο σεισμός και πώς μπορούμε να προστατευτούμε από αυτόν.

   Την ενημέρωση έκανε, και τον ευχαριστούμε γι’αυτό, ο κ. Παναγιώτης Τσιρούνης, εθελοντής, μέλος της Λέσχης  Ειδικών Δυνάμεων του Ν. Μαγνησίας, μετά από πρόσκληση του Διευθυντή του Σχολείου.

Ο Διευθυντής

Χρήστος Δασκαλοθανάσης

Νοέ 06

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο δε θα λειτουργήσει την Τετάρτη 7/11/2018, λόγω συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων τους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο Διευθυντής

Χρήστος Δασκαλοθανάσης

 

Νοέ 02

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Το σχολείο μας, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, διοργάνωσε, σήμερα 2/11/2018, ομιλία για τους μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης σχετικά με τον Εθελοντισμό.

Την ομιλία έκανε η εκπρόσωπος του Ε.Ε.Σ. κα Μοντεσάντου Μαρία (Νοσηλεύτρια του Ε.Ε.Σ).

Τους ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκρισή τους.

Ο Διευθυντής

Χρήστος Δασκαλοθανάσης

 

Οκτ 29

ΣΧΟΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Την Παρασκευή 26-10-2018 πραγματοποιήθηκε η σχολική μας γιορτή για την επέτειο του Όχι. Μαθητές/-τριες, γονείς και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν θεατρικά δρώμενα, παρουσιάσεις και άκουσαν τραγούδια από τους μαθητές/-τριες των τμημάτων της Ε΄ τάξης του σχολείου μας.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Χρήστος Δασκαλοθανάσης και την κεντρική ομιλία είχε η εκπ/κός του Β1, κα Λαμπρινή Αρβανίτη

Τη γιορτή οργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί: Αντωνίου Σοφία, Τσιγάρας Γεώργιος , Κυριακοπούλου Μαρία-Καλλιόπη (Μουσικός)

Ο Διευθυντής

Χρήστος Δασκαλοθανάσης

 

Οκτ 21

1η ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ

Με απρόσμενη επιτυχία, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11.00 το πρωί, η 1η Μαθητική Ποδηλατάδα στη Νέα Αγχίαλο.

Πάνω από 120 ποδηλάτες (οι 95 περίπου ήταν μαθητές και οι υπόλοιποι γονείς) σε μια βόλτα περίπου μιας ώρας στους δρόμους της Νέας Αγχιάλου και με ήχους από δεκάδες σφυρίχτρες, χάρηκαν τη διαδρομή, απέσπασαν τα χειροκροτήματα των κατοίκων της διαδρομής και έστειλαν το μήνυμα για χρήση του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου μετακίνησης, τερματίζοντας στο κτίριο του πρώην Δημαρχείου της πόλης μας.

Το σύνθημα της εκκίνησης δόθηκε σήμερα, Κυριακή 21/10/2018 και ώρα 10.00 το πρωί, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αγχιάλου – «Βαρνάλειο» και όλοι οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν με το ποδήλατό τους για να κάνουν τη βόλτα τους στους δρόμους της πόλης.

Την 1η Μαθητική Ποδηλατάδα Νέας Αγχιάλου συνδιοργάνωσαν, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αγχιάλου και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

Αμέσως μετά τη λήξη του ποδηλατικού γύρου κληρώθηκε ένα ποδήλατο.

Σε όλους τους  συμμετέχοντες θα δοθεί Αναμνηστικό συμμετοχής.

Ευχαριστούμε όλους εκείνους (μαθητές-γονείς-εκπαιδευτικούς) που αυτό το πρωινό άφησαν πίσω έγνοιες και υποχρεώσεις και πήραν μέρος σε αυτή τη διοργάνωση χαράς και μάθησης.

Ευχαριστούμε θερμά την Ένωση Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου για την προσφορά του ποδηλάτου.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού για τη διάθεση 3 αστυνομικών οργάνων με μοτοσυκλέτα και περιπολικό οι οποίοι με την παρουσία τους διασφάλισαν την ομαλή πορεία της ποδηλατάδας.

Ραντεβού την Άνοιξη!

 

Ο Διευθυντής του σχολείου

Χρήστος Δασκαλοθανάσης

 

Οκτ 19

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ

     Συνεχίστηκε για 3η εβδομάδα η συνάντηση της ομάδας γονέων μαθητών του σχολείου μας με τα μέλη της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής», κα Μπακατσέλου Μαρία (ψυχολόγο) και κα Πετροπούλου Γεωργία (κοινωνιολόγο).

     Τα θέματα που απασχολούν την Ομάδα είναι:

 •  αυτοεκτίμηση
 •  ικανότητα επικοινωνίας
 •  αναγνώριση και έκφραση συναισθημάτων
 •  κριτική σκέψη

     Οι συναντήσεις  θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018.

     Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο της «Πρότασης Ζωής» κ. Λιούπη Αθανάσιο και τα μέλη της επιστημονικής ομάδας κα Μπακατσέλου Μαρία (ψυχολόγο) και κα Πετροπούλου Γεωργία (κοινωνιολόγο) για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μας και για τη στήριξη που μας παρέχουν για 2η συνεχή χρονιά σε θέματα που αφορούν εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.

 

Ο Διευθυντής του σχολείου

Χρήστος Δασκαλοθανάσης

Οκτ 17

1η ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ

Το Σχολείο μας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του, διοργανώνουν την 1η Μαθητική Ποδηλατάδα, την Κυριακή 21/10/2018 και ώρα 10.00 π.μ..

     Στόχος της διοργάνωσης είναι να αναδείξει ότι το ποδήλατο είναι ένας εναλλακτικός τρόπος για μετακίνηση, για βόλτα αλλά και για άσκηση, που τουλάχιστον σε κοντινές αποστάσεις έχει πολλαπλά οφέλη, τόσο γιατί βοηθά στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος (μείωση κατανάλωσης καυσίμων και εκπομπής καυσαερίων), όσο και γιατί έχει θετικό αντίκτυπο στην υγεία των χρηστών του. Είναι μια ευκαιρία δράσης που απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας, καταγωγής, μόρφωσης ή φυσικής κατάστασης.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι:

(ΑΦΕΤΗΡΙΑ) Λιακοπούλου με Ελληνικής Αεροπορίας – (ευθεία) Λιακοπούλου – (αριστερά) Χρ. Ευλογημένου – (αριστερά) 30ης Ιουλίου – (δεξιά) Αγ. Γεωργίου – (δεξιά) Ελευθερίας(ΕΟ) με κατεύθυνση προς Μικροθήβες – (αριστερά) Χρ. Ευλογημένου – (αριστερά) Διαμαντοπούλου – (δεξιά) Σταυρίδη – χώρος σταθμευσης παλιού Δημαρχείου (ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ).

     Οι συμμετέχοντες θα προμηθευτούν κουπόνι με το οποίο θα πάρουν μέρος στην κλήρωση ενός ποδηλάτου (χορηγία της Ένωσης Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου) που θα γίνει κατά τον τερματισμό.

     Οι μαθητές συμμετέχουν με ευθύνη των γονέων τους και καλό θα είναι, όσοι έχουν τα απαραίτητα για την ασφάλεια τους μέσα (κράνος, επιγονατίδες κλπ.) να τα φορέσουν.

     Όλοι οι ποδηλάτες οφείλουν να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των υπευθύνων για την ποδηλατική πορεία (Διευθυντής του Σχολείου και Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων) και να επιδείξουν άψογη συμπεριφορά κατά τη διάρκειά της.

     Στην ασφαλή διεξαγωγή της Ποδηλατάδας θα συμβάλει και το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού με προπομπό και ουραγό.

     Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους.

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΘΑΝΑΣΗΣ

 

 

Οκτ 04

5η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2018

Στο πλαίσιο του εορτασμού της  5ης  Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού- Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018 ,το σχολείο μας διοργάνωσε την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, αθλητικές δραστηριότητες στον προαύλιο χώρο.

Με σύνθημα *ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ* όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες κινητοποιήθηκαν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις (παιχνίδια – σκυταλοδρομίες και αθλοπαιδιές) που είχαν ως στόχο να τονίσουν την χαρά της άθλησης που δεν κάνει διακρίσεις  και χαράζει ένα μέλλον γεμάτο πνευματική και σωματική υγεία.

Μαρία Μπουρτζή, Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής

Θεμιστοκλής Κυριζόπουλος, Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής

Οκτ 04

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ

Κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου, σε όλη την Ευρώπη γιορτάζεται η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, που καθιερώθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2001, στο τέλος του Ευρωπαϊκού Έτους Γλωσσών, από το Συμβούλιο της Ευρώπης με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία για την προώθηση της εκμάθησης γλωσσών και εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προώθηση της πολυγλωσσίας στην Ευρώπη.

 Οι γενικοί στόχοι της ημέρας είναι:

 • Να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη σημασία της εκμάθησης γλωσσών και της διαφοροποίησης των γλωσσών που μαθαίνονται με σκοπό την αύξηση της πολυγλωσσίας και της διαπολιτισμικής κατανόησης
 • Να προωθήσει την πλούσια γλωσσική και πολιτισμική ποικιλία της Ευρώπης
 • Να ενθαρρύνει τη διά βίου εκμάθηση γλωσσών μέσα και έξω από το σχολείο

 Με την ευκαιρία της ημέρας διοργανώνονται σε όλη την Ευρώπη μια σειρά από εκδηλώσεις και δραστηριότητες, προγράμματα στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, μαθήματα για κάποια γλώσσα και συνέδρια. Η  Ευρωπαϊκή Ένωση ακολουθεί μια πολιτική πολυγλωσσίας, τόσο στον τρόπο λειτουργίας των θεσμών της όσο και ως στόχο για τους πολίτες της. Στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της Βαρκελώνης το 2002, έθεσε ως στόχο τα παιδιά να μαθαίνουν τουλάχιστον δυο ξένες γλώσσες από μικρή ηλικία.

 Συμμετέχοντας κι εμείς στον εορτασμό αυτής της ημέρας, παρουσιάσαμε μια εκδήλωση που παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές του σχολείου μας, την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018. Η εκδήλωση περιλάμβανε έκθεση εργασιών των μαθητών και μαθητριών της ΣΤ΄ τάξης με τις λέξεις «φιλία» και «ειρήνη» ( πολύτιμα πανανθρώπινα αγαθά) σε διάφορες ευρωπαϊκές γλώσσες  και μουσική εκδήλωση με αποσπάσματα παραδοσιακών τραγουδιών από κάποιες ευρωπαϊκές χώρες που παρουσίασαν μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας.

 

Κατερίνα Ματάκια

Εκπαιδευτικός Αγγλικής γλώσσας

Σεπ 24

ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

Αγαπητοί γονείς,

το σχολείο, είναι ένα ανοιχτό σύστημα, που αλληλεπιδρά με τους παράγοντες που το περιβάλλουν, αποσκοπώντας στην υλοποίηση της αποστολής του – στην επίτευξη των στόχων του. Είναι επίσης ένας θεσμός της κοινωνίας. Ως κοινωνικός θεσμός έχει μια αποστολή: να συμβάλει στη ρύθμιση και την επίλυση των αναγκών της κοινωνίας.        Εμείς, οι εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αγχιάλου, έχουμε υιοθετήσει την άποψη ότι η εκπαίδευση δεν είναι ουδέτερη υπόθεσηΜπορεί να υπηρετήσει το κοινωνικό κατεστημένο ή να γίνει παράγοντας αλλαγής της κοινωνίας.

     Προς αυτήν λοιπόν την κατεύθυνση και θέλοντας να σας προσφέρουμε κάποια χρηστικά εργαλεία για την διευκόλυνσή σας στο βαρύ έργο της ανατροφής του παιδιού σας, διοργανώνουμε ενημερωτικές συναντήσεις με τη μορφή ομάδας γονέων, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής».

Θα πραγματοποιηθούν τέσσερις (4) συναντήσεις (3, 10,17 και 24 Οκτωβρίου 2018) στον χώρο του σχολείου και ώρα 11:30 – 13:15.

Η ομάδα θα αποτελείται από σταθερά μέλη – γονείς του σχολείου μας.

Η θεματολογία θα είναι η εξής:

 • ανάγκες παιδιών σχολικής ηλικίας
 • αυτοεκτίμηση – γνωρίσματα και η ενίσχυσή της
 • επικοινωνία στην οικογένεια
 • ο ρόλος των συναισθημάτων

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν, θα χρειαστεί να δηλώσουν συμμετοχή, συμπληρώνοντας την αίτηση που επισυνάπτουμε. Μέγιστος αριθμός ατόμων για την ομάδα είναι είκοσι (20) γονείς και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά.

 

Ο Διευθυντής του σχολείου

Χρήστος Δασκαλοθανάσης

 

Σεπ 05

ΑΓΙΑΣΜΟΣ 2018

Σας ενημερώνουμε ότι ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2018-2019, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 9:00 στο προαύλιο του σχολείου μας.

Μετά τον αγιασμό, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα παραμείνουν για λίγο στις τάξεις με τους/τις δασκάλους/δασκάλες τους (περίπου μέχρι τις 10.00 π.μ.). Τα βιβλία θα παραληφθούν την Τετάρτη.

Σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά!

 

Ο Διευθυντής

Χρήστος Δασκαλοθανάσης

 

 

Ιούν 15

ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017-2018

ΕΝΑΣ ΤΟΠΟΣ……….ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

     Ανατολική Ρωμυλία-Βόρεια Θράκη. Ανατολική Θράκη. Κοιτίδες  ελληνισμού και πολιτισμού στο πέρασμα του χρόνου. Αγχίαλος. Μια μικρή γωνιά Ελλάδας στον Εύξεινο Πόντο που άκμαζε και προετοίμαζε το αύριο.

     Ξαφνικά ο χρόνος παγώνει. Το ημερολόγιο γράφει 30 Ιουλίου 1906. Φωτιές και καπνός κυκλώνουν την πόλη. Μανιασμένος όχλος σαρώνει τα πάντα στο πέρασμα του . Λεηλατεί περιουσίες, κόπους και αναμνήσεις. Οι Αγχιαλίτες χάνουν τα πάντα. Ανήμποροι και κυνηγημένοι, επιβιβάζονται σε πλοία και αναχωρούν για την μητέρα πατρίδα , με στόχο να στήσουν την ζωή τους από την αρχή. Το ολοκαύτωμα της Αγχιάλου είναι γεγονός.

     Την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 στις 7.30 το απόγευμα οι μνήμες ξαναζωντάνεψαν στην αποχαιρετιστήρια  γιορτή λήξης του Σχολείου μας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την  τιμή και την ευκαιρία  να λάβουν μέρος σε μία εκδήλωση ιστορικού ενδιαφέροντος για τον ελληνισμό και η αυλή μας πλημμύρισε από μουσικές, χρώματα, αφηγήσεις, μουσικοκινητικά δρώμενα, παραδοσιακούς και ευρωπαϊκούς χορούς, ήθη και έθιμα της παλιάς Αγχιάλου, προκαλώντας έντονα συναισθήματα και ρίγη συγκίνησης στους παρευρισκόμενους.

     Παράλληλα με τη γιορτή λήξης λειτούργησε λαογραφική έκθεση στο ισόγειο του σχολείου μας. Τα εκθέματα που ήταν εργόχειρα, έγγραφα, φωτογραφίες, βιβλία και αντικείμενα, προέρχονταν από την Παλιά Αγχίαλο αλλά και από τη Νέα Αγχίαλο μέχρι τη δεκαετία 1950-1960. Στόχος της έκθεσης αυτής ήταν να δώσει το πολιτισμικό στίγμα των Αγχιαλιτών και να υπογραμμίσει την αυθεντικότητα και ανθεκτικότητα των χαρακτηριστικών τους στο ιστορικό γίγνεσθαι. Επίσης, με τον τρόπο αυτό προσπαθήσαμε να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές του σχολείου μας, αλλά και τις οικογένειές τους, ώστε είτε να συνειδητοποιήσουν την καταγωγή τους , είτε να γνωρίσουν την ιστορία των ανθρώπων που έχτισαν τη Νέα Αγχίαλο.

     Πραγματικά συγκινητικό ήταν το γεγονός πως πολλά από τα εκθέματα πέρασαν από μάνα σε κόρη και από γιαγιά σε εγγονή για να βγουν από τα μπαούλα και να μας ξυπνήσουν μνήμες και ιστορίες των παιδικών μας χρόνων.

     Ευχαριστούμε θερμά όλους αυτούς που αναφέρονται  παρακάτω, διότι μας τίμησαν και μας εμπιστεύτηκαν τα οικογενειακά τους κειμήλια , ώστε να πλαισιώσουμε μ’ αυτά την έκθεση και κατ’ επέκταση τη γιορτή λήξης του σχολείου μας.

 1. Ερρινάκη Μαργκοσιάν Καλλιρρόη
 2. Παπαναστασίου Βασιλική
 3. Καρναμπατλόγλου – Τσουκαλά Σουλτάνα
 4. Ζώτη Δημήτριο
 5. Ζώτη Ιουλία
 6. Στάικου – Παρδάλη Κωνσταντίνα
 7. Φιλιππίδη ή Διαμαντένια Βασιλική
 8. Ζώτη Χρυσάνθη
 9. Ζώτη Στυλιανό
 10. Καραντενίζη – Δάινα Παρασκευή
 11. Τσιούνη – Δάινα Ζαφειρία
 12. Λάζογλου Μπέτη
 13. Ντουρβάνα Βασιλική
 14. Διαμαντένια Ελισσάβετ
 15. Διαμαντένια – Καραμπίνη Κασσάνδρα
 16. Καπνιά – Καραθόδωρου Ελένη
 17. Χαροντάκη Ευαγγελία
 18. Δεληκώστα Κωνσταντίνο
 19. Καραντενίζη – Πολυμενίδη Κλεοπάτρα
 20. Αιμονιώτη Άννα
 21. Φιλιππίδη Αικατερίνη
 22. Ταβέλη Γεώργιο

    Πληροφορίες για τα δρώμενα της γιορτής αντλήσαμε από μία μεγάλη συλλογή βιβλίων που αναφέρονται στην Παλιά και Νέα Αγχίαλο των κ.κ  Γ. Διονυσίου, Μ. Διονυσίου, Κ. Εμμανουηλίδου, Δ. Μαυρομάτης, Α. Κατσιγιάννη, Α. Κιλμπασάνης, Φ. Γαλούση.

      Ευχαριστούμε επίσηςτην κ. Φ. Γιαννώτη για τη δωρεάν   φωτογραφική  κάλυψη  της γιορτής και τον Σύλλογο Αγχιαλιτών Αθήνας για την στήριξή του.

      Μετά τη γιορτή ακολούθησε μουσική εκδήλωση με παλιές και νέες επιτυχίες του  ελληνικού ρεπερτορίου,  από το μουσικό σχήμα του συμπολίτη μας Στέλιου Μουτζούρη.

   

 

Ιούν 13

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΝΤΕΡΒΙΛ»

 Η θεατρική παράσταση της  ΣΤ΄τάξης του Σχολείου μας  στην αγγλική γλώσσα είναι ένας όμορφος και εδραιωμένος πλέον θεσμός, μέσω του οποίου οι μαθητές μας έρχονται σε επαφή με αυθεντικό κείμενο της αγγλικής λογοτεχνίας ενώ παράλληλα γνωρίζουν σημαντικά πολιτιστικά στοιχεία του αγγλόφωνου κόσμου.

 Και το σημαντικότερο παιδαγωγικά και μαθησιακά, μέσω μιας εξαιρετικά ευχάριστης και δημιουργικής δραστηριότητας, οι μαθητές και οι μαθήτριες εξασκούνται στη χρήση της αγγλικής γλώσσας.

 Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου η ΣΤ΄τάξη του σχολείου μας παρουσίασε τη θεατρική παράσταση «Το Φάντασμα του Κάντερβιλ» του Ιρλανδού συγγραφέα Όσκαρ Ουάιλντ.

 Η ιστορία διαδραματίζεται στην όμορφη αγγλική ύπαιθρο, κοντά σε μια παλιά πόλη, το Άσκοτ. Εκεί, στον πύργο Κάντερβιλ, ζει ένα φάντασμα 300 ετών από μια παλιά αγγλική οικογένεια. Το φάντασμα είναι γνωστό στην περιοχή και έχει τρομοκρατήσει πολλούς ανθρώπους. Όμως τα πράγματα αλλάζουν, όταν έρχεται να κατοικήσει στον πύργο μια αμερικανική οικογένεια, και αρχίζουν τα προβλήματα για το φάντασμα από την πρώτη μέρα!

 Μια αστεία και διασκεδαστική ιστορία που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους!

 Να πώς σχολίασαν οι ίδιοι οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης¨:

«Το θεατρικό ήταν τέλειο, γιατί κάναμε όλοι σκληρή δουλειά και νομίζω ότι φάνηκε ο κόπος μας.»

«Για τη θεατρική παράσταση στα αγγλικά δυσκολευτήκαμε, γιατί ήμασταν πολλά παιδιά, αλλά τελικά έγινε πολύ ωραίο θεατρικό και θα το θυμόμαστε.»

« Ενωθήκαμε μεταξύ μας και δώσαμε την καρδιά μας σ’ αυτή την παράσταση. Σκίσαμε! Όλοι μας έδιναν συγχαρητήρια.»

«Όλοι οι γονείς και τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και γέλασαν. Η θεατρική παράσταση ήταν πολύ αστεία.»

« Ήταν πολύ ωραία και ευχάριστη εμπειρία.»

« Οι γονείς μας συγκινήθηκαν, γέλασαν και ένιωσαν περήφανοι γι’ αυτό που παρουσιάσαμε. Η δασκάλα των Αγγλικών νομίζω πως έμεινε ευχαριστημένη από την επίδοσή μας στο θεατρικό.»

« Αυτή η παράσταση ήταν απίστευτη. Είχε αγωνία και πολύ γέλιο και έδωσε χαρά σε όλους που την παρακολούθησαν. Εμείς οι μαθητές και οι δασκάλες κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια.»

«Η θεατρική παράσταση ήταν υπέροχη. Κάποιοι ρόλοι ταίριαζαν ακριβώς με το χαρακτήρα κάποιων παιδιών!»

«¨Ήταν μια φανταστική εμπειρία για όλους μας. Όχι μόνο εμπλουτίσαμε το λεξιλόγιό μας στα αγγλικά, αλλά και περάσαμε χρόνο με τους συμμαθητές για ένα κοινό σκοπό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κ. Ματάκια, την κ. Μπουρτζή και όλους τους δασκάλους που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η παράσταση.»

 «Η παράστασή μας ήταν πολύ πετυχημένη. Τα αγγλικά μας ήταν άψογα και δε διστάσαμε καθόλου να μιλήσουμε. Κάποιοι ρόλοι είχαν τόση πλάκα που δεν μπορούσαμε να συγκρατήσουμε τα γέλια μας πίσω από τη σκηνή!»

Ευχόμαστε στους απόφοιτους πλέον μαθητές μας να έχουν υγεία, χαρές και επιτυχίες στη ζωή τους!

                                           Κατερίνα Ματάκια

                               Εκπαιδευτικός αγγλικής γλώσσας

Ιούν 08

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΟΡΤΗΣ ΛΗΞΗΣ

Ιούν 08

ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ 2017-2018

Μαΐ 17

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» 2018

Σας ενημερώνουμε ότι η β’ φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικών Δημοτικού «Αριστοτέλης» 2018, θα διεξαχθεί το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 (10:00 – 11:30), στο εξεταστικό κέντρο του 9ου Γυμνασίου Βόλου (Συγκρότημα Μουρτζούκου, Χείρωνος 53, Βόλος 38333, http://9gym-volou.mag.sch.gr).

 

 

Μαΐ 16

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Πλησιάζοντας προς το τέλος της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές και οι δάσκαλοι της Ε’ τάξης ευχαριστούν τους   κ. Κοσμά Ευάγγελο, Αξιωματικό Πολεμικής Αεροπορίας – Μετεωρολόγο και τον κ. Κουρκουβάτη Νεκτάριο, αγιογράφο για την παρουσίαση χρήσιμων και απαραίτητων θεμάτων που βοήθησαν στην ενημέρωση και εμπέδωση των γνώσεων μας, για μια χρονιά ακόμη.

Πολύζου Χριστίνα, δασκάλα Ε1

Αναστοπούλου Αθανασία, δασκάλα Ε2

 

Παλαιότερα άρθρα «

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων