Έπαινος στη μαθήτρια της Στ΄ τάξης του σχολείου μας με θέμα την ιστορική περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης των Ελλήνων το 1821 και την απελευθέρωση από την Οθωμανική κυριαρχία

Το σχολείο μας και συγκεκριμένα οι μαθητές/τριες της Ε΄& Στ΄ τάξης  συμμετείχε στον Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής με τίτλο:” Ταξίδι στην Ιστορία – όταν το παρελθόν συναντάται με το μέλλον”, που διοργάνωσε ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δημοτικός Οργανισμός ( Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.).

Σκοπός του Μαθητικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής ήταν να καλλιεργηθεί το ενδιαφέρον των μαθητών/τριών για την ιστορία και ειδικότερα για τα σημαντικά εκείνα γεγονότα, που οδήγησαν στην απελευθέρωση της πόλεως του Ναυπλίου, αλλά και όλης της Ελλάδας από την Οθωμανική κυριαρχία.

Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Ζωγραφικής, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν την ιστορική γνώση που λαμβάνουν στη σχολική τους τάξη και τα βιβλία τους, μέσω της Ζωγραφικής Τέχνης. Οι μαθητές λειτουργώντας ως δέκτες των γενναίων ιστορικών γεγονότων, προσπάθησαν να τα αποδώσουν μέσω της ζωγραφικής, εκφράζοντας με τον τον δικό τους προσωπικό και ανεπανάληπτο τρόπο τις ιδέες και τα συναισθήματα που τους προκάλεσαν οι ένδοξες ιστορικές στιγμές, που οδήγησαν σταδιακά στην απελευθέρωση της πόλης του Ναυπλίου, αλλά και όλης της Ελλάδας.

291608621 484288370171110 5510615928684634615 n

Συγχαρητήρια στη μαθήτρια της Στ΄ τάξης Αναστασία Μπεϊλέρι, που βραβεύτηκε για το έργο της και μας έκανε όλους υπερήφανους!

Κατηγορίες: ΝΕΑ, ΣΤ' τάξη. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.