Συμμετοχή στο Διεθνή Διαγωνισμό της NASA «Γίνε επιστήμονας του Cassini για μια ημέρα»

Αγαπητοί μου μαθητές της Στ΄ τάξης ,
Σας συγχαίρω για τη συμμετοχή σας στο 10ο Διεθνή Διαγωνισμό της NASA και για την επιτυχία της μαθήτριας Δανάης Παρθένη, η οποία βραβεύτηκε.
Διαβάστε το κείμενό της καθώς και όλων των συμμετεχόντων διεθνώς, στην παρακάτω ιστοσελίδα της NASA.

http://saturn.jpl.nasa.gov/education/scientistforaday10thedition/international/winners2011/

Υπεύθυνη προγράμματος: Σοφία Σιμιτζόγλου

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για αποσπάσεις στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία (Π.Π.Σ.) για το σχολικό έτος 2012-13

Η Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) προβαίνει σε ανακοίνωση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος των Επιστημονικών Εποπτικών Συμβουλίων (ΕΠ.Ε.Σ.) των Π.Π.Σ. προς τους εκπαιδευτικούς
πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την πλήρωση των λειτουργικών κενών των εν λόγω σχολικών μονάδων για το σχολικό έτος 2012-2013, σύμφωνα με το άρθρο 329, παρ. 4α του ν. 4072/2012 (Α΄ 86).

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση μέχρι και την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012.

Διευκρίνιση για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα ΠΠΣ:

Σχετικά με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για απόσπαση στα ΠΠΣ για το σχολικό έτος 2012-13, διευκρινίζεται ότι δικαίωμα υποβολής αίτησης για απόσπαση έχουν μόνον οι εκπαιδευτικοί που έχουν οργανική θέση στην Περιφερειακή Διεύθυνση που ανήκει το ΠΠΣ.

Από τη Γραμματεία της ΔΕΠΠΣ

PROSKLISI

AITHSH

Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Ποίησης και Διηγήματος μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Σας ενημερώνουμε ότι η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών προκηρύσσει για το έτος 2012, τους κάτωθι Πανελλήνιους Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς που απευθύνονται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης : ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ:

Συμμετοχή με ένα (1) ποίημα, γραμμένο με ομοιοκαταληξία ή με ελεύθερο τρόπο, μέχρι τριάντα στίχους, στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα και θέμα ελεύθερο. Θα δοθούν Α΄, Β΄ και Γ΄ Βραβείο, Α΄, Β΄ και Γ΄ Έπαινος ανά κατηγορία (Δημοτικό, Γυμνάσιο – Λύκειο) και Αναμνηστικά Διπλώματα Συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες

ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ: Συμμετοχή με ένα (1) διήγημα έως έξι (6) σελίδες μεγέθους Α4, δακτυλογραφημένες με γραμματοσειρά Times New Roman 12, στην ελληνική γλώσσα και θέμα ελεύθερο. Θα δοθούν Α΄, Β΄ και Γ΄ Βραβείο, Α΄, Β΄ και Γ΄ Έπαινος ανά κατηγορία (Δημοτικό, Γυμνάσιο – Λύκειο) και Αναμνηστικά Διπλώματα Συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

1) Τα έργα να είναι ανέκδοτα και αδημοσίευτα

2) Να υποβληθούν σε πέντε (5) δακτυλογραφημένα αντίτυπα με ψευδώνυμο, το οποίο θα αναγράφεται στο πάνω δεξιό μέρος του κειμένου. Τα πραγματικά στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και τηλέφωνο) του διαγωνιζόμενου να κλεισθούν σε μικρό φάκελο και στο εξωτερικό του μέρος να αναγραφεί το ψευδώνυμο. Τα πέντε αντίτυπα και ο μικρός φάκελος να σταλούν με απλή επιστολή (όχι συστημένη) με την αντίστοιχη ένδειξη Διαγωνισμός για παιδιά Δημοτικού ή Διαγωνισμός για Εφήβους Γυμνασίου – Λυκείου στη διεύθυνση: ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ – Τ.Θ. 8231 Τ.Κ. 10210 ΑΘΗΝΑ

3) Στο επάνω μέρος του φακέλου θα αναγράφεται μόνο το ψευδώνυμο. Ημερομηνία υποβολής μέχρι 31 Οκτωβρίου 2012 (σφραγίδα ταχυδρομείου)

4) Τα υποβαλλόμενα κείμενα δεν επιστρέφονται. Όσοι διακριθούν θα ενημερωθούν έγκαιρα τηλεφωνικώς

5) Η απονομή Βραβείων, Επαίνων και Αναμνηστικών Διπλωμάτων Συμμετοχής στο διαγωνισμό θα γίνει την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 6:30 μ. μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων «Μιχαήλας Αβέρωφ» της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών (Ακαδημίας και Γενναδίου 8, 7ος όροφος). Η συμμετοχή στους διαγωνισμούς προϋποθέτει και την αποδοχή των όρων.

Η κρίση της Κριτικής Επιτροπής είναι αμετάκλητη. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Στο τηλέφωνο της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών 2103819571, καθημερινώς και στην εκπαιδευτικό Πολυξένη Γιάχου στα τηλέφωνα 2107515171, 2130429351 και 6949472787.

Πρόγραμμα Τέχνη και e-twinning.

Οι μαθητές της Δ’ Τάξης εμπνεύστηκαν από την αρχαία ελληνική τέχνη και ζωγράφισαν τα ολυμπιακά αθλήματα. Τα έργα των παιδιών στάλθηκαν στο συνεργαζόμενο αγγλικό σχολείο στο πλαίσιο της πολιτιστικής συνεργασίας του ευρωπαϊκού προγράμματος e twinning.
Υπεύθυνη προγράμματος: Μαρία Θανασουλοπούλου
Olympic Art Exchange Project

Απονομή Βραβείων του Μαθητικού Διαγωνισμού Φωτογραφίας με τίτλο: «Βλέπω την πόλη μου με τα δικά μου μάτια».

Το 2ο 6/θέσιο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο σε συνεργασία με τα Γραφεία Πολιτιστικών Θεμάτων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Α΄ Διεύθυνσης Π.Ε. Αθηνών συνδιοργάνωσαν Μαθητικό Διαγωνισμό Φωτογραφίας με τίτλο: «Βλέπω την πόλη μου με τα δικά μου μάτια».
Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν 46 μαθητές/τριες των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων 8 Δημοτικών Σχολείων της Α΄ Διεύθυνσης Π.Ε. Αθηνών στέλνοντας τις φωτογραφίες τους.
Οι μαθητές/τριες φωτογράφισαν στιγμές της πόλης τους με ευστοχία και ευαισθησία και αποτύπωσαν το θέμα τους στις λεζάντες των έργων τους, καταδεικνύοντας τον προβληματισμό τους για διάφορες πτυχές της καθημερινότητας.
Μετά τη συνεδρίαση και βαθμολόγηση των έργων από την αξιολογική επιτροπή απονέμονται τα παρακάτω βραβεία:
• Το Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ απονέμεται στη μαθήτρια της ΣΤ΄ τάξης του 2ου 6/θ. Πρότυπου Πειραματικού Δ.Σ.Π.Α., Μαρία Αγγελίδου, για τη φωτογραφία της «Διαφορές».
• Το Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ απονέμεται στη μαθήτρια της Ε΄ τάξης του 70ου Δ.Σ. Αθηνών, Ασπασία Αποστόλου, για τη φωτογραφία της «Αντανακλάσεις».
• Το Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ απονέμεται στο μαθητή της Ε΄ τάξης του 4ου Δ.Σ. Καισαριανής, Νίκο Νικολαρέα, για τη φωτογραφία του «Το σιντριβάνι που δυστυχώς άδειασε μπροστά στο γυμνάσιο που με περιμένει».
• Το ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ απονέμεται στη ΣΤ΄ τάξη του 162ου Δ.Σ. Αθηνών.
Όλοι οι μαθητές/τριες έλαβαν βεβαίωση και έπαινο συμμετοχής.
Τα βραβεία επιδόθηκαν στους νικητές κατά τη γιορτή λήξης του Σχολείου μας στις 6 Ιουνίου 2012 από τον κ. Βασίλη Πετρόπουλο, Διευθυντή Π.Ε. Α΄ Αθήνας και ήταν ευγενική χορηγία των εκδόσεων ΑΓΡΑ.
Στην εκδήλωση ήταν μαζί μας και η Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων, κ. Καλλιόπη Κύρδη, και η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, κ. Μαρία Δημοπούλου.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές/τριες που πήραν μέρος στο διαγωνισμό, καθώς και τους εκπαιδευτικούς τους.

Βασικές πληροφορίες για την λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων του Δήμου Αθηναίων προς ενημέρωση των γονέων και μαθητών των Σχολείων

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ 2012

HΜΕΡΙΔΑ

ΤΡΙΤΗ, 22-5-2012, HΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ με θέμα:

Η δύναμη της Λογοτεχνίας: Διδακτικές προσεγγίσεις –
Αξιοποίηση διδακτικού υλικού (Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο)

ΑΦΙΣΑ

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ