Μικρός Ευκλείδης 2015

mikros eykleidhsΗ Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, στο πλαίσιο του περιοδικού «Ο Μικρός Ευκλείδης» που εκδίδει, διοργάνωσε και φέτος τον 9° Μαθητικό Διαγωνισμό  «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για μαθητές Δημοτικού. Στο διαγωνισμό πήραν μέρος σήμερα οι μαθητές της Ε τάξης και της ΣΤ τάξης.

Ο παιδαγωγικός σκοπός του διαγωνισμού είναι να αντιληφθούν οι μαθητές ότι τα μαθηματικά κρύβουν ομορφιά και προσφέρουν πολλές δυνατότητες στη ζωή μας, να εκτιμήσουν τη χρήση των μαθηματικών σε πολλές εφαρμογές και να χρησιμοποιήσουν τη μαθηματική τους σκέψη σε ευχάριστα και έξυπνα προβλήματα.

Ορισμένα από τα ερωτήματα-δραστηριότητες που περιέχει ο διαγωνισμός δίνονται ως παιχνίδι, στο οποίο οι μαθητές καλούνται να συμπληρώσουν κάποια κενά ή να σχεδιάσουν κάτι, ως απάντηση. Άλλα ερωτήματα απαιτούν τον υπολογισμό της λύσης ενός προβλήματος.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα κοινοποιηθούν στα παραρτήματα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και στις Δ/νσεις Π.Ε., προκειμένου να βραβευθούν οι μαθητές που θα διακριθούν.

Μια σκέψη για το “Μικρός Ευκλείδης 2015

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων