Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΣΤΟ 2ο Δ.Σ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Η 20η  Φεβρουαρίου του 2015 ήταν μια εορταστική μέρα για το σχολείο μας. Όχι μόνο γιατί ήταν η τελευταία σχολική μέρα της αποκριανής εορταστικής περιόδου, αλλά και γιατί το σχολείο μας επισκέφτηκε η φημισμένη φιλαρμονική του δήμου μας. Η πολύ σημαντική για την πόλη μας αυτή ορχήστρα υπό την καθοδήγηση ενός εξαίρετου πολυτάλαντου αρχιμουσικού- μουσικολόγου-εκπαιδευτικού του Πελοπίδα Μαυρόπουλου έδωσε την ευκαιρία στους μικρούς μας μαθητές να γνωρίσουν από κοντά τα μουσικά όργανα της μπάντας, να ακούσουν όμορφες μελωδίες, αλλά και να τραγουδήσουν μαζί της.

DSC00142vlcsnap-2015-02-25-00h05m26s16      DSC_0145      DSC_0150      DSC_0165
Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 11:45 στον χώρο εκδηλώσεων του σχολείου μας με την παρουσία όλων των τάξεων και των εκπαιδευτικών. Το ξεκίνημα δεν μπορούσε παρά να είναι μελωδικό. Η μπάντα ερμήνευσε μελωδίες του Πιότρ Ιλίτς Τσαϊκόφσκι από τα έργα: “Σλαβικό εμβατήριο” (March Slave) και “Λίμνη των κύκνων” (Swang lake),που ενθουσίασαν τους μικρούς μας φίλους.

DSC_0161

Η συνέχεια περιλάμβανε μια έκπληξη για τους μικρούς μας φίλους μας καθώς ο αρχιμουσικός τους έδωσε την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις μαεστρικές τους ικανότητες διευθύνοντας την φιλαρμονική. Η επιθυμία των μαθητών μας να γίνουν για λίγο οι νέοι «Μητρόπουλοι» ήταν μεγάλη και είναι αλήθεια ότι αρκετοί εντυπωσίασαν με την δεξιότηά τους.
Το μουσικό πρόγραμμα συνεχίστηκε με πιο rock και latin διάθεση από τη φιλαρμονική, που έπαιξε δύο ακόμα κομμάτια: “Rock around the clock“ και “Brazil”, με τη συμμετοχή κι ενός φερέλπιδα ντράμερ του Γιώργου Μήτρου από το Ε2.
Η συνέχεια ήταν αφιερωμένη στη παρουσίαση των μουσικών οργάνων της μπάντας. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ζωντανά από τους μουσικούς τα ηχοχρώματα των πνευστών και κρουστών μουσικών οργάνων και να αντιληφθούν το ρόλο τους στην ορχήστρα.

DSC_0174      vlcsnap-2015-02-25-00h20m58s185

Το τέλος της εκδήλωσης δεν θα μπορούσε παρά να είναι συναρπαστικό. Οι μαθητές της Β’ τάξης με τη διδασκαλία του εκπαιδευρικού μουσικής του σχολείου μας Δρ. Σπύρου Σπυρόπουλου συνέπραξαν με τη φιλαρμονική ως χορωδιακό σύνολο, ερμηνεύοντας με ιδιαίτερη ωριμότητα και ευαισθησία δύο τραγούδια: το “Γεια σου χαρά σου Βενετιά” του Σταύρου Ξαρχάκου και το “Ήρθες”, ένα τραγούδι σε μουσική του δασκάλου τους (Σ. Σπυρόπουλου) και στίχους της μητέρας του Αγγελικής Σπυροπούλου, που συνθέθηκε για την γέννηση της μικρής του κόρης. Ήταν μια καταπληκτική συνύπαρξη δύο ταλαντούχων συνόλων υπό την εξαίρετη μουσική διεύθυνση του αρχμιμουσικού Π. Μαυρόπουλου και την συμμετοχή του κ. Σπυρόπουλου με την κιθάρα του.

Είμαστε βέβαιοι ότι τέτοιες εκδηλώσεις θα επαναληφθούν σύντομα και αισιόδοξοι ότι περισσότερα παιδιά θα αγαπήσουν τον θαυμαστό κόσμο της μουσικής και γιατί όχι να αποτελέσουν σύντομα νέα μέλη αυτής της σπουδαίας ορχήστρας.

Σπυρόπουλος Σπύρος

Δάσκαλος Μουσικής