ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ’ ΤΑΞΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

«Παρουσίαση ιστοσελίδας»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΜΗΛΙΑΣ

Σήμερα θα σας παρουσιάσω την ιστοσελίδα η γωνιά του παιδιού. Η διεύθυνση της ιστοσελίδας είναι europa.eu/kids-corner/index_el.htm. Ο σκοπός της ιστοσελίδας αυτής είναι τα παιδιά να μορφωθούν μέσα από το παιχνίδια ανάλογα με την ηλικία τους.

Πάνω δεξιά στην οθόνη υπάρχει ένα μικρό κουτάκι όπου μπορείς να επιλέξεις την γλώσσα που θέλεις. Στα περιεχόμενα κάποιες πληροφορίες για την Ε.Ε. και διάφορα παιχνίδια όπως: ο <<Πράσινος>> Shaun, Παιχνίδια Μνήμης, Euro run, Lingua Go, Η μηχανή του χρόνου και το πάμε να εξερευνήσουμε την Ευρώπη.

Πάνω δεξιά στην ιστοσελίδα υπάρχει ένας σύνδεσμος <<Επικοινωνία>> εκεί μπορείτε να βρείτε: το τηλέφωνο, να τους γράψετε κάτι, να βρείτε κάποιο σημείο επικοινωνίας την χώρα σας και άλλα. Για να μάθετε ακόμα περισσότερα για αυτήν την ιστοσελίδα μπείτε και εξερευνήστε την.

Παρουσίαση Ιστοσελίδας

ΚΟΡΕΝΤΣΙΔΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑ

 

 

Η ιστοσελίδα που θα σας παρουσιάσω, είναι ο Επίσημος Ιστότοπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.).Ανοίγοντας την ιστοσελίδα θα δείτε μία καρτέλα που λέγεται «Βασικές πληροφορίες της Ε.Ε.. Πατώντας αυτήν την καρτέλα θα δείτε τι είναι η Ε.Ε.. Η Ε.Ε. έχει θεσμικά όργανα και οργανισμούς, χώρες, σύμβολα, ιστορία, γεγονότα και αριθμητικά στοιχεία. Η διεύθυνση αυτής της ιστοσελίδας είναι https://europa.eu/european-union/index_el.

Μπαίνοντας στην αρχική ιστοσελίδα θα δείτε πολλές καρτέλες κάτω από την σημαία της Ε.Ε.. Πάνω από την καρτέλα που γράφει «έγγραφα» θα δείτε ένα άσπρο πλαίσιο αναζήτησης, όπου εκεί μπορείτε να βρείτε ότι θέλετε για την Ε.Ε.. Πάνω από το πλαίσιο αναζήτησης μπορείτε, πατώντας ένα βελάκι μπορείτε να μεταφράσετε την ιστοσελίδα, σε όποια από τις γλώσσες που υπάρχουν εκεί.

Ακριβώς δίπλα από τις βασικές πληροφορίες για την Ε.Ε. υπάρχει μία άλλη καρτέλα που λέγεται η Ε.Ε. ανά θέμα. Σε αυτήν την ιστοσελίδα θα βρείτε με ποιους τρόπους αναπτύσσει δραστηριότητες σε ποικίλους τομείς της πολιτικής Ε.Ε., από τα ανθρώπινα δικαιώματα μέχρι το εμπόριο και τις μεταφορές.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία Europe Direct αν τηλεφωνήσετε στον αριθμό 0080067891011. Επίσης μπορείτε να δείτε όλο το δίκαιο της Ε.Ε. για οποιαδήποτε θέμα. Ακόμα μπορείτε να βρείτε τις συνθήκες που αποτελούν την νομική βάση για όλες τις μορφές δράσεις που αναπτύσσει η Ε.Ε.. Ό,τι άλλο θέλετε να μάθετε για την Ε.Ε. ψάξτε στο πλαίσιο της αναζήτησης.

Η ιστοσελίδα που θα σας παρουσιάσω είναι η «entwining»

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΙΜΙΤΖΗ

 

To entwining είναι μια Ευρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε) συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά κοινωνικά και πολιτισμικά οφείλη. Η δράση entwining δίνει στα σχολεία την ευκαιρία να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες.

Η δράση ξεκίνησε επίσημα τον Ιανουάριο του 2005 ως δράση του προγράμματος eLearning της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το entwining εφαρμόζεται σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, Εσθονία, Ηνωμένων Βασίλειο κ.τ.λ.

Άμα θέλεις να εποινωνίσεις με το  entwining και έχεις δυσκολία για το πως θα εγγραφτείς στο entwining, πρέπει να συμπληρώσετε μια φόρμα που έχει στην σελίδα, η οποία θα στείλει μήνυμα στην εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει σωστά την ηλεκτρονική σας διεύθυνση έτσι να μπορέσουν οι εκπρόσωποι να επικοινωνήσουν μαζί σου. Πρέπει να γράψετε το όνομά σας, το επίθετο σας, ηλεκτρονική διεύθυνση, χώρα και να γράψετε ένα μήνυμα άμα θέλεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *