Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΣ!!!

Μέσα σε μια ζεστή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, γεμάτη φωτεινά συναισθήματα παρακολουθήσαμε σήμερα Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017 την γιορτή από τους μικρούς μαθητές των Α’ και Β’ τάξεων.

Η γιορτή ξεκίνησε με ομιλία από την Δ/ντρια του Σχολείου με μηνύματα χαράς, αγάπης, ελπίδας! μέρες χριστουγέννων με φώτα, μουσικές, στολίδια, διασκέδαση, δώρα,  όμως όλα αυτά απορρέουν από το βασικό θέμα της χριστιανικής γιορτής, το μήνυμα της αγάπης και της ειρήνης που έφερε ο Χριστός στον κόσμο. Όταν και πάλι όλοι θα επιστρέψουμε ο καθένας πίσω, στην καθημερινότητα, σε όλων των ειδών τα προβλήματα και τις έγνοιες μας. Πώς μπορούμε να ζήσουμε αυτή τη χαρά όσο γίνεται περισσότερο; Να προσπαθήσουμε να βρει ο καθένας μας  το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων! Τα Χριστούγεννα στις παιδικές ψυχές ζωντανεύει η υπερβολή και οι λαμπερές εικόνες των γιορτινών ημερών είναι πλημμυρισμένες από μυστήριο, με ερωτήματα, με απορίες που αποτελούν όμως το κίνητρο για να αποκτήσει η γιορτή υπόσταση και ουσία. Οι μέρες προσμονής για όλα όσα φέρνει η χριστουγεννιάτικη γιορτή γεμίζει την ψυχούλα τους με συναισθήματα, με όνειρα, με λαχτάρα. Τα παιδιά έχουν την ανάγκη να πιστεύουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων μέσα από τον κόσμο τους και να νιώθουν την ζεστασιά και την προστασία που τόσο πολύ χρειάζονται, ώστε να θωρακιστούν και να συνεχίσουν με δύναμη στη ζωή τους.

Οι μικροί μαθητές μας όπως κάθε χρόνο αναλαμβάνουν να μας μεταφέρουν μέσα από τη γιορτή, το μήνυμα της χριστιανοσύνης και τη χαρά των Χριστουγέννων. Η γιορτή ξεκίνησε με σιωπηλή  αναπαράσταση της Θείας Γέννησης μόνο με τη συνοδεία του χριστουγεννιάτικου ύμνου και συνεχίστηκε με ποιήματα, χαρούμενα θεατρικά με ταράνδους και με τον Άγιο Βασίλη, με τραγούδια και κάλαντα. Στο τέλος όλοι οι  μαθητές μαζί τραγούδησαν τα Καστοριανά κάλαντα.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και στις δασκάλες τους, κ. Κων/νου Στεφανία και κ. Δέσποινα Κομπάνη.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ – ΚΑΛΈΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *