ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΗΜΕΡΑΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

2Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2016 γιορτάστηκε στο Σχολείο μας η ημέρα μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα, ημέρα μνήμης και του θανάτου του Μακεδονομάχου Αγωνιστή Παύλου Μελά.

Η ημέρα ξεκίνησε με εκκλησιασμό όλου του Σχολείου στον Ναό του Αγίου Γεωργίου. Ακολούθησε  ομιλία από την Δ/ντρια, για την ιστορία του Μακεδονικού Αγώνα, για τους Μακεδονομάχους και τον ηρωικό αγώνα τους και τονίστηκαν ιδιαίτερα οι λόγοι  που προκάλεσαν αυτόν τον «ακήρυχτο» πόλεμο ανάμεσα στους Βούλγαρους και στους Μακεδόνες. Την  Δ/ντρια  πλαισίωσαν δύο μικροί μας μαθητές, ο ένας ντυμένος Μακεδονομάχος και η άλλη  με την παραδοσιακή Καστοριανή φορεσιά, οι οποίοι απήγγειλαν και ένα ποίημα για την ημέρα.

Για να τιμήσουμε την ημέρα μνήμης του Ένδοξου Μακεδονικού Αγώνα έγινε κατάθεση στεφάνου στο γειτονικό μνημείο του Μακεδονομάχου Γρηγορίου Φαληρέα, ο οποίος κατατάχθηκε στα εθελοντικά σώματα του Αγώνα στις 22 Μαΐου 1906 με το ψευδώνυμο «καπετάν Ζάκας» και αγωνίστηκε στην περιοχή για τέσσερα χρόνια. Οι σχολικές εκδηλώσεις έκλεισαν με τήρηση ενός λεπτού σιγής και τον Εθνικό Ύμνο.

Η Δ/ντρια του Σχολείου

Δώρα Τελλίδου – Τζηκαλάγια

1 2 3 4 5 6

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *