«Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΠΑΕΙ….ΣΧΟΛΕΙΟ»

Τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2015, στα πλαίσια του προγράμματος «Η Φαντασία πάει…. Σχολείο» υποδεχθήκαμε στο σχολείο μας, με ιδιαίτερη χαρά και προσδοκία, τις συγγραφείς κ. Γιολάντα Τσορώνη- Γεωργιάδη και κ. Σόνια Ευθυμιάδου – Παπασταύρου.
Η κ. Γιολάντα Τσορώνη- Γεωργιάδη αφηγήθηκε με ξεχωριστό τρόπο τις ιστορίες της «μια φιλία με αγκάθια» στους μαθητές των Α’ & Β’ τάξεων και «το πιο ωραίο δώρο» στους μαθητές των Γ’ & Δ’ τάξεων. Ακολούθησαν διαδραστικά παιχνίδια που πραγματεύονταν τις αξίες της φιλίας και της συνεργασίας, χορός και γεύμα με το «μαγικό κέικ» της φιλίας. Τα παιδιά συμμετείχαν με ενθουσιασμό και όπως ανέφεραν πέρασαν μια «καταπληκτική μέρα στο σχολείο» γνωρίζοντας από κοντά τη δημιουργό των βιβλίων που διάβασαν.
Η κ. Σόνια Ευθυμιάδου – Παπασταύρου συνάντησε τους μαθητές των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων, τους μίλησε για την προσωπική της διαδρομή και τη σχέση της με το βιβλίο και τη συγγραφή. Μέσα από τη συζήτηση αναδείχτηκαν οι αξίες του βιβλίου, όπως η συμβολή του στην εξάσκηση της μνήμης, στον εμπλουτισμό της φαντασίας, στην καλλιέργεια της κριτικής σκέψης και της δημιουργικής συζήτησης, καθώς και τη συμβολή τους στην ψυχική ηρεμία και στη μείωση του άγχους των παιδιών. Η συζήτηση πλαισιώθηκε από την προβολή εικόνων που κέντρισαν το ενδιαφέρον των μαθητών.
Ευχαριστούμε θερμά τις δύο κυρίες, εκπαιδευτικούς – συγγραφείς, οι οποίες τίμησαν με την παρουσία τους το σχολείο μας και μοιράστηκαν με τους μαθητές όχι μόνο την συγγραφική τους εμπειρία, αλλά πρόσφεραν ένα επιπλέον κίνητρο για την αγάπη και την αξία της ανάγνωσης ως μέσο καλλιέργειας του εαυτού μας.
Με πολλή αγάπη…
Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και η διευθύντρια του Σχολείου.

DSC00599 DSC00605 DSC00611 DSC00612

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *