ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/worldays/78#ixzz3LP0y3dyR

Οι Μαθητές της Γ’ τάξης του Σχολείου μας είχαν προγραμματίσει επίσκεψη στο Ειδικό Σχολείο Καστοριάς και την πραγματοποίησαν με την ευκαιρία της Ημέρας. Είχε προηγηθεί ενημερωτική προετοιμασία από τη δασκάλα της τάξης, Δέσποινα Κομπάνη και τη δασκάλα του Τμήματος Ένταξης, Ελένη Πετρίδου. Μιλήσαμε για τη σημασία του Ειδικού Σχολείου, τις ιδιαίτερες ανάγκες των μαθητών που φοιτούν εκεί, την έννοια της αναπηρίας και τις μορφές της, αλλά και για τη δική μας αντιμετώπιση προς τα άτομα με αναπηρία.

Τους μαθητές συνόδεψαν, η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς κ. Δώρα Τελλίδου-Τζηκαλάγια και μέλη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων.

Στο Ειδικό Σχολείο μας υποδέχθηκαν με θέρμη η Δ/ντρια κ. Καμπούρη Σοφία και όλοι οι Εκπαιδευτικοί του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου, μας ξενάγησαν στους χώρους και μας ενημέρωσαν για τον τρόπο λειτουργίας τους. Όλα μαζί τα παιδιά των δύο Σχολείων συγκεντρώθηκαν στην τραπεζαρία, συστήθηκαν, τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα και κεράστηκαν σοκολατίνια και καραμέλες. Έτσι λοιπόν, με αφορμή τη μέρα αυτή, δώσαμε όλοι μαζί ένα γιορτινό τόνο και μια χαρούμενη  ατμόσφαιρα με γελαστά παιδιά.

Τους ευχαριστούμε θερμά!!!

P1000847 P1000853 P1000856 P1000858 P1000860 P1000870

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *