Ε Κ Π Α Ι Δ Ε Υ Τ Ι Κ Ε Σ Ε Π Ι Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ

 

·        ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο υπάρχουν εκθέματα των πολιτικών και πολιτιστικών μετασχηματισμών του κεντρικού τμήματος της Ορεστίδος σε τέσσερις διαδοχικές ενότητες, μετά από μία εισαγωγή για τη γεωγραφική περιοχή και για τον τρόπο δημιουργίας της συλλογής του Μουσείου. Εδώ  εκτίθενται συγκεντρωμένα και σχολιασμένα τα σημαντικότερα ίχνη του ελληνικού πολιτισμού που άνθισε σε αυτή την περιοχή από την εποχή του Όμηρου ως τον αυτοκράτορα Διοκλητιανό.

·        ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ & ΠΑΛΑΙΟΒΟΤΑΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΝΟΣΤΙΜΟ

Το Νόστιμο είναι ένας ορεινός οικισμός του Δήμου Ορεστίδος. Παλαιότερα ονομαζόταν Νιστήμιον, μετονομάστηκε σε Κουφοξυλιά και στη συνέχεια σε Νόστιμο. Τον Ιούνιο του 1997 ξεκίνησαν επίσημα οι ανασκαφές που έφεραν στο φως το απολιθωμένο δάσος ηλικίας 27-23 εκατομμυρίων ετών. Ειδικοί επιστήμονες καταλήγουν σ΄αυτό το συμπέρασμα ύστερα από πολύχρονη επιστημονική τεκμηρίωση των ευρημάτων που ανάγονται στην Προανθρώπινη εποχή την πρώτη περίοδο του Καινοζωϊκού αιώνα, όπως δόντια καρχαρία, μύδια, αστερίες, κοχύλια, σαλιγκάρια, τροπικά και υποτροπικά είδη βλάστησης σε άριστη απολίθωση.

Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν και από τα δύο μουσεία. Είχαν μια χρήσιμη και ουσιαστική  εκπαιδευτική ενημέρωση από την υπεύθυνη Αρχαιοφύλακα του Αρχαιολογικού Μουσείου κ Στέλλα Κοντοπούλου και τον υπεύθυνο του Παλαιοντολογικού Μουσείου κ. Πέτρο Παπακωνσταντίνου, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την υποδοχή και την ξενάγηση.

P PENTAX DIGITAL CAMERA P P P P P

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *