«Η τσάντα στο σχολείο»

Σεπ 201822

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι η εκπαιδευτική δράση «Η τσάντα στο σχολείο» συνεχίζει να υλοποιείται και το σχολικό έτος 2018-2019. Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για την υποχρεωτική  παραμονή της σχολικής τσάντας των μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου για δυο (2) Σαββατοκύριακα τον μήνα στο σχολείο, από την Παρασκευή, πριν από το Σαββατοκύριακο που έχει αποφασιστεί από τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, έως την Δευτέρα.

Ο  Σύλλογος Διδασκόντων  του σχολείου μας, όρισε το δεύτερο και το τελευταίο Σαββατοκύριακο κάθε μήνα  για την  εφαρμογή της δράσης .

Αποτέλεσμα εικόνας για σχολικη τσαντα clipart

 

από κάτω από: Νέα-ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Η τσάντα στο σχολείο»    

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Σεπ 201814

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

 θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 18:00 στον χώρο του σχολείου, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση γονέων από τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων.

Η παρουσία όλων σας είναι απαραίτητη. Παρακαλούμε να είστε συνεπείς ως προς τον χρόνο προσέλευσης,  μιας και η ενημέρωση αφορά τη συνολική λειτουργία των τμημάτων και όχι τις ατομικές επιδόσεις των μαθητών/τριών.

Επίσης στις 19:00  θα πραγματοποιηθεί η 1η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας και η  διενέργεια εκλογών  για την ανάδειξη του νέου ΔΣ του.

από κάτω από: Νέα-ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ    

Έναρξη σχολικής χρονιάς

Σεπ 20187

Αποτέλεσμα εικόνας για καλη σχολικη χρονιαΑγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, λίγο πριν από το πρώτο «κουδούνι», ο Δ/ντής και το διδακτικό προσωπικό του σχολείου μας θα ήθελαν να ευχηθούν σε όλους σας μια χαρούμενη και δημιουργική σχολική χρονιά!

Επίσης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως ο αγιασμός, για  την  έναρξη  της  νέας  σχολικής  χρονιάς θα τελεστεί την Τρίτη  11  Σεπτεμβρίου  2018,  στις  9:30 π.μ.

Οι  μαθητές  θα αποχωρήσουν στις 11:00 π.μ.  αφού  παραλάβουν  τα βιβλία τους. Το ολοήμερο  πρόγραμμα του σχολείου καθώς και η Πρωινή Ζώνη αρχίζουν τη λειτουργία τους από την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου.

Αποτέλεσμα εικόνας για καλη σχολικη χρονια animated pictures

από κάτω από: Νέα-ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Έναρξη σχολικής χρονιάς    

Καλό καλοκαίρι !

Ιούν 201821

Το σχολείο κλείνει και η ώρα όμως που λέμε αντίο για το καλοκαίρι μας φέρνει πάντα στο μυαλό… μαθήματα, αναμνήσεις, καλές και άσχημες στιγμές, χαμόγελα, συμβουλές…  Να περάσετε όλοι ένα υπέροχο καλοκαίρι και ραντεβού  τον Σεπτέμβρη!

Σχετική εικόναBeach bar by Stavros Kypraios - Dribbble

 

από κάτω από: Νέα-ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καλό καλοκαίρι !    

ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ!

Ιούν 201817

Σε ένα πολύχρωμο και διασκεδαστικό λούνα παρκ  μεταμορφώθηκε, την Πέμπτη 14 Ιουνίου, η αυλή του σχολείου μας, κλείνοντας με παιχνίδι τη σχολική χρονιά. Εδώ και μέρες τα παιδιά με τους δασκάλους κατασκεύαζαν τα παιχνίδια  και στο τέλος είχαν την ευκαιρία να παίξουν με το παιχνίδι που είχαν φτιάξει με τα χεράκια τους, να επισκεφτούν όλα τα άλλα παιχνίδια των συμμαθητών τους, αλλά και να δώσουν την ευκαιρία στους γονείς τους να ξαναγίνουν παιδιά και να παίξουν και αυτοί. Φυσικά στην εξυπηρέτηση ήταν μόνο τα παιδιά !

Τενεκεδάκια, κρίκοι, βελάκια, στόχοι με μπάλες ή με βέλη, φιδάκια και τρίλιζες, μποουλινγκ και… πολύ κέφι. Αν και ο καιρός μας τα χάλασε στο τέλος όλα πήγαν καλά. Εμείς όχι μόνο παίξαμε… αλλά πληρώσαμε με χαμόγελα και πήραμε και  δωράκια  για τις επιτυχίες μας ! Και επειδή το παιχνίδι φέρνει και πείνα,,, ήταν εκεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων να ψήνει σουβλάκια για να την ικανοποιήσει !

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !!!

από κάτω από: Νέα-ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ!    

ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ

Ιούν 201814

Ιούνιος ! Ήρθε και πάλι ο καιρός να  αποχαιρετήσουμε τα παιδιά της ΣΤ΄ Τάξης. Η τάξη των Γαλλικών με την επίβλεψη της κ. Ελένης Σιμιτζή παρουσίασε ένα θεατρικό ταξίδι Παρίσι-Θεσσαλονίκη σε άψογα Γαλλικά!!! Και μετά οι κυρίες Σίσσυ Ζωγράφου και Χριστιάνα Στάβρεβα παρουσίασαν το πρόγραμμα “Paintings tell stories”, μια γνωριμία με τα ρεύματα στης ζωγραφικής με τους μαθητές να «εγκλωβίζονται» μέσα σε διάσημους πίνακες και να τους μεταμορφώνουν. Τα λόγια είναι λίγα !

Και η γιορτή συνεχίστηκε και  θυμηθήκαμε στιγμές, χάρη στο γλυκό video της κ. Αιμιλίας Κατραντζή … Στιγμές  που μένουν για να νοσταλγούμε, να χαμογελάμε κρυφά… γεμάτες… μαθήματα… διαλείμματα… γιορτές… εκδρομές… παρέες… γεμάτες πρόσωπα αγαπημένα, φιλίες παντοτινές… ήχους του κουδουνιού… (ο πιο αγαπημένος).

Πόσες αλήθειες παρουσίασε με χιούμορ και διάθεση το ΣΤ΄1 με τη βοήθεια του κ Ανδρεάδη Ναούμ, ενώ οι αναμνήσεις δε χάνονται και αυτό δείξατε με νοσταλγία πάνω στη σκηνή  ΣΤ΄2, με την καθοδήγηση της κ. Μαρίας Γιαννάκη και Ρένας Παπαδοπούλου. Tα μικρά ταλέντα «έσκισαν» !

Αυτές τις στιγμές κρατάμε πάντα μαζί μας. Γιατί… το ταξίδι πάντα συνεχίζεται… Απλά αλλάζουμε διαδρομές, αποχαιρετούμε ανθρώπους και γνωρίζουμε νέους, αλλά συνεχίζουμε …το ταξίδι μας. Και οι δάσκαλοί σας; Εκεί ήταν Όλοι. Τόσα χρόνια έχουν συναντηθεί οι δρόμοι μας. Είμαστε παρέα…

 Και τώρα; Αμηχανία για το καινούριο. Άγνωστα τα πρόσωπα, άγνωστα και τα μαθήματα… Γρήγορα όλα θα μετατραπούν σε σιγουριά. Να έχετε αυτοπεποίθηση για όσα έχετε κατακτήσει, ενθουσιασμό για όσα απολαμβάνετε… Η ζωή σας να είναι  γιορτή  κι αν έχει  μελτέμια θα έχει και γαλήνη!!!

Συνεχίστε το ταξίδι σας  παιδιά μας! Εμπρός και… φεύγετε!!!

«Παρίσι-Θεσσαλονίκη»

«Οι πίνακες διηγούνται»

«Μαθητές, Δάσκαλοι. Γονείς»

από κάτω από: Νέα-ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ    

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ιούν 201812

Την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018, ημέρα λήξης του διδακτικού έτους ,  οι μαθητές/τριες θα έρθουν κανονικά στο σχολείο. Η επίδοση των Τίτλων Προόδου και Σπουδών καθώς και της αναλυτικής βαθμολογίας του Γ΄τριμήνου θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 π.μ.

από κάτω από: Νέα-ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ    
« Παλιότερα άρθρα

Πετάξτε με ένα βιβλίο!

Πετάξτε με ένα βιβλίο!

Αρχείο ανακοινώσεων

Ερευνητές σε… μίνι έκδοση!

Ερευνητές σε… μίνι έκδοση!

Η εφημερίδα του Ε2!
τεύχος Νοεμ. - Δεκ.

Ερευνητές σε… μίνι έκδοση!

Ερευνητές σε… μίνι έκδοση!

Η εφημερίδα του Ε2!
τεύχος Σεπτ. - Οκτ.

Επικοινωνείστε μαζί μας!

2ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίας
Τηλ. 23920-66435
Fax. 23920-66435
email: mail@2dim-kardias.thess.sch.gr
site: blogs.sch.gr/2dimkard

Καλωσήρθατε στο Σχολείο μας!

DSC01244Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίας ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2011 ως 6/θέσιο σχολείο.

Τη φετινή χρονιά λειτουργεί ως 11/θέσιο ολοήμερο σχολείο.

Να σου πω μια ιστορία;

Να σου πω μια ιστορία;

Ξεφύλλισε, διάβασε και άκου ένα βιβλίο στον μικρό αναγνώστη!

Εκπαίδευση για την Ειρήνη

Εκπαίδευση για την Ειρήνη

Όταν οι καμπάνες σταμάτησαν τον πόλεμο - Από τα παιδιά του Α1!

«Το Βιβλίο Που Δεν Ήθελε Να Διαβαστεί», ήταν ένα βιβλίο…

«Το Βιβλίο Που Δεν Ήθελε Να Διαβαστεί», ήταν ένα βιβλίο…

Εναλλακτικό τέλος του βιβλίου της Βασιλικής Κάργα

Μικροί συγγραφείς…Μεγάλα ταλέντα!!!

Μικροί συγγραφείς…Μεγάλα ταλέντα!!!

Εκπαιδευτική Τηλεόραση

Εκπαιδευτική Τηλεόραση

Η Νεοελληνική Γραμματική του Μανόλη Τριανταφυλλίδη

Η Νεοελληνική Γραμματική του Μανόλη Τριανταφυλλίδη

s@ferinternet.gr

s@ferinternet.gr

Για ένα ασφαλέστερο Διαδίκτυο.

Φτάσε όπου δεν μπορείς!

Φτάσε όπου δεν μπορείς!

Πέρα από τα αστέρια!

Εξερευνώντας τον κόσμο του Βυζαντίου

Εξερευνώντας τον κόσμο του Βυζαντίου


Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων