Καθαρισμός και παιχνίδια στην παραλία της Επισκοπής

Μαΐ 201524

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ

Μαΐ 201512

Η Ε’ και Στ’ τάξη συμμετείχαν για πρώτη φορά στο 2ο Φεστιβάλ γλυπτικής στην άμμο στην παραλία του Ρεθύμνου με μεγάλη χαρά, μόνο που η ξαφνική βροχή δεν άφησε τα παιδιά να ολοκληρώσουν το έργο τους.

DSC04945 DSC04947DSC04951 DSC04958

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΙ 3 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ…

Μαΐ 20159

https://animoto.com/play/jp33hZfkzHhKeVDX0jrNqw

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΜΑΔΩΝ στο Κυνήγι Θησαυρού

Μαρ 20143

Διαβάστε όλο το άρθρο »

1ο Κυνήγι Θησαυρού στο σχολείο μας!

Μαρ 20142

 

Λιονταρια-page-001Παίξαμε όλοι, μικροί και μεγάλοι στο 1ο κυνήγι θησαυρού που διοργάνωσε η Στ’ τάξη του σχολείου μας.  Τον θησαυρό βρήκαν τα «Λιοντάρια» (βλ.φωτογραφία, μόνο που λείπει ο Αλέξανδρος)  και τον «φάγανε» (ήταν σοκολάτες).  Όλοι κερδίσαμε αφού ευχαριστηθήκαμε το παιχνίδι…  Θα ακολουθήσουν κι άλλες φωτογραφίες και η κατάταξη των ομάδων που παίξανε.

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΑΡΤΙ-Γ ΤΑΞΗ

Μαρ 20142

 

Η χτεσινή μας ημέρα στο σχολείο ήταν γεμάτη δράση, περιπέτεια, μυστήριο, διασκέδαση, ξεφάντωμα, παιχνίδι, χορό και πολύ πολύ κέφι!!!!

Ξεκινήσαμε με το κυνήγι θησαυρού, όπου συμμετείχε όλο το σχολείο και το είχε διοργανώσει η ΣΤ΄τάξη. Έλαβαν μέρος 14 ομάδες, που κάθεμιά είχε μέλη από όλες τις τάξεις. Είχαμε την τύχη στην τάξη μας να φιλοξενήσουμε και την ομάδα, που κέρδισε τον θησαυρό. Το όνομά της ήταν «Λιοντάρια» και από την τάξη μας ήταν μέλη της ο Εφραίμ και ο Νικόλας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Μετά συνεχίσαμε το πάρτι μας στην τάξη, με πολλά παιχνίδια και χορό!

Παίξαμε το χορό των μπαλονιών, όπου σε κάθε ζευγάρι ο ένας φοράει στο πόδι του ένα μπαλόνι. Όλοι χορεύουν και προσπαθούν να σκάσουν τα μπαλόνια των άλλων ζευγαριών, ώστε το δικό τους μπαλόνι να μείνει φουσκωμένο ως το τέλος και να κερδίσουν.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ύστερα κάναμε αγώνες ταχύτητας, όπου κέρδιζε όποιος έφτανε το κουτί-αμαξάκι στο τέλος της διαδρομής πρώτος, χωρίς να το βγάλει από το δρόμο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Και ολοκληρώσαμε τα παιχνίδια μας την μπερδεμένη πρόταση, όπου κάθε ομάδα έγραφε μια πρόταση, έκοβε μία μία λέξη, τις ανακάτευε και τις έδινε σε μια άλλη ομάδα, για να βάλει τις λέξεις στη σωστή σειρά και να σχηματίσει την αρχική πρόταση. Κέρδιζε όποια ομάδα έβρισκε πρώτη την πρόταση.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Και του χρόνου !!! Καλό τριήμερο σε όλους!!!

«ΒΑΡΙΕΣΑΙ; ΕΛΑ ΣΤΗ Γ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΕΞΕ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΞΥΛΑΚΙ!»

Φεβ 201411

 

Από χτες σκεφτόμουν και προβληματιζόμουν…: «Αύριο στο τεστ της ιστορίας, κάποιοι θα τελειώσουν πάνω στο δεκάλεπτο…Και μετά; Πάλι τα ίδια; Πήγαινε στον υπολογιστή, κάνε την αντιγραφή, διάβασε ένα βιβλίο……..Χρειάζομαι κάτι πιο διασκεδαστικό…Κάτι πιο δελεαστικό…» Έτσι πήγα στο φαρμακείο, πήρα τα ξυλάκια,  που εξετάζει η παιδίατρός μας το λαιμό του Γιαννάκη και άρχισα να γράφω πάνω σε καθένα μια εντολή-δραστηριότητα…

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μόλις κάποιος τελείωνε το τεστ, διάλεγε με κλειστά μάτια ένα ξυλάκι και έκανε ό,τι είχε διαλέξει…

Άλλος κατέβηκε και πότισε τα φυτά μας, άλλος με ζωγράφισε σε στυλ κόμικ, άλλος έφτιαξε μια κάρτα για το αγαπημένο του πρόσωπο, άλλος ετοίμασε μια μαριονέτα, άλλος έπαιξε ένα παιχνίδι από τη βιβλιοθήκη παιχνιδιών της τάξης μας, άλλος έγραψε μόνος του και έκανε κάθετους πολλαπλασιασμούς, άλλος έγραψε δέκα σύνθετες λέξεις και σκέφτηκε μια ιστορία χρησιμοποιώντας τις……….

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από τον ενθουσιασμό τους, κατάλαβα ότι τους άρεσε αυτό το παιχνίδι κι έτσι τους ζήτησα να του βρούμε ένα όνομα.

Καθένας πρότεινε κάποιο όνομα και στο τέλος ψηφίσαμε αυτό ,που μας άρεσε περισσότερο….

Και το όνομα αυτού… : «ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΞΥΛΑΚΙΑ»!!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

ΤΑ ΚΛΑΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ Γ ΤΑΞΗ

Ιαν 201416

 

Εισαγωγή στα κλάσματα κόβοντας, μετρώντας, τρώγοντας, παίζοντας, γράφοντας και πάει λέγοντας…..

 

O O OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA O OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

ΕΤΣΙ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ Η Γ ΤΑΞΗ ΤΟ 2013…

Ιαν 20148

Αποχαιρετήσαμε το 2013, παίζοντας bingo και μοιράζοντας καλτσούλες ,για να μας βάλει ο Άγιος Βασίλης το δωράκι του!

Παρεπιπτόντως, το bingo προσφέρεται και για την εξάσκηση στις 4 πράξεις των μαθηματικών, αφού αντί να ανακοινώνεις αμέσως τον αριθμό, που τυχαίνει,  μπορείς να ρωτήσεις π.χ. για το 64–>60+4, 55+9, 68-4, 70-6, 8×8….

DSC01682DSC01683DSC01684DSC01685DSC01687DSC01689DSC01690DSC01692DSC01693DSC01694Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων