Αρχείο για "Ιανουάριος, 2018"

Λειτουργία του σχολείου την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Σας ενημερώνουμε πως σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν λειτουργούν την 30η Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών. Την ημέρα αυτή θα γίνει εκκλησιασμός των μαθητών στον Ι. Ν. Αγίας Μαρίνας. Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο στις 8.15- 8.30 και, αφού μεταβούν με τους εκπαιδευτικούς στην εκκλησία, θα επιστρέψουν στο σχολείο, από όπου θα αποχωρήσουν κατά το διάστημα 10.00 – 10.15. Το ολοήμερο τμήμα δε θα λειτουργήσει την ημέρα αυτή. Το δρομολόγιο του λεωφορείου για τους μετακινούμενους μαθητές την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθεί όπως κάθε ημέρα (08.00 & 14.00).

Δράσεις ανακύκλωσης

Το σχολείο μας συνεχίζει την περσινή προσπάθειά του για τη συλλογή οικιακών τηγανελαίων προς ανακύκλωση. Το τηγανέλαιο που συλλέγεται θα δοθεί προς ανακύκλωση σε πιστοποιημένη εταιρεία, ενώ θα υπάρχει και ανταποδοτικό όφελος για το σχολείο, που ανέρχεται στα 0,30€ ανά κιλό. Ο κάδος συλλογής βρίσκεται στο χώρο του ισογείου, απέναντι από την κεντρική είσοδο. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: ,

Πιστοποίηση μαθησιακών δυσκολιών

Ο κατάλογος των πιστοποιημένων δομών του Υπουργείου Υγείας για τη διάγνωση και την πιστοποίηση μαθησιακών δυσκολιών παρατίθεται στο ακόλουθο αρχείο.

Pistop_Kentra_Axiologisi_Math_Dyskolies_2018

Ετικέτες:

Κοπή βασιλόπιτας

Με φροντίδα του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και την ενεργό συμμετοχή γονέων ετοιμάστηκαν χειροποίητες, σπιτικές βασιλόπιτες, ισάριθμες των τμημάτων του σχολείου, καθώς και μία για τους εκπαιδευτικούς. Η κοπή της πίτας πραγματοποιήθηκε σήμερα σε όλα τα τμήματα, ενώ για τους τυχερούς μαθητές είχεπροβλεφθεί ως δώρο ένα βιβλίο κατάλληλο για την ηλικία τους, καθώς και ένα δώρο για τον τυχερό εκπαιδευτικό.

Οι τυχεροί μαθητές ανά τάξη/τμήμα ήταν οι ακόλουθοι: Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες:

Προγραμματισμός εκπαιδευτικής επίσκεψης

Οι εκπαιδευτικοί των Α & Β τάξεων προγραμματίζουν εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018  στη Χαλκίδα, στους ακόλουθους χώρους:

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Εγκαίνια Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αλιβερίου

Στην παρακάτω διεύθυνση υπάρχει Δελτίο Τύπου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας για τα εγκαίνια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αλιβερίου, που έγιναν την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018.

http://stellad.pde.sch.gr/new/wp-content/uploads/2018_01_18_deltio-typou-egkainia-ds-aliveriou.pdf

Η τσάντα στο σχολείο

Το Υπουργείο Παιδείας καθιέρωσε μια δράση κατά την οποία η σχολική τσάντα θα παραμένει στο σχολείο για ένα Σαββατοκύριακο το μήνα, με στόχο οι μαθητές να μην ασχολούνται με την προετοιμασία των μαθημάτων το διάστημα αυτό και να υποστηριχτεί η δημιουργική επαφή και η επικοινωνία με τους γονείς τους. Στο πλαίσιο αυτό, και για το μήνα που διανύουμε, οι τσάντες των μαθητών θα παραμείνουν στο σχολείο το Σαββατοκύριακο 20-21 Ιανουαρίου. Οι εκπαιδευτικοί των τάξεων/τμημάτων θα ενημερώσουν σχετικά τους μαθητές για ενδεχόμενες προσαρμογές επί του προγράμματος της Δευτέρας 22 Ιανουαρίου, κυρίως σε ό,τι αφορά τυχόν βιβλία που απαιτείται να φέρουν μαζί τους την ημέρα αυτή.

Απολύμανση σχολικών χώρων

Το πρωινό του Σαββάτου 13 Ιανουαρίου  πραγματοποιήθηκε απολύμανση των χώρων του σχολείου.  Ακολούθως, οι χώροι παρέμειναν κλειστοί για το υπόλοπο του Σαββατοκύριακου, έτσι ώστε σήμερα, Δευτέρα, να είναι κατάλληλοι για να υποδεχτούν με ασφάλεια τους μαθητές.

Ετικέτες: ,

Οδηγίες πολιτικής προστασίας

Από το Υπουργείο Παιδείας μας κοινοποιήθηκε εγχειρίδιο οδηγιών αυτοπροστασίας σε καταστάσεις κινδύνου (πυρκαγιές, σεισμοί, πλημμύρες κ.λπ.).

Το εγχειρίδιο μπορείτε να το δείτε πατώντας εδώ.

 

 

Ετικέτες: ,

Ευχαριστίες για την προμήθεια αθλητικών ειδών

Ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων για τη χρηματοδότηση της αγοράς διακριτικών προπόνησης (24 τεμάχια σε 4 διαφορετικούς χρωματισμούς ) που θα αξιοποιηθούν από τους εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής για την ομαδοποίηση και το διαχωρισμό των μαθητών κατά τις δραστηριότητες του μαθήματος.

Ετικέτες:

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση