Αρχείο για "Φεβρουάριος, 2017"

Κοπή βασιλόπιτας

PitaΜε φροντίδα του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και τη συμμετοχή γονέων ετοιμάστηκαν χειροποίητες, σπιτικές βασιλόπιτες, ισάριθμες των τμημάτων του σχολείου, καθώς και μία για τους εκπαιδευτικούς. Η κοπή της πίτας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου σε όλα τα τμήματα, ενώ για τους τυχερούς μαθητές Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες:

Αποκριάτικη γιορτή

Apokries17Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας σας προσκαλεί στην αποκριάτικη γιορτή, την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017, στις 12.00 το μεσημέρι.

Ετικέτες:

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για την παρακολούθηση ενημερωτικών συναντήσεων

feellingsΟι Σύλλογοι Διδασκόντων των 1ου, 2ου & 3ου Δημοτικών Σχολείων Αλιβερίου, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων και το Κέντρο Πρόληψης Ναρκωτικών Εύβοιας σχεδιάζουν την πραγματοποίηση σειράς ενημερωτικών συναντήσεων που απευθύνονται στους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών των σχολείων. Πρόκειται για μια σειρά έξι (6) δίωρων συναντήσεων με εισηγητές το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Πρόληψης (ψυχολόγοι, κοινωνική λειτουργός) με θέματα: Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες:

Αφίσες εκδηλώσεων

Αυτοί δεν είναι σαν εμά-Αφίσα-ΤελικήΔημιουργήσαμε μια νέα σελίδα στο ιστολόγιό μας, στην οποία παραθέτουμε ορισμένες αφίσες από τις εκδηλώσεις του σχολείου μας κατά τα έτη 2011-2012 και εξής. Μας θυμίζουν παλιούς συνεργάτες και φίλους, συναδέλφους που δουλεύουμε ακόμα μαζί ή  άλλους που τώρα εργάζονται σε άλλα σχολεία και μοιραστήκαμε κάποιες από τις καλές στιγμές μας.

Οι αφίσες βρίσκονται στη διαδρομή “Το σχολείο” – “Αφίσες εκδηλώσεων

Η γωνιά της ανακύκλωσης

P1000409Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄τάξης στα πλαίσια του προγράμματος Litter Less, στο οποίο συμμετέχουν για δεύτερη χρονιά, δημιούργησαν στο ισόγειο του σχολείου τη γωνιά της ανακύκλωσης.

Συγκεκριμένα, έγραψαν μηνύματα, δημιούργησαν έναν οικοκώδικα για τα απορρίμματα και κατασκεύασαν αφίσες  για την ανακύκλωση συσκευασιών, για τη συλλογή καπακιών  και για τη συλλογή τηγανελαίων. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: , , , ,

Παιχνίδι και Μαθηματικά: Διαγωνισμός της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

diagonismosΗ Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, στο πλαίσιο του περιοδικού «Ο Μικρός Ευκλείδης» που εκδίδει, διοργανώνει τον 11ο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά, με τίτλο «Παιχνίδι και Μαθηματικά», για μαθητές Δημοτικού.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ. στις 10 Μαρτίου 2017, ημέρα Παρασκευή, για τους μαθητές των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων, κατά τις ώρες 08:15 έως 10:15, με σχετική τροποποίηση του ωρολογίου προγράμματος. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: , ,

Βιβλία σε Ρόδες

vivlia_rodesΑυτή την εβδομάδα παραλάβαμε ένα νέο σάκο από το πρόγραμμα φιλαναγνωσίας « ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ».Η θεματολογία του σάκου είναι «Δέντρα και δάση» και θα αξιοποιηθεί από τους μαθητές της Δ΄τάξης στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος «Μικροί θαυματοποιοί σε δράση – Ομορφαίνοντας την αυλή του σχολείου μας». Ο σάκος περιέχει 23 βιβλία μυθοπλασίας, λογοτεχνίας, γνώσεων, όμορφα εικονογραφημένα που καλύπτουν τρία επίπεδα αναγνωστικής ικανότητας. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες:

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση