Αρχείο για "Απρίλιος, 2016"

Πασχαλινές ευχές

Πάσχα-2016-2οΔ.Σ.Αλιβερίου

Επίσκεψη από το 3ο Νηπιαγωγείο

SAM_3566 Σήμερα, Παρασκευή 22-04-2016, επισκέφτηκαν το σχολείο μας τα νήπια του 3ου Νηπιαγωγείου Αλιβερίου μαζί με τις νηπιαγωγούς τους για να μας πουν τα κάλαντα του Λαζάρου. Τα νήπια ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου, επισκέφτηκαν τους παλιούς συμμαθητές τους που τώρα φοιτούν στην Α τάξη και τους είπαν τα κάλαντα του Λαζάρου, προσφέροντάς τους πασχαλινές κατασκευές που είχαν φτιάξει μόνα τους. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Παγκόσμια εβδομάδα δράσης για την εκπαίδευση

tn_2οΔημ.Σχο.ΑλιβερίουΗ Γ τάξη του σχολείου μας συμμετείχε στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση που συντονίζεται από την Action Aid. Το θέμα της φετινής εβδομάδας ήταν η  Εκπαίδευση των Παιδιών με Αναπηρία, συνεχίζοντας την εκστρατεία του 2014 και τις προσπάθειες ισότιμης πρόσβασης όλων των παιδιών σε σχολεία όπου λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες και η διαφορετικότητά τους. Διαβάστε όλο το άρθρο »

DVD παρουσίασης περιβαλλοντικού προγράμματος

dvdΤο DVD των δραστηριοτήτων της Γ τάξης στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Στέλνω μήνυμα – Αναλαμβάνω δράση», που  παρουσιάστηκε την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016, είναι διαθέσιμο για αντιγραφή από τις οικογένειες των μαθητών της τάξης που επιθυμούν.

Οι ενδιαφερόμενοι ας ζητήσουν το δίσκο από τη δασκάλα της τάξης ή το διευθυντή του σχολείου.

Εκπαιδευτικές επισκέψεις: ΚΠΕ Δραπετσώνας, Ελλάς Λίμπερτυ, Θωρηκτό Αβέρωφ

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα επιτυχώς οι προγραμματισμένες εκπαιδευτικές επισκέψεις  των Γ & Ε τάξεων στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δραπετσώνας και στα πλοία-μουσεία Ελλάς Λίμπερτυ και Αβέρωφ.

Οι μαθητές της Γ τάξης επισκέφτηκαν το ΚΠΕ Δραπετσώνας. Κατά την επίσκεψή τους εκεί ενημερώθηκαν για τους τρόπους μείωσης, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης των σκουπιδιών, τόσο με την παρουσίαση σχετικού ενημερωτικού υλικού όσο και την εκτέλεση δραστηριοτήτων και σύντομης μελέτης πεδίου στον περιβάλλοντα χώρο του κέντρου. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες:

Ενημερωτικό σημείωμα για τους συμμετέχοντες στην εκπαιδευτική επίσκεψη των τάξεων Γ & Ε

bus2Σχετικά με την προγραμματισμένη εκπαιδευτική επίσκεψη των τάξεων Γ & Ε στο ΚΠΕ Δραπετσώνας και στο Πάρκο ναυτικής παράδοσης αντίστοιχα, επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

Ώρα προσέλευσης: 07.20

Ώρα αναχώρησης: 07.30. Η ώρα θα τηρηθεί απαρέγκλιτα για να μην εκτραπεί ο προγραμματισμός των δραστηριοτήτων.

Εκτιμώμενη ώρα επιστροφής: 16.30

Αν την ημέρα της επίσκεψης κάποιος μαθητής είναι ασθενής και δεν μπορεί να συμμετάσχει, παρακαλούνται οι γονείς να επικοινωνήσουν πριν την ώρα της αναχώρησης με το σχολείο και να ενημερώσουν για την απουσία του.   Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: , ,

Ολοκλήρωση δράσης αλληλεγγύης

tn_givetake-300x202Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η δράση αλληλεγγύης στην οποία συμμετείχε και το σχολείο μας, με στόχο την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και υποστήριξης στους πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας. Τα συγκεντρωθέντα είδη θα αποσταλούν στα ειδικά κέντρα συλλογής, προκειμένου να διατεθούν για το σκοπό αυτό. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες:

Ευχαριστήρια επιστολή

Προς: Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας- Κλιμάκιο Αλιβερίου

thanksΜε τη βεβαιότητα πως το περιεχόμενο και το πνεύμα της παρούσας επιστολής εκφράζει το σύνολο των μελών της σχολικής μας κοινότητας, μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων/κηδεμόνων, σας ευχαριστούμε ολόθερμα για την άμεση ανταπόκρισή σας στο μας για παρουσία κλιμακίου της υπηρεσίας σας σε άσκηση εκκένωσης του σχολείου μας, λόγω πυρκαγιάς. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Προγραμματισμός εκπαιδευτικής επίσκεψης στο βοτανικό κήπο Διομήδους

diomidousΣτο πλαίσιο των προγραμματισμένων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων οι εκπαιδευτικοί των Γ & Δ τάξεων προγραμματίζουν εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών στο Βοτανικό Κήπο Διομήδους στο Χαΐδάρι. Ο βοτανικός κήπος χωρίζεται σε δύο μεγάλα τμήματα. Το καλλιεργημένο τμήμα, με έκταση περίπου 200 στρέμματα και τα φυσικά οικοσυστήματα, που καταλαμβάνουν περίπου 1.660 στρέμματα. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες:

Προγραμματισμός εκπαιδευτικής επίσκεψης για την παρακολούθηση θεατρικής παράστασης

iliadaΣτο πλαίσιο των προγραμματισμένων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων οι εκπαιδευτικοί της Β τάξης προγραμματίζουν εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών στην Αθήνα για την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Ομήρου Ιλιάδα» στο θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: ,

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση