Πέμπτη 12 Ιουνίου. Η προτελευταία ημέρα της σχολικής χρονιάς για τους μαθητές μας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη όλου του σχολείου στην περιοχή «Βρύση Νικολέτας» στο Νεοχώρι. Τα ενημερωτικά σημειώματα έχουν ήδη σταλεί… (τα μισά από αυτά με λάθος στην αναγραφόμενη ημερομηνία…),  έχουν ξανασταλεί… (με διορθωμένη την ημερομηνία και αλλαγή του κόστους μετάβασης) και έχουν πάλι ξανασταλεί … (τρις… αφού το κόστος μετάβασης προσφέρθηκε να το καλύψει ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων).

Το πρωινό όμως έδινε αντικρουόμενα μηνύματα. Ο ουρανός συννεφιασμένος και μερικές ψιχάλες πέφτουν εδώ κι εκεί. Στην περιοχή του σχολείου έχει ήδη ψιχαλίσει. Στα βόρεια τμήματα του Αλιβερίου είναι στεγνά! Τηλέφωνο στο Νεοχώρι! – Εδώ ο καιρός είναι καλός, έχει όμως λίγη συννεφιά. Οι μαθητές έρχονται σιγά σιγά, οι γονείς ρωτούν αν θα γίνει η εκδρομή. Η ψιχάλα δυναμώνει και οι πρώτοι μαθητές μπαίνουν στο κτίριο για να προφυλαχθούν. Τα λεωφορεία έρχονται! Πάμε δεν πάμε… θα τα πληρώσουμε! Η απόφαση ελήφθη. Η εκδρομή θα γίνει όπως έχει προγραμματιστεί. Άλλωστε το μετεωρολογικό δελτίο είναι σύμμαχός μας. Δίνει αραιή συννεφιά και αύξηση της θερμοκρασίας προς το μεσημέρι. Παίρνουμε τα απαραίτητα. Φορητό φαρμακείο, μαθητολόγια και καταστάσεις στοιχείων επικοινωνίας των μαθητών, κορδέλα επισήμανσης για τυχόν επικίνδυνα σημεία, τα καπέλα μας… και δρόμο! Το τηλέφωνο ξαναχτυπά! Από το Νεοχώρι μας πληροφορούν πως εκεί ψιχαλίζει! Alea jacta est. Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς. Άλλωστε  «όταν επιδιώκεις κάτι, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να γίνει όπως επιθυμείς».

SAM_0795

Τα υπόλοιπα είναι πια ιστορία. Ο χώρος είναι ιδανικός για παιχνίδι και δραστηριότητες. Οι μαθητές έπαιξαν μεταξύ τους και με τους δασκάλους τους. Η μέρα κύλησε όμορφα μέχρι το μεσημέρι, όπου με ασφάλεια γυρίσαμε πίσω στο σχολείο μας.

SAM_0797

Η επίσκεψη αυτή σηματοδότησε με τον πιο ωραίο τρόπο τη φετινή μας σχολική χρονιά. Απρόβλεπτη μα ωραία. Σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο κληθήκαμε να πάρουμε αποφάσεις, εύκολες ή δύσκολες, επιβαλλόμενες ή οικειοθελείς, άμεσα επιτακτικές ή προγραμματισμένες. Και τις λάβαμε! Το φθάσιμον εδώ ήταν ο προορισμός μας…  πλούσιοι με όσα κερδίσαμε στο δρόμο.