Πρόσκληση στην εκδήλωση του σχολείου μας «Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο»

0

Συγγραφέας: 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ | Κατηγορία Ανακοινώσεις | , στις 03-05-2018

«Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο»: Επί σκηνής ραδιοφωνική εκπομπή του 2ου Δ.Σ. Αιγίου, αφιερωμένη στη χρυσή δεκαετία των 60’s(αφίσα)

0

Συγγραφέας: 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ | Κατηγορία Ανακοινώσεις | , στις 02-05-2018

Εγγραφές μαθητών στην Α΄Τάξη για το σχ. έτ. 2018-19

0

Συγγραφέας: 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ | Κατηγορία Ανακοινώσεις | , στις 27-04-2018

Λαμβάνοντας υπόψη την παρ. 4 (α) του άρθρου 7 του Π. 79/2017 (ΦΕΚ 109/Α/1-8-2017), οι εγγραφές στα δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2018-19 θα πραγματοποιηθούν από 2 έως και 18 Μαΐου 2018.

Επισημαίνεται ότι τη σχολική χρονιά 2018-2019 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2012 έως 31-12-2012.

                                       ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4 (α), του άρθρου 7, του Π.  79/2017 (ΦΕΚ 109/Α/1-8-2017) τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής:

  • α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας.Nα έχει εκδοθεί το τελευταίο τρίμηνο πριν την εγγραφή του. (θα αναζητηθεί αυτεπάγγελτα από τη Δ/νση του Σχολείου μέσου του πληροφοριακού Συστήματος  myschool του ΥΠΠΕΘ)
  • β. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού, (Β.Υ.Π.), ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
  • γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, (Α.Δ.Υ.Μ.). Aπαραίτητο για τη συμμετοχή του στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής, το οποίο μπορείτε να φέρετε μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου 2018.
  • δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή (λογαριασμός ΔΕΗ ή τηλεφώνου ή ΔΕΥΑ).
  • ε. Βεβαίωση Παρακολούθησης Νηπιαγωγείου.

                   

Καλό Πάσχα!

0

Συγγραφέας: 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ | Κατηγορία Ανακοινώσεις | , στις 29-03-2018

Σχετική εικόνα

ΣΤ΄ Τάξη: Εορτασμός εθνικής επετείου 25ης Μαρτίου 1821

0

Συγγραφέας: 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ | Κατηγορία Εκδηλώσεις, Στ΄τάξη, Σχολικές γιορτές | , στις 28-03-2018

Μεγάλο ιστορικό τοπικό γεγονός:Η Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας(Αίγιο). Η απαρχή της Επανάστασης του ’21

0

Συγγραφέας: 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ | Κατηγορία Ανακοινώσεις | , στις 30-01-2018

Το αρχοντικό Δεσποτόπουλου είναι το μόνο σπίτι από εκείνα στα οποία έγινε η συνέλευση το οποίο υπάρχει ακόμη. Βρίσκεται στο κέντρο του Αιγίου, στη γωνία των Οδών Μητροπόλεως και Δεσποτοπούλων

26η  Ιανουαρίου! Η πόλη μας το Αίγιο, που παλιότερα ονομαζόταν Βοστίτσα πρέπει να καμαρώνει γιατί εδώ έγιναν οι πρώτες συζητήσεις και οι πρώτες ζυμώσεις για την έναρξη του αγώνα της απελευθέρωσης μας από τους Τούρκους το 1821. Όλα αυτά έλαβαν χώρα στη Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας.

Η  Μυστική  Συνέλευση  της  Βοστίτσας  πραγματοποιήθηκε  στην  πόλη  μας  το Αίγιο από  τις  26 έως τις  30  Ιανουαρίου  1821  με  τη συμμετοχή  όλων  των  πολιτικών  και  ιερατικών  εκπροσώπων  των  Ελλήνων  αλλά  και  μελών  της  Φιλικής  Εταιρείας.

Σύμφωνα  με τον ιστορικό Βασ. Σφυρόερα, η  Μυστικοσυνέλευση  της Βοστίτσας  έχει χαρακτηριστεί: «Το  τελευταίο  προεπαναστατικό  και  ταυτόχρονα  το  πρώτο  επαναστατικό γεγονός». Φαίνεται να είναι η  πρώτη  πολιτική  πράξη των Ελλήνων που καθόρισε και την επίσημη έναρξη του αγώνα την 25η Μαρτίου. Αποτελεί γεγονός πανελλήνιο και όχι μόνο τοπικό με ιδιαίτερο ιστορικό ειδικό βάρος και συνάμα αποδεικνύει ότι η επανάσταση μπορεί να ξεκινά με συμμετοχή, σύνθεση ιδεών, αντιπαράθεση  λόγων και επιχειρημάτων.

Λαογραφικό μουσείο Αιγίου

Στη βάση αυτή η Συνέλευση της Βοστίτσας θεωρείται ως επιτυχημένη επαναστατική κίνηση ,αφού διέθετε οργάνωση και συντονισμό σε αντίθεση με προεπαναστατικά ανοργάνωτα κινήματα που είχαν καταπνιγεί από τους Τούρκους. Η συνέλευση ολοκληρώθηκε σε πέντε συνεδριάσεις και βασίστηκε στις αρχές της Φιλικής Εταιρείας και στο γενικότερο κλίμα των ιδεών της Γαλλικής Επανάστασης.

Ο  Παπαφλέσσας  ήταν  η ψυχή της Συνέλευσης και προσπάθησε να ξεσηκώσει τους συνέδρους. Οι  περισσότεροι όμως ήταν επιφυλακτικοί. Η επιφυλακτικότητά τους εκφράστηκε  με  την απόφαση να  «μεταθέσουν» την έναρξη της Επανάστασης  για τις 25 Μαρτίου. Επίσης η απόφαση για στρατολογία και συγκέντρωση χρημάτων, ήσαν καθαρά επαναστατικές ενέργειες. Η επιθυμία όσων  συμμετείχαν στη Συνέλευση της Βοστίτσας ήταν για τη Λευτεριά του Γένους, αφού ΟΛΟΙ ήσαν  μυημένοι  στη Φιλική Εταιρεία.

Η ιδέα του ξεσηκωμού είχε μπει για τα καλά στο μυαλό των αγωνιστών από την ώρα της Μυστικής εκείνης Συνέλευσης. Όλα εξελίχθηκαν γρήγορα και η πατρίδα μας μετά από λίγο καιρό κήρυξε Επανάσταση κατά της Τούρκικης σκλαβιάς μέχρι την οριστική της  απελευθέρωση.

Η κόκκινη σημαία με το μαύρο σταυρό, που είχε μαζί του ο Ανδρέας Λόντος όταν εκστράτευσε κατά της Πάτρας στις 22 Μαρτίου, ήταν το πρώτο λάβαρο των Ελλήνων στην επανάσταση

Γ΄ τάξη: Χριστουγεννιάτικη εορτή (22 Δεκ.2017)

0

Συγγραφέας: 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ | Κατηγορία Γ΄τάξη, Σχολικές γιορτές | , στις 23-12-2017

Θεατρικό μαθητών Γ΄ τάξης «Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα»

Ο Αϊ – Βασίλης «ήρθε» ξανά…να μοιράσει δώρα στους μαθητές!

Θεατρικό «Τα παράπονα των Δώρων»

Η χορωδία της Γ΄ τάξης

Η χορωδία της Γ΄ τάξης με τη συνοδεία μουσικού οργάνου από την άξια μουσικό του σχολείου μας.

Από το σκηνικό και τους ρόλους στη σκηνή και εκτός , του θεατρικού «Φρικαντέλα»

Χαρούμενες Εορτές!

0

Συγγραφέας: 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ | Κατηγορία Ανακοινώσεις | , στις 20-12-2017

Αποτέλεσμα εικόνας για χριστουγεννιατικες καρτες

Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών Δ΄,Ε΄& ΣΤ΄ στην Αθήνα (1η Δεκ.2017)

0

Συγγραφέας: 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ | Κατηγορία Δ΄ τάξη, Ε΄τάξη, Επισκέψεις, Στ΄τάξη | , στις 11-12-2017

Οι μαθητές μας στο Ευγενίδειο Ίδρυμα (Πλανητάριο).

Οι μαθητές στην αίθουσα προβολών του Πλανηταρίου ως ένα μέσο συνθετικής επιμόρφωσης για να μάθουν οι μαθητές κάτι πέραν της ηλικιακής μαθησιακής τους ικανότητας. Θέμα προβολής: «παράξενοι κόσμοι στο ηλιακό σύστημα».

στο Αρχαιολογικο Μουσείο

Οι πλούσιες συλλογές του, που απαριθμούν περισσότερα από 11.000 εκθέματα, προσφέρουν στον επισκέπτη ένα πανόραμα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού από τις αρχές της προϊστορίας έως την ύστερη αρχαιότητα.

Γ΄Τάξη: Επίσκεψη στο Δημοτικό Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής «Πάνος Μυλωνάς» στην Πάτρα (1η Νοε.2017)

0

Συγγραφέας: 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ | Κατηγορία Γ΄τάξη, Επισκέψεις | , στις 01-11-2017

Στο κυκλοφοριακό πάρκο ενημέρωση για τους κανόνες ΚΟΚ

Στο κυκλοφοριακό πάρκο

Στο κυκλοφοριακό πάρκο

Στο κυκλοφοριακό πάρκο

Στο κυκλοφοριακό πάρκο ενημέρωση για τις διαβάσεις

Στο κυκλοφοριακό πάρκο

Στο κυκλοφοριακό πάρκο

Στο κυκλοφοριακό πάρκο

Στο κυκλοφοριακό πάρκο

Στο κυκλοφοριακό πάρκο

Στην παιδική χαρά στο Φάρο της Πάτρας

Στην παιδική χαρά στο Φάρο της Πάτρας

Στην παιδική χαρά στο Φάρο της Πάτρας