ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣΕΧΩ…ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΟΜΟΡΦΑΙΝΩ

Αφού μιλήσαμε για τους πλανήτες του Ηλιακού συστήματος , αποφασίσαμε να μάθουμε περισσότερα πράγματα για τον δικό μας πλανήτη τη Γη.

Συζητήσαμε για τη Γη και τι μας προσφέρει αυτή. Φαγητό , νερό , ενέργεια κ.α. Σκεφτήκαμε τι πρέπει να κάνουμε για να προστατέψουμε τους φυσικούς πόρους της Γης και φτιάξαμε αφίσες.

Μιλήσαμε για την ανακύκλωση και πώς μπορούμε όλοι να κάνουμε ανακύκλωση στα σπίτια μας. Μάθαμε ποια υλικά ανακυκλώνονται (μπαταρίες , ηλεκτρικές συσκευές, ρούχα κ.α.) και ποια από αυτά πετάμε στους μπλε κάδους. Έτσι μάθαμε και από τι υλικό είναι φτιαγμένα τα διάφορα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε στα σπίτια μας.

Αφού διαβάσαμε διάφορα παραμύθια και ακούσαμε τραγούδια φτιάξαμε πράσινα θαυμαστικά στα οποία γράψαμε τις δικές μας συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουμε στο σχολείο για εξοικονόμηση της ενέργειας και τα κολλήσαμε παντού στο σχολείο για να μην ξεχνιόμαστε.

Φέραμε παλιές εφημερίδες και παρατηρήσαμε πώς μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε ξανά. Φτιάξαμε χειροτεχνίες , παίξαμε παιχνίδια με αυτές όπως χαρτοπόλεμο και μπάσκετ , αλλά φτιάξαμε και το δικό μας χαρτί.

Σκεφτήκαμε συνθήματα για την προστασία του περιβάλλοντος  , μετρήσαμε και γράψαμε.

Με αφορμή την ανακύκλωση μάθαμε το γράμμα Α,α και φτιάξαμε το αλφαβητάρι της φύσης.

Και βέβαια δεν ξεχνάμε να ανακυκλώνουμε ο,τι μπορούμε στο μπλε κάδο ανακύκλωσης που έχουμε κοντά στο νηπιαγωγείο μας